Od kiedy kupiłam gofrownicę nie wiem, jak mogłam bez niej żyć tyle lat, serio! Gofry robię teraz praktycznie nałogowo i co dziwne – w 99% przypadków
FlymetothespoonTo proste ciasto jogurtowe z rabarbarem i truskawkami jest naprawdę najprostsze na świecie. Przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 minut, potem pozostaje czekać, aż zacznie cudnie pachnieć z
FlymetothespoonPudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować
FlymetothespoonTo proste pesto dyniowe to tak wspaniała sprawa, a niedoceniana! Kręcimy pesto z różnych zielonych liści, a doskonałe wyjdzie nam też z dyni – bardziej kremowe
FlymetothespoonLubicie piernik? To na pewno pokochacie to ciasto! To bezglutenowy piernik marchewkowy – ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi, które pachnie cynamonem i imbirem, idealnie komponuje się
FlymetothespoonLubicie piernik? To na pewno pokochacie to ciasto! To bezglutenowy piernik marchewkowy – ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi, które pachnie cynamonem i imbirem, idealnie komponuje się
FlymetothespoonTo proste pesto dyniowe to tak wspaniała sprawa, a niedoceniana! Kręcimy pesto z różnych zielonych liści, a doskonałe wyjdzie nam też z dyni – bardziej kremowe
FlymetothespoonPamiętacie kogel mogel? To była moja ulubiona słodkość, kiedy miałam około 7 lat – do tej pory pamiętam, jak tata wyjmował z szafki stary kubek, wbijał
FlymetothespoonWiosną szparagi, jesienią dynia, a latem maliny i kurki. Objadam się nimi do granic możliwości, chcąc zachować te smaki na dłużej. Uwielbiam kurki podsmażone na maśle
FlymetothespoonMaliny to zdecydowanie moje ulubione owoce i w sezonie letnim jem je codziennie. W sumie w zimowym też, tylko w wersji mrożonej 😉 Uwielbiam łączyć je z
FlymetothespoonChociaż ostatnio nie moge jeśc nabiału, to kiedy widze burratę nie moge się powstrzymać i popełniam mały grzeszek. Bo jak tu przejść obojętnie obok tej zmysłowej
FlymetothespoonMuszę się Wam przyznać, że mam lekka obsesję szparagową. Taką malutką, tyci tyci – a mianowicie w maju i czerwcu potrafię jeść zielone szparagi absolutnie codziennie
FlymetothespoonOstatnio coś ciągnie mnie do róży. Ta obsesja zaczęła się od różanego mazurka, potem były różne puddingi różane i dzisiaj postanowiłam połączyć z nią cudowny, sezonowy
FlymetothespoonJeżeli nie jem śniadań na słodko, to koniecznie muszą pojawić się na stole jajka. Nie wyobrażam sobie bez nich życia i uwielbiam je dosłownie w każdej
FlymetothespoonNie wiem jak Wy, ale ja uważam jajka przepiórcze za niezwykle urocze i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Najczęściej pojawiają się jako dodatek do żurku
Flymetothespoon