Fasolka po portugalsku a tak naprawdę są to żeberka wieprzowe z fasolką po portugalsku. Danie pyszne i pożywne. Mięso rozpływa się w ustach a razem
Moje Małe CzarowanieOstatnio stałam się posiadaczką wielofunkcyjnego urządzenia do gotowania, smażenia, pieczenia itp - i stąd to danie. Staram się przetestować jego funkcje. Potrawa wyszła smaczna a
Smaki EwyNie każdy przepada za chińskimi smakami, ale ich sympatycy na pewno znają to danie. Smażona wieprzowina z chińskimi warzywami to klasyk nad klasykami. Koniecznie podana
Szefowa kuchniBardzo lubię programy kulinarne Ricka Steina. Szczególnie te, gdzie zabiera widzów do odległych krajów i przybliża nam te wszystkie cudowne egzotyczne smaki … i człowiek może
UgotujmyTo.plmasło, na którym podsmaża się cebulkę. Tak przygotowane mięso po ugotowaniu i dodaniu sosu staje się ulubionym daniem dzieci i dorosłych. Przy okazji chciałabym zadedykować to domowe polskie danie osobie z Kenii, która wg blogowych statystyk często gości na moim blogu. Pozdrawiam! :) Składniki na około 24 klopsiki: 500 g zmielonego mięsa wołowo-wieprzowego lub wieprzowego 1 sucha bułka(...)jajko, podsmażoną cebulkę z masłem ,doprawiamy całość solą oraz pieprzem i całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do płytkiej miseczki wsypujemy kilka łyżek mąki. Zwilżonymi wodą dłońmi nabieramy po łyżce mięsnej masy i formujemy klopsiki wielkości piłeczki do ping-ponga. Każdy klopsik obtaczamy w mące i jeszcze raz formujemy w dłoniach. Bulion zagotowujemy, zmniejszamy płomień pod garnkiem i delikatnie wrzucamy
Trzeci talerzziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli. 4. Na serze układamy po dwie kuleczki mięsne i polewamy ketchupem. 5. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 6. Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia się sera. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilagdzie głównym motywem jest oczywiście miłość (a tam gdzie miłość, musi być jedzenie), przyrządziłam spaghetti z mięsnymi klopsikami, aby przez moment poczuć się jak w przysłowiowej bajce. Pełna miłości dla mojego wspaniałego Męża, zakochana w gotowaniu i fotografii kulinarnej. Danie przygotowane na konkurs makaronowy marki Lubella jest prosto z serca, jest pełne miłości i uczuć. Propozycja na romantyczną
TrufelkowoDomowy pasztet Pyszny pasztet wieprzowy to rewelacyjny przysmak, który warto przygotować nie tylko jako danie świąteczne, ale także na co dzień może stanowić świetną przekąskę. Z podanych składników wychodzą dwa średniej wielkości pasztety, ja zawsze jeden z nich wzbogacam o suszoną śliwkę, gdyż uwielbiam ten lekko słodkawy smak w mięsie. Na święta i większe okazję, zawsze do pasztetu przygotowuje(...)krupniku, żurku, grochówki *** *** Dodajemy żółtka oraz przyprawy do smaku. Pasztet musi mieć dość wyrazisty smak *** *** Następnie białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie łączymy je z masą mięsną. Opcjonalnie pasztet możemy też wymieszać z suszonymi śliwkami *** *** Pasztet przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem foremek *** *** Pieczemy przez około 1,5 godziny w temperaturze
Blog z ApetytemMięso wieprzowe z dodatkiem warzyw oraz grzybów w aromatycznym sosie, podane z młodymi ziemniakami. Takie danie jest idealne na niedzielny obiad. Również tak przygotowany gulasz
Kulinarna ChwilaSzukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaWątróbka drobiowa duszona w sosie pomidorowym, to szybki sposób na pyszny obiad. Takie danie jest bardzo smaczne, sycące, a wątróbka wychodzi
magiczna kuchnia KasiTarta z dynią to przekąska nie tylko na Halloween, ale nie różnego rodzaju przyjęcia lub danie obiadowe. Lekko pikantne ciasto, a w środku warstwy dyni
KuchniaWeDwoje.plKopertki schabowe z bobem Kopertki ze schabu z nietypowym farszem. Zazwyczaj kotlety podaje się jako danie obiadowe z ziemniakami a ja proponuję kotlety nadziewane ziemniakami
Kulinarna ChwilaZ majówkowej wyprawy na wschód Polski przywieźliśmy pomysł na regionalną potrawę – forszmak lubelski . Jest to danie jednogarnkowe, przygotowywane z mięsa wieprzowego, wędzonego boczku i
niecodziennikpary