Przepis na : obiad
Jest coś niezwykłego w pieczonym, faszerowanym, chrupiącym kurczaku. Danie bardzo efektowne, smaczne, słowem pokazowe. Upiecz swojego pierwszego kurczaka, a dowiesz się kim jesteś 2 h 15 min 4 os. składniki: 1 cały kurczak sól, pieprz, tymianek, czosnek 1/2 cytryny masło warzywne risotto (link) wykonanie: Myjemy kurczach, nacieramy go czosnkiem, posypujemy świeżo zmieloną solą i pieprzem oraz tymiankiem. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Faszerujemy kurczaka risotto, a nóżki związujemy dratwą lub zwyczajną nitk...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Kochamy gotować :)