jest najlepszy sos słodko - kwaśny na zimę. Nie przesadzam, jeśli już go macie, to danie chińskie gotowe. Można podawać bez mięsa, ale też jest wyborny ze smażoną piersią. Wystarczy tylko usmażyć mięso i dodać sos. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniePieczone bakłażany nadziewane kuskusem i fetą proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. To doskonała bezmięsna propozycja na obiad lub kolację. składniki: 4 bakłażany ( moje miały
Monia miesza i gotujeMoje kluseczki serowe są zrobione na bazie ciasta klusek leniwych tylko po prostu wzbogacone są o szpinak. Kluseczki można podawać od razu po ugotowaniu ale można
Monia miesza i gotujePuszyste placuszki na bazie kefiru. Do placuszków można dodać dowolne owoce. Moża też zrobić placuszki bez owoców a potem podać je z jakimś owocowym dodatkiem
Monia miesza i gotujeTortellini a do tego ulubione pesto i mamy szybki obiad. Pesto może być dowolne, u mnie moje ulubione z rukoli i suszonych pomidorów. składniki: 500 g
Monia miesza i gotujeJedliście kotlety z ciecierzycy? Jeśli nie, to żałujcie, bo są wyśmienite a ciecierzyca jest bardzo zdrowa. SKŁADNIKI • 400 g ciecierzycy • 3 cebule • 5 ząbków czosnku
Mała w garnku mieszaMoja ulubiona odmiana dyni, małe zgrabne kulki które można przechowywać, aż do późnej wiosny. Dynia hokkaido. Ma same zalety odżywcze, bogactwo mikro i makroelementów, witamin
Mała w garnku mieszaCałkiem szybki, prosty i smaczny obiad z ryżem w roli głównej. Kremowe risotto z parmezanem, które wzbogaciłam zielonymi szparagami. składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 szklanka
Monia miesza i gotujeZdrowy szpinak, jajka, słona feta i świeżo posiekane zioła to główne składniki tej wiosennej sałatki, pełnej dobroczynnych składników odżywczych. Do tego poprawiające pamięć orzechy włoskie i
My Chcemy JeśćWystarczy tylko parę składników, aby w ciągu kilku minut wyczarować pyszne i zdrowe śniadanie. Ser biały, który jest podstawą tego przepisu, jest lekkostrawny, łatwo się przyswaja
My Chcemy JeśćKolejny przepis z wykorzystaniem maślanki, której powstaje sporo po zrobieniu masełka. Tym razem zrobiłam drożdżowe racuchy. Dla urozmaicenia smaku dodałam rozgniecione banany. składniki: 2 szklanki maślanki
Monia miesza i gotujeZrobiłam masło i zostało mi sporo maślanki a nie miałam na nią pomysłu więc zrobiłam naleśniki na słodko. Naleśniki z maślanki są równie pyszne jak te
Monia miesza i gotujeLekka i bezglutenowa kasza jaglana, bogate w sole mineralne soczyste jabłka, poprawiające koncentrację orzechy włoskie, rozgrzewający i aromatyczny cynamon oraz jedwabisty miód. Te składniki wystarczą, aby
My Chcemy JeśćPierwsze zapiski o burakach pochodzą z 722 r. p.n.e. z Babilonii. W nowej erze królowały na greckich stołach, a dwieście lat później docenili je Rzymianie. Pierwsze
My Chcemy JeśćPlacki ziemniaczane są proste i smaczne. Można je podawać na słodko i na wytrawnie, same lub z różnymi dodatkami. Ja tym razem swoje placki wzbogaciłam dodatkiem
Monia miesza i gotuje