dania mięsne - 13801 przepisów (strona:245/921)

Gulasz wieprzowy z warzywami 94

Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z warzywami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do dani, kopytka lub kluski śląskie. czytaj

Kulinarna Chwila
Nuggetsy z kurczaka w otrębach złocistych 109

Nugettsy z kurczaka w otrębach złocistych Smaczne, lekkie i w nieco zdrowszej wersji nuggetsy w chrupiącej panierce. Pyszny dodatek do dań z surówkami.  PRZEPIS

Kuchnia Paulettes
Kiszpsuja 148

  Kiszpsuja Coś pysznego dla każdego, każdy na pewno lubi bigos, ta potrawa jest coś ala bigosu a nawet lepsza. Idealne danie na różne uroczystości

Kulinarna Chwila
Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką 119

Inspiracją do zrobienia pieczonych pierogów z kaszą gryczaną i wątróbką była wizyta w restauracji żydowskiej. Na podstawie informacji z karty dań nietrudno było stworzyć dobry

niecodziennikpary
Butter chicken (kurczak maślany) 103

Za oknem zrobiło się zimno i biało, więc mieliśmy ochotę na coś kolorowego i rozgrzewającego. Nasz wybór padł na indyjskie danie – butter chicken , czyli

niecodziennikpary
Czarne żeberka po warmińsku podane z marchwią i ziemniakami 150

Polskę XVIII wieku całkowicie zdominowała kuchnia , kultura i zwyczaje Republiki Francuskiej. Wśród potraw jednak nie zapomniano o polskich daniach narodowych. Gotowano wonne zupy i pieczono

Moje Małe Czarowanie
Udka kurczęce pieczone z warzywami 108

Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wcześniej przygotowany kurczak w przyprawach i przesmażony w ziołach na maśle klarowanym oddaje cały smak warzywnemu daniu. Do tego ziemniaki w

Zasmakuj Kuchni
Bałkańska musaka 182

Dzisiaj u nas na obiad bałkańska musaka. Muszę przyznać, że to co nowe nie znaczy złe :) Zapowiada się pyszne danie , bakłażany sprawiają, że smak dania

Różne smaki w kuchni
Leczo z fasolką szparagową 388

Leczo można przyrządzać z różnymi dodatkami, ja postanowiłam dodać fasolkę szparagową, wyszło bardzo smaczne i sycące. Często przyrządzam to danie na szybki obiad szczególnie że

Bajeczna Kuchnia
Duszona wołowina z dynią 244

Duszona wołowina z dynią to skądinąd znana potrawa, występująca w pewnym wachlarzu szczegółowych odmian. Jest z pewnością atrakcyjnym i pożywnym daniem, nie tylko na jesień

Kulinarna Pokusa
Nogi z kaczki z wiśniami i orzechami 234

Dość dawno nie publikowaliśmy już przepisów na kaczkę, warto więc trochę poszerzyć ich katalog. Dzisiaj będzie coś z kuchni francuskiej. Danie przyrządzone wg przepisu widocznego

Kulinarna Pokusa
Wątróbka z majerankiem i jabłkiem 174

Często jak smażyłam wątróbkę dodawałam jedynie cebulę ale od dawna do wątróbki dodaje również jabłka i majeranek. Najlepiej do tego dania nadają się twarde

Mama Gotuje
Schab w sosie chrzanowym z marchewką 144

Bardzo lubię połączenia ostre-słodkie. Odzwierciedleniem tego jest dzisiejszy sos, połączenie ostrego chrzanu i słodkawej marchewki. Przed przygotowaniem tego dania po raz kolejny w

Szefowa kuchni
Kotlety z wołowiny z imbirem, oregano i mozzarellą 172

chciałbym zaprezentować Wam mój przepis na kotlety mielone z wołowiny. Wołowinę połączyłem ze świeżym imbirem i oregano. Dodatkowo wszystko zapiekłem z serem mozzarella. Pomyślałem, że świetnym dodatkiem do mojego dania będą świeże szparagi. Nie pomyliłem się. To były moje pierwsze świeże szparagi w tym sezonie. Tęskniłem za tym smakiem. Czas przygotowania: 50 min.Porcja dla 3 osób(...)mięsa dodajemy drobno pokrojoną szalotkę i posiekane oregano. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy startym imbirem, solą i pieprzem cayenne. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą.Formujemy kulki mięsne, które spłaszczamy na 1 cm kotlety. Podsmażamy na oleju z obu stron.Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na każdym z nich układamy listki oregano i plaster mozzarelli. Kotlety wstawiamy do piekarnika

kulinarnyJa
Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 222

Tak przygotowane mięso można podać pokrojone w plastry z dodatkiem warzyw lub surówki. Idealne też jest na obiad z ugotowanymi ziemniakami i podpieczonymi w piekarniku. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń