Pieczony kurczak faszerowany warzywnym risotto

Pieczony kurczak faszerowany warzywnym risotto

Przepis na : obiad

Jest coś niezwykłego w pieczonym, faszerowanym, chrupiącym kurczaku. Danie bardzo efektowne, smaczne, słowem pokazowe. Upiecz swojego pierwszego kurczaka, a dowiesz się kim jesteś 2 h 15 min 4 os. składniki: 1 cały kurczak sól, pieprz, tymianek, czosnek 1/2 cytryny masło warzywne risotto (link) wykonanie: Myjemy kurczach, nacieramy go czosnkiem, posypujemy świeżo zmieloną solą i pieprzem oraz tymiankiem. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Faszerujemy kurczaka risotto, a nóżki związujemy dratwą lub zwyczajną nitk...

Czytaj dalej na blogu Ania i Marcin gotują

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.