Sałatka z brokułu z kurczakiem to prosty i smaczny sposób na nakarmienie domowników lub gości daniem kompletnym, bogatym w białko, które jednocześnie pełne jest warzyw
Trzeci talerzZa oknem szaro, buro i wietrznie a na talerzu kolorowo. Na dzisiaj proponuję smakowite, sycące danie jednogarnkowe. Nic dodać nic ująć. Pozostaje mi tylko polecić
Smaki EwyNie mam pojęcia czemu ten przepis dopiero teraz pojawił się na blogu...? :) To moje ukochane danie, które zawsze, ale to zawsze będzie kojarzyło mi się
Słodko-Słony Świat IlonySposób zatytułowania tego przepisu – pieczony udziec z indyka – właściwie nie mówi zbyt wiele nt. tego dania. Z drugiej jednak strony, z samym mięsem z
Kulinarna PokusaBiała kiełbasa z kiszoną kapustą pieczona przez mojego męża według jego przepisu. Proste danie, które nie wymaga wiele czasu. Najlepiej smakuje ona jeśli mamy prawdziwą
Mama GotujeDziś przedstawiam najlepszą wersję schabu, jaką dotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same
Szefowa kuchniaromatu potrawy, to użyty tłuszcz oraz bulion. Tłuszczem wykorzystanym do przygotowania warzyw jest smalec z gęsi lub kaczki. Najłatwiej uzyskać go podczas pieczenia tego drobiu właśnie przy okazji takich dań jak to. Jeśli bowiem pieczenie odbywa się wyłącznie we własnym sosie, a jedynym dodatkiem jest sól, otrzymujemy właściwie „czysty” smalec do użycia na przyszłość. Czytajcie jednak dalej uważnie(...)poniżej ukryta zostanie spora ilość bardzo aromatycznej mięsnej galaretki. Pochodzi ona z soków, które upuściło podczas pieczenia mięso i zdecydowanie nie powinniśmy jej nigdy wyrzucać! Ma wspaniały smak i aromat i możemy użyć jej np. tam, gdzie wg standardowego przepisu potrzebny jest mocno esencjonalny bulion drobiowy. Dlatego jeżeli przygotowując poniższe danie macie zachowany nie tylko smalec, ale również galaretkę
Kulinarna Pokusaprzygotowania tego pasztetu zainspirował mnie Jakubiak. Widziałam program w telewizji w którym przygotowywał pasztet ze szpinakiem. Spodobało mi się to danie. Trochę zmieniłam, odchudziłam i tak powstała moja wersja pasztetu. Wyszło bardzo smacznie. Może Was namówię do wykorzystania przepisu. Składniki: 1 królik z podrobami 1 kg łopatki wieprzowej 1 opakowanie siekanego, mrożonego szpinaku 1 jajko Sól Pieprz 3 ząbki(...)królika. I gotujemy je jeszcze chwilę. Mięso wykładamy do przestygnięcia. Usuwamy kości i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa dwukrotnie. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Przestudzony szpinak dodajemy do masy mięsnej. Również dodajemy jajko, przepuszczony przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet wkładamy do podłużnej formy lub foremek. Pieczemy w kąpieli wodnej ( formę wstawiamy
Smaki EwyCzas czytania: 3 min Kartacze Kartacze , cepeliny lub po prostu kluski ziemniaczane z mięsem. Jest to pyszne danie pochodzące z kuchni kresowej. Przygotowujemy je z ciasta ziemniaczanego , do którego wykorzystujemy ziemniaki gotowane i surowe . Wybierając ziemniaki, weźcie te o dużej zawartości skrobi, wtedy nie trzeba dodawać zbyt wiele mąki ziemniaczanej do ciasta. Jeśli zdecydujecie się przygotować kartacze to najlepiej(...)grube plastry i przypiec na patelni. Podsmażamy do uzyskania chrupiącej rumianej skórki . Smacznego! Print Kartacze .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Kartacze z nadzieniem mięsnym Course Obiad Cuisine Polska Keyword mięso mielone, ziemniaki Prep Time 1 hour Cook Time 35 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 700 g ziemniaków surowych waga po odciśnięciu
SprawdzonaKuchnia.plWafelkowe mielone Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić? Składniki: ·
Kulinarna ChwilaGotowe w : 40 min Dziś pora na szparagowe love tak nazwaliśmy to szybkie ale bardzo pyszne danie. Ponieważ syn jest miłośnikiem makaronów a mąż
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyPrzepis na szparagi pieczone z boczkiem to pomysł na szybką i prostą kolację na ciepło. To danie ze szparagów zrobiliśmy sobie po późnym powrocie z
niecodziennikparyKapusta z fasolą i grzybami - kuchnia podkarpacka Gotowana kiszona kapusta z fasolą to jedno z charakterystycznych dań kuchni lasowiackiej. Fasolę nazywa się tu często grochem
Trzeci talerzBardzo wszystkim smakowało, idealne na kolację czy obiad dla gości i rodziny. Podać to danie z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Jeśli ma być to wersja
Kuchnia PokoleńOstatnio przygotowując domową białą kiełbasę zostało mi troszkę mięsa w nadziewarce i w lejku, którego nie dało rady już nabić w jelita. W związku z
Kocham..lubię..gotuję..