dania mięsne - 13801 przepisów (strona:250/921)

Nuggetsy z kurczaka w otrębach złocistych 75

Nugettsy z kurczaka w otrębach złocistych Smaczne, lekkie i w nieco zdrowszej wersji nuggetsy w chrupiącej panierce. Pyszny dodatek do dań z surówkami.  PRZEPIS

Kuchnia Paulettes
Kiszpsuja 116

  Kiszpsuja Coś pysznego dla każdego, każdy na pewno lubi bigos, ta potrawa jest coś ala bigosu a nawet lepsza. Idealne danie na różne uroczystości

Kulinarna Chwila
Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką 83

Inspiracją do zrobienia pieczonych pierogów z kaszą gryczaną i wątróbką była wizyta w restauracji żydowskiej. Na podstawie informacji z karty dań nietrudno było stworzyć dobry

niecodziennikpary
Butter chicken (kurczak maślany) 73

Za oknem zrobiło się zimno i biało, więc mieliśmy ochotę na coś kolorowego i rozgrzewającego. Nasz wybór padł na indyjskie danie – butter chicken , czyli

niecodziennikpary
Czarne żeberka po warmińsku podane z marchwią i ziemniakami 110

Polskę XVIII wieku całkowicie zdominowała kuchnia , kultura i zwyczaje Republiki Francuskiej. Wśród potraw jednak nie zapomniano o polskich daniach narodowych. Gotowano wonne zupy i pieczono

Moje Małe Czarowanie
Udka kurczęce pieczone z warzywami 83

Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wcześniej przygotowany kurczak w przyprawach i przesmażony w ziołach na maśle klarowanym oddaje cały smak warzywnemu daniu. Do tego ziemniaki w

Zasmakuj Kuchni
Bałkańska musaka 161

Dzisiaj u nas na obiad bałkańska musaka. Muszę przyznać, że to co nowe nie znaczy złe :) Zapowiada się pyszne danie , bakłażany sprawiają, że smak dania

Różne smaki w kuchni
Leczo z fasolką szparagową 359

Leczo można przyrządzać z różnymi dodatkami, ja postanowiłam dodać fasolkę szparagową, wyszło bardzo smaczne i sycące. Często przyrządzam to danie na szybki obiad szczególnie że

Bajeczna Kuchnia
Duszona wołowina z dynią 211

Duszona wołowina z dynią to skądinąd znana potrawa, występująca w pewnym wachlarzu szczegółowych odmian. Jest z pewnością atrakcyjnym i pożywnym daniem, nie tylko na jesień

Kulinarna Pokusa
Nogi z kaczki z wiśniami i orzechami 202

Dość dawno nie publikowaliśmy już przepisów na kaczkę, warto więc trochę poszerzyć ich katalog. Dzisiaj będzie coś z kuchni francuskiej. Danie przyrządzone wg przepisu widocznego

Kulinarna Pokusa
Wątróbka z majerankiem i jabłkiem 145

Często jak smażyłam wątróbkę dodawałam jedynie cebulę ale od dawna do wątróbki dodaje również jabłka i majeranek. Najlepiej do tego dania nadają się twarde

Mama Gotuje
Schab w sosie chrzanowym z marchewką 114

Bardzo lubię połączenia ostre-słodkie. Odzwierciedleniem tego jest dzisiejszy sos, połączenie ostrego chrzanu i słodkawej marchewki. Przed przygotowaniem tego dania po raz kolejny w

Szefowa kuchni
Kotlety z wołowiny z imbirem, oregano i mozzarellą 134

chciałbym zaprezentować Wam mój przepis na kotlety mielone z wołowiny. Wołowinę połączyłem ze świeżym imbirem i oregano. Dodatkowo wszystko zapiekłem z serem mozzarella. Pomyślałem, że świetnym dodatkiem do mojego dania będą świeże szparagi. Nie pomyliłem się. To były moje pierwsze świeże szparagi w tym sezonie. Tęskniłem za tym smakiem. Czas przygotowania: 50 min.Porcja dla 3 osób(...)mięsa dodajemy drobno pokrojoną szalotkę i posiekane oregano. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy startym imbirem, solą i pieprzem cayenne. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą.Formujemy kulki mięsne, które spłaszczamy na 1 cm kotlety. Podsmażamy na oleju z obu stron.Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na każdym z nich układamy listki oregano i plaster mozzarelli. Kotlety wstawiamy do piekarnika

kulinarnyJa
Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 193

Tak przygotowane mięso można podać pokrojone w plastry z dodatkiem warzyw lub surówki. Idealne też jest na obiad z ugotowanymi ziemniakami i podpieczonymi w piekarniku. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń
ZUPA GULASZOWA WERSJA ll 318

chudej wołowiny bez kości - 1kg obranych ziemniaków (można dać więcej) - 5-6 średnich cebul - po strąku papryki: żółtej, zielonej i czerwonej (lub dowolnie) - 3 marchewki - 1 większy korzeń pietruszki - 2 łodygi selera naciowego - 1 cała główka czosnku - ok.300ml czerwonego wytrawnego wina (lub wody) - 1-1,5l bulionu mięsnego, warzywnego (dowolnie) lub wody - sól do smaku - 4 łyżeczki ostrej czerwonej papryki

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania