Robi się błyskawicznie a ponadto wygląda bardzo apetycznie. Zamiast kurczaka czasem dodajemy łososia, smażonego, wtedy danie na ciepło lub wędzonego, gdy mamy ochotę na danie na zimno. A i bez mięsa też smakuje rewelacyjnie. Wystarczy mieszanka sałat, dodatki w postaci warzyw, mięso (w wersji dla miesożerców) i sos. I już. Każdy, nawet ten, co uważa(...)kroimy w kostkę. Pomidorki i oliwki na pół. Dzielimy na pół i rozkładamy na talerze. 3. Z trzeciej części tabeli wybieramy jeden rodzaj mięsa. Możemy oczywiście je pominąć, wtedy mamy wersję wegetariańską sałatki. A w przypadku mięsa, to kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy gotową mieszanką przyprawy do kurczaka. Smażymy około 10 minut. Filet z łososia - zdejmujemy skórę palcami, kroimy
dobra gospodyni dom wesołym czyniTaką oto wymyśliłam faszerowaną cukinię. Wersja bez mięsa, za to z różnymi serami, które połączyłam z ryżem i beszamelem. Polecam zjadać na ciepło bo jak
Monia miesza i gotujeJak wyobrażam sobie idealny piątkowy obiad? Właśnie tak;) Jajo sadzone, koniecznie z płynnym żółtkiem, podane w towarzystwie pysznych kotlecików ziemniaczano-szpinakowych. Do tego szklanka zimnego mleka
Smaki Na TalerzuDzisiaj przepis na zapiekany ryż na mleku.Przepis znalazłam na stronie kuchnialidla.pl Ta polewa ze śmietany na wierzchu jest obłędna. Taki ryż przyrządzała moja mama jak byłam
Mała w garnku mieszaPieczone warzywa to pyszny dodatek do mięsa zamiast surówki. Są bardzo sycące więc można też zajadać same np. z sosem czosnkowym . Warzywa można wybrać dowolne. U
Monia miesza i gotujeJuż w starożytności doceniano walory smakowe cykorii. Dopiero pod koniec XIX wieku w Belgii rozpoczęto jej uprawę na szeroką skalę. Stamtąd cykoria powędrowała do Włoch, potem
My Chcemy JeśćWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis, na pyszny i prosty w przygotowaniu makaron ze szpinakiem. Jeżeli nie mamy czasu a chcielibyśmy zjeść coś ciepłego, to ten przepis
Uwaga Babcia GotujeParuchy czyli drożdżowe bułki na parze u nas zawsze są na słodko. Najlepsze są z truskawkami ale dla odmiany przygotowałam bułeczki-murzynki bo z dodatkiem kakao
Monia miesza i gotujeBigos bezmięsny pachnący mocno kiszoną kapustą i przyprawami. Delikatności potrawie nadaje fasola Piękny Jaś Jamar . Pyszny i wyrazisty. Bigos podaję z ziemniakami. Zdarza się, że podjadamy
Zasmakuj KuchniOjczyzną jabłek jest Azja Środkowa. Stamtąd trafiły do starożytnej Grecji i Rzymu. Stamtąd jabłka szybko rozprzestrzeniły się po całej Europie. Obecnie na świecie istnieje około 8
My Chcemy JeśćPrzepis na prostą i pyszną sałatkę z sera halloumi, pomidorów i orzeszków piniowych. Idealne połączenie smaków i cudowny wygląd dania zachęcają do natychmiastowej konsumpcji :-) - bez mięsa - szybko, prosto i efektownie Z serem w roli głównej gorąco polecam makaron z fetą i pomidorami oraz nieziemskie wręcz bataty z pieczoną fetą
AniaGotuje.plGdzieś ostatnio przemknął mi przepis na lazanię z brokułem i pomysł ten bardzo mi się spodoba. Stworzyłam więc swoją wersję. Brokuła bardzo lubimy, lazanię córeczka wręcz
Monia miesza i gotujeKolejna wersja faszerowanej cukinii, bez mięsa. Łódeczki wypełniłam brokułem i różnymi serami, które miałam pod ręką. Polecam bo bardzo smaczne. składniki: 2 średnie cukinie po
Monia miesza i gotujeByła pizza z orkiszowej mąki wiec przygotowałam także naleśniki, które cieszą się u nas dużym powodzeniem. Naleśniki są na słodko, część podałam z serem i borówkami
Monia miesza i gotujeBakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu
Monia miesza i gotuje