Rzodkiewki na maśle z sezamem i cytryną 132Zastanawiacie się co zrobić z miękkimi, zwiędłymi rzodkiewkami? Na pewno nie wyrzucać! Za to obtoczyć je w rozkosznym maślanym sosie i zjeść na śniadanie albo podać
Flymetothespoon
Wielkanocne ciasteczka z lemon curd 137Iście wielkanocne, radosne i wiosenne ciastka – wyglądaja fantastycznie, smakują jeszcze lepiej. Kruche ciasto przełożone słodko – kwaśnym kremem cytrynowym to jest dokładnie to, czego potrzebujecie
Flymetothespoon
Gofry owsiane z pastą z buraka z awokado 119To, że kocham gofry miłością wielką jest już jasne i wiadome! Tym razem przygotowałam je w wersji owsianej i podałam z przepyszną pastą z buraka ze
Flymetothespoon
Błyskawiczna zupa miso z tofu i shitake 135Uwielbiam pastę miso za to, że można z niej szybko wyczarować przepyszną, pełna umami zupę! Można tutaj dowolnie żonglować dodatkami, żeby była jeszcze bardziej pożywna – tę
Flymetothespoon
Najprostsza tofucznica – wegańska jajecznica 140Sama nie wiem, co mi bardziej smakuje – klasyczna jajecznica czy ta najprostsza tofucznica. Nie jestem weganką, ale tofu uwielbiam – więc nawet, jeżeli jesz jajka
Flymetothespoon
Tarta z gruszkami i gorgonzolą 117Kolejny jesienny komfort food, który możecie serwować taże podczas spotkań ze znajomymi, bo idealnie sprawdzi się na przyjęcia – tarta z gruszkami i gorgonzolą to prawdopodobnie
Flymetothespoon
Gofry ze skyrem jagodowym i owocami 123Gofry ze skyrem jagodowym i owocami pełne superfoods! Jezeli tak jak ja lubicie mieć pod ręką różne dziwne proszki pełne mocy, to ten przepis Wam się
Flymetothespoon
Jaja przepiórcze zapiekane z warzywami – z papryczkami padron, pomidorkami i szpinakiem 178Jajka kocham miłością wielką i za nic nie potrafiłabym z nich zrezygnować. Dlatego nigdy nie mogłabym zostać weganką – o ile z mięsem mogłabym się pożegnać
Flymetothespoon
Najprostsze placuszki owsiano – bananowe – bezglutenowe, bez laktozy 172Kiedy mamy w lodówce tylko resztkę jajek, przejrzałego banana i trochę płatków owsianych to mamy przepis na pyszne i pożywne śniadanie! Te najprostsze placuszki owsiano –
Flymetothespoon
Bezglutenowe gofry jaglane z awokado i jajkiem sadzonym – wytrawne gofry na śniadanie 188Gofrownica daje tyle możliwości, zgodzicie się? Można tworzyć tak różnorodne ciasta, z różnych mąk, z różnymi dodatkami i te opcje się po prostu nie kończą 🙂 Te
Flymetothespoon
Tajskie pulpeciki – azjatycka przekąska 321Jak ja lubię tajskie smaki! Ten cudowny balans smaków słodkiego, ostrego i słonego tak idealnie trafia w moje gusta – i te przyprawy! Świeże, aromatyczne, charakterystyczne
Flymetothespoon
Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango 148Bardzo lubię tapiokę za jej niepowtarzalną konsystencję. Trzeba ją dość długo gotować, przez co często o niej zapominam, ale warto przygotować z niej deser i schłodzić
Flymetothespoon
Paleo placuszki migdałowe z truskawkami (wegańskie, bezglutenowe, keto, bez mąki, bez cukru) 284Przychodzi taki dzień, kiedy placuszkowy potwór (czyt. ja) musi przejśc na dietę bez glutenu, bez laktozy, a idealnie to rozdzielną i niskowęglowodanową. No i bez cukru
Flymetothespoon
Zielono mi, czyli wiosenna zupa z zielonego groszku 209Kwiecień to miesiąc, w którym następuje eksplozja zieleni. Nagle białe krajobrazy z dnia na dzień zielenieją i stają się niewiarygodnie piękne. Warto się nimi inspirować, żeby
KulinarneImpresje.pl
Sałatka z pomarańczą, granatem i indykiem 291Kolejna lekka, zdrowa i dziecinnie prosta propozycja dla wielbicieli sałatek. Połączenie słodyczy pomarańczy, granata z prażonym słonym słonecznikiem wraz z indykiem zaskoczy niejedno podniebienie. Korzystając, że
Kuchnia Pełna Pasji
Meksykańskie Fajitas Historia i Pochodzenie 107Meksykańskie Fajitas Historia i Pochodzenie Fajitas to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i uwielbianych dań kuchni meksykańskiej na całym świecie. Jego historia i pochodzenie są ściśle związane z tradycją kulinarną Meksyku, a różnorodność rodzajów tego dania sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Historia i Pochodzenie Pochodzenie fajitas sięga początków XX wieku, kiedy(...)Przyprawa Tajin Tortilla Guacamole Przygotowanie Podsumowanie Fajitas to danie, które ewoluowało z prostego, rustykalnego posiłku do wykwintnej potrawy serwowanej w najlepszych restauracjach. Jego historia odzwierciedla połączenie kultur i tradycji kulinarnych Meksyku i Teksasu. Dziś, dzięki różnorodności składników, każdy może znaleźć swoją ulubioną wersję fajitas, niezależnie od preferencji dietetycznych. Bez względu na to, czy wybierasz tradycyjną wołowinę
RafalCook
Keto sałatka z sałatą rzymską i serowymi kulkami 122dodatku cukru i tłuszczu. Idealny do sałatek i innych dań. Zawiera jedynie 12 kcal w 100 ml. Ma kremową konsystencję i lekko kwaśny, ciekawy smak. Link do dressingu – https://gymbeam.pl/zero-dressing-cezar-gymbeam.html Mam dla Was kod rabatowy do sklepu GymBeam, gdzie oprócz opisanych produktów znajdziesz również suplementy, odżywki, żywność dietetyczną oraz odzież sportową. Z kodem viagusto5 otrzymasz 5% zniżki
Via Gusto
Jak powinna wyglądać zbilansowana dieta wegańska? 108substytucji, które dodają potrawom smaku. Niektóre ulubione przyprawy, takie jak musztarda, sos czy ketchup są wegańskie. Dla tych produktów, które zazwyczaj zawierają składniki zwierzęce, oto kilka sprawdzonych substytutów: Catering dietetyczny – gdzie i dlaczego? Dieta wegańska jest obecnie popularniejsza niż kiedykolwiek. Regularne spożywanie zdrowych, zbilansowanych posiłków pozwala oczyścić organizm z toksyn, a także przyczynia się do poprawy ogólnego samopoczucia(...)zestawu na każdą porę dnia. Dlaczego warto skorzystać z cateringu dietetycznego Dietering? Samodzielna tranzycja na dietę wegańską może być dużym wyzwaniem, ale dzięki diecie pudełkowej można w niezwykle prosty sposób dowiedzieć się, jakie produkty spożywcze i składniki są wegańskie. Na podstawie tego doświadczenia, można zacząć tworzyć w przyszłości własne dania wegańskie. Na stronie cateringu Dietering dostępny jest plan
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Shepherd’s Pie wg Gordona Ramsay’a 133Nie ma to jak porządny obiad! W większych daniach świetne jest to, że starczają na parę dni, dzięki czemu możemy zwolnić się z gotowania. Przygotowanie
Be Fit Be Strong
Zupa krem ze szpinaku z serkiem ricotta 241Budzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z
W kuchni Katie
Pełnoziarniste babeczki czekoladowe z dodatkiem marchewki 182Została nam marchewka z surówki z obiadu więc nie mogła się zmarnować. Wykorzystuję wszystko co mam w lodówce na 100%, a nie zawsze da się przewidzieć
Czarnawisienka
Nie marnuje – ryż 195się zanim coś wyrzucicie. Być może resztki z obiadu da się zamienić na pyszny, wartościowy posiłek? Dziś podrzucam Wam swoje propozycje na kreatywne wykorzystanie ryżu. Jeśli macie jakieś pomysły, piszcie śmiało Nie marnuje – ryż Budyń ryżowy z nektarynką Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe Ryżowy budyń czekoladowy Dietetyczne ciasto ryżowe na spodzie słonecznikowym Sałatka ryżowo – pieczarkowa Krem
365 dni dookoła kuchni
Sałatka obiadowa z buraczków, czerwonej cebuli 202Burak to najzdrowsze i zarazem najbardziej uniwersalne warzywo. Są niedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem ze szpinaku z serkiem ricotta 342Budzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z
W kuchni Katie