dania mięsne - 13801 przepisów (strona:230/921)

Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 166

Kolejny przepis typu: chcę zrobić coś innego i zaskoczyć domowników. Udało się. Danie bardzo efektowne, smaczne, no i oryginalne. Tak miało być. Zaskoczyłam wszystkich.  

Smaki Ewy
Chrupiące piersi kurze 237

Przepyszne mięsko, zadziwiający smak. Piersi kurze często są suche, ale w tym daniu są bardzo wilgotne i pyszne. Możecie zrobić takie mięsko na imprezy, obiadek

Kuchnia Pokoleń
Kurczak z warzywami po chińsku 218

Kurczak przyrządzony z warzywami chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem . Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 łyżki

Bajeczna Kuchnia
Polędwiczki po góralsku 180

Polecam polędwiczki zapiekane z oscypkiem podane z konfiturą z żurawiny.Często to danie robię gdy wracam z urlopu z Zakopanego z dużym zapasem oscypków. Składniki

Bajeczna Kuchnia
Kurczak z mieszanką chińską i tajskim sosem chili 210

Efektowne połączenie słodko – pikantnego sosu tajskiego z kurczakiem, mieszanką meksykańską i ryżem. Danie łatwe w wykonaniu i nie czasochłonne. Bardzo dobrze smakuje podane z ryżem

Smaki Ewy
Kolorowy szaszłyk ukryty w piersi z kurczaka 264

Propozycja na dzisiejszy obiad to szaszłyk ukryty w mielonej piersi z kurczaka. Danie efektowne, smaczne, zaskoczy zapewne wszystkich domowników. Polecam. Składniki: Dowolna ilość piersi z

Smaki Ewy
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2757

Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z dodatkiem pieczarek to doskonałe danie na wszelkiego typu uroczystości w tym świąteczny obiad :) Pomysł na wykonanie samej kapusty podpatrzyłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Żeberka w glazurze miodowo-ketchupowej 227

 Pewnie każdy z Was robił już żeberka w miodzie i w ketchupie. Danie wzbogaciłam o ocet winny z czerwonego wina i musztardę. Ale jeśli

Bon Appetit Małgorzaty
PILAW Z KURCZAKIEM 268

Jeśli trzeba coś zrobić szybko, jeśli do tego ma to być danie przepyszne, bardzo aromatyczne i takie które można podać nawet gościom, warto zrobić pilaw

Z Majeczką w kuchni
Spaghetti z klopsikami wołowymi 214

drugi składnik ma bowiem zasadniczy wpływ zarówno nie tylko na wygląd, ale i na smak dania. Spaghetti z klopsikami wołowymi 2016-01-14 14:19:19 Popularne spaghetti z klopsikami wołowymi – delikatnymi i ziołowymi, duszonymi w sosie pomidorowym. Efektowne i proste danie smakujące niemal każdemu. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) Klopsiki 300g mielonej wołowiny(...)obieramy i również drobno siekamy W misce umieszczamy wszystkie składniki klopsików – wołowinę, boczek, zółtko, szalotkę i przyprawy, po czym wyrabiamy starannie na gładką masę, najlepiej ręką. Z gotowej masy mięsnej formujemy nieduże, kształtne klopsiki o możliwie gładkiej powierzchni. Z tej ilości składników powinno ich wyjść ok. 15 sztuk. W głębokiej patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Wrzucamy

Kulinarna Pokusa
Siekańce - kuchnia podkarpacka 309

pół z mielonego mięsa i białej kapusty, które zapieka się w sosie pomidorowym. Dzięki dodaniu do masy mięsnej zasolonej i odciśniętej kapusty można przygotować 2 razy więcej kotletów niż zwykle, jednak to nie ekonomia jest główną zaletą dania. Tutaj liczy się przede wszystkim smak. Zapieczone kotlety z masy mięsno-kapuścianej mają delikatną, niemal kremową konsystencję, co podkreśla

Trzeci talerz
Strączki - recenzja książki Marysi Banach 124

przepisów na różne dania - tym desery, których głównym składnikiem są rośliny strączkowe. Każdy przepis został zilustrowany autorskimi zdjęciami,  które zachęcają do eksperymentowania z tytułowymi roślinami. Można z nich wyczarować na prawdę wiele - nie tylko grochówkę, czy znaną nam fasolkę po bretońsku.  Rośliny strączkowe z powodzeniem można zastosować w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych oraz deserach(...)wyczarowanie sajgonek z bobem, czekoladowego ciasta z fasoli, czy orientalnego gulaszu z grochu - nikomu nie powinno sprawić jakiejkolwiek trudności.  Każda potrawa została przypisana do poszczególnej kategorii: deser, danie wegetariańskie, mięsne, czy rybne. Pod krótkim opisem każdego przepisu znajduje się również informacja o ilości porcji, czasie przygotowania i stopniu trudności danej potrawy. Przepisy zostały uporządkowane według poszczególnych rozdziałów

Di gotuje
Rolada wołowa z suszonymi pomidorami 149

Mięso wołowe naciąć w poprzek na grubość 1 cm tworząc tzw. spiralę. W ten sposób powstanie nam długi płat mięsa. Następnie lekko go rozbić. Doprawić mięso

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania