Lubisz dania z kurczaka?! Więc z pewnością polubisz te pyszne kotlety! Szybko się je robi… nie wymagają skomplikowanych składników… i
Kulinarne S.O.S.Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Pieczarki faszerowane mięsem mielonym to pyszne danie, które świetnie sprawdzi się jako obiad, kolacja na ciepło, ale też na spotkaniach z przyjaciółmi, czy w gronie rodzinnym. Smaczne pieczarki faszerowane mięsem mielonym z dodatkiem cebuli i czerwonej papryki, a całość zapiekana w piekarniku. Tak przygotowane pieczarki nie tylko świetnie wyglądają, ale też rewelacyjnie smakują Zachęcam(...)następnie pokroić w drobną kosteczkę. Do miseczki przełożyć mięso mielone, dodać pokrojoną paprykę i zawartość patelni. Doprawić sola i czarnym pieprzem mielonym, dodać tartą bułkę i wyrobić masę mięsną. Wyrobione mięso podzielić na cztery części i każdą częścią mięsa z dodatkami nadziać pieczarki. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika
WSZYSTKO SMACZNEmnie zauroczyły że kupiłam ich dużo. Jakieś sałatki powstaną ale ten przepis podsunął mi Przemek. Danie wyszło znakomite i szybko zniknęło a ja dzielę się przepisem. Jeśli zakupicie te małe cuda a przy wykopkach będzie ich wiele to polecam te mięsne kulki, są znakomite. Mielone kulki z nadzieniem z ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedania Przepis na 3-4 porcje dania Gulasz wieprzowy z batatami SKŁADNIKI: Marynata: 2 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka soli 1 lekko czubata łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej Dodatkowo: 0,5 kg mięsa wieprzowego ( u mnie karkówka ) 1,5 litra bulionu mięsnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 papryka czerwona
WSZYSTKO SMACZNEprzekąski na przyjęcie? A może chcesz przygotować coś ekstra i zaskoczyć swoich gości efektownymi daniami? W dzisiejszym wpisie z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie: smakowite i fajnie wyglądające roladki z tortilli, chrupiące zapiekanki, naleśniczki zawijane z pysznym farszem, pomysłowe koreczki, soczyste kąski mięsne, kolorowe sałatki w muszlach na jeden kęs oraz wiele innych pomysłów na udane przyjęcie. Zapraszam(...)sera, które smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Świetna opcja na przekąskę na przyjęcie. Polecam! Naleśniczki po bolońsku Przepis tutaj (KLIK) Mogą posłużyć za obiad, kolację lub danie na przyjęcie. Chrupiące i treściwe naleśniki zapiekane z pysznym farszem. Palce lizać! Pyszne kotleciki rybne Przepis tutaj (KLIK) To jest jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Proste
Blog z Apetytempożywne, rozgrzewające dania. Ostatnio zrobił nam się apetyt na gulasz wołowy, którego nie przygotowywałam już dość dawno. Jak gulasz, to i kasza, wszak to para idealna. Do wołowiny oczywiście powinno być wino (przynajmniej u mnie tak jest), które nadaje mu kruchości i delikatności, no i pozostawia cudny smak i aromat. Moje najmłodsze dziecię, wielki niejadek mięsny
Smaczne ZdrowePyszne, tradycyjne kotlety mielone podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą do wszelakich surówek, sałat z jogurtem, marchewką z groszkiem, mizerią lub buraczkami są wspaniałą propozycją na
Zasmakuj KuchniNa bazarku mamy swoją ulubioną budkę z mięsem oraz wiejskimi wędlinami, gdzie kupujemy wyborny pasztet. Tej „zimy” nie zawsze chciało nam się specjalnie po niego wychodzić
niecodziennikparySos mięsny do makaronu wszelakiego, kasz i ryżu. Świetnie sprawdzi się do faszerowania ciasta francuskiego czy filo (tartaletek), tortilli czy calzone. Wdzięczny sos, który odgrzewany każdego
Zasmakuj Kuchnijednogarnkowe lub takie, które można podać np. z ryżem bądź pieczywem. Jako miłośniczka lecza znajdziecie je u mnie w rożnych odsłonach. Dziś potrawka na jego smak podana z mięsnymi pulpetami. Danie przygotowuje się szybko i znika w takim samym tempie. Pulpety w potrawce ala leczo SKŁADNIKI : mięsne pulpety: 300 g mięsa wieprzowego mielonego np z łopatki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipojawić wcześniej. Ja niestety nie dysponuję taką ilością wolnego czasu i mam nadzieję, że wybaczycie. Wstawiam "prosty jak kij" sposób na uzyskanie z jarzębiny wyśmienitego dodatku do różnych dań, niekoniecznie mięsnych. Jeśli chcecie, możecie tę wersję wzbogacić ulubionymi przyprawami, od korzennych zaczynając (te szczególnie polecam do dań na słodko), a kończąc na ostrych, tych w klimacie chili. Składniki
Nie tylko w kuchniJak już pewnie zauważyliście, uwielbiam różne substytuty placków ziemniaczanych, to z cukini, to z brokuła. Tym razem chciałabym Wam pokazać placki ze startej marchewki!
Kuchnia moimi oczamiKuskus łączy cechy makaronu i kaszy, a ja często przygotowuję go do dań mięsnych lub wykorzystuję jako składnik sałatek i innych dań: Sałatka z rydzów i kuskus Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska Kluski z kaszy kuskus Kotlety mielone z kaszą kuskus zamiast bułki Sałatka warzywna z kuskus Kuskus z warzywami to bardzo kolorowy, smaczny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięteż świetny pomysł na ekspresowy i naprawdę pyszny obiad – zero gotowania, tylko mieszamy składniki, a całą magię robi za nas piekarnik. Składniki (na 2 porcje): opakowanie gotowych, mięsnych tortellini 2 szklanki passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku szczypta cukru łyżeczka suszonego oregano kulka mozzarelli Nastawiamy piekarnik na 200°. Do naczynia żaroodpornego wlewamy passatę(...)dłoniach mozzarelli. Całość wkładamy do piekarnika do zapieczenia – około 25-30 minut. Jeśli lubimy dodatkowo podpieczony ser, polecam włączyć opcję grill na ostatnie 3 minuty pieczenia. Danie podajemy gorące. Powrót na górę
Smaczna Stronaindyka krzyczał, że najwyższy czas coś z nim zrobić, danie powstało samo Smaczne, ale wyraziste. Możemy zrobić je w wersji fit, zapiekając bez panierki lub też zapiekając w panierce. Dla tradycjonalistów wersja w panierce do usmażenia. Mięsko doskonale komponuje się zarówno z ryżem, kaszą jak i ziemniakami. Jeszcze jeden mięsny trick, którego nauczyłam się w poprzedniej pracy od koleżanki(...)dani stanowi właściwe nacięcie filetów. Nacinamy je z boku w ok 1/3 wysokości i tniemy mniej więcej do 2/3 głębokości. Nie przecinamy filetu. Tak nacięty filet otwieramy i grubszą część ponownie nacinamy aż do końca. Powinniśmy otrzymać długi, dość cienki kawałek mięsa, który będziemy nadziewać. Jak wspomniałam na początku, możemy zrobić kilka wariantów tego dania. Dla tych, którzy
Mieszam w Garnku