Duszone żeberka

Duszone żeberka

Duszone żeberka

Dzisiaj u mnie żeberko. Bardzo lubię żeberka . Ale chude. Tłuszcz jest nośnikiem smaku ,podobno. Jednak dla mnie smak jest zamknięty w chudziutkim kawałku mięska. Składniki 1 kg żeberek wieprzowych główkę kapusty młodej 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 szklanki oleju (ja używam rzepakowego) 1 pęczek koperku. Wykonanie   1   Umyte żeberka podzielić na porcje. Sosy sojowe i oliwę zmieszać . Do tej m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.