Składniki: > 1/3 paczki mrożonego szpinaku -> 1 bułka -> 1 jajko Wykonanie: W garnku rozmrażamy szpinak. Gotujemy tak długo, aż odparuje znaczna część wody. Doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem oraz dużą ilością ziół. Z bułki kroimy sam szczyt [ tak aby mieć dostęp do wnętrza] wydrążamy środek. Bułkę napełniamy szpinakiem [ mocna ugniatać aby zostawić w środku miejsce na jajko]. Dajemy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!mnie przygotuje:) A więcej o tym magicznym miejscu poczytasz tutaj: Domaine La Francoise... Na początek przystawki: Pyszny ser na kromeczce prawdziwie francuskiej bagietki polany lawendowym miodem, posypany ziołami prowansalskimi i odrobiną morskiej soli. Całość krótko zapieczona i ułożona na sałacie z zapieczonymi koktajlowymi pomidorkami polanymi delikatnie vinegretem:) Kolejna pyszność- kawałki słodkiego soczystego melona z szynką i słodkim(...)zielone, gotowane, ułożone na odrobinie zielonej sałaty, posypane jajkiem na twardo i podane z sosem majonezowym z awokado:) I trochę konkretnego jedzonka: Kurczak w marynacie z ziół prowansalskich, zapieczony i podany z czosnkiem... gotowanym na oliwie. Nie myślałam, że czosnek może być tak pyszny:) Ziemniaczki gotowane na parze wymieszane z podduszonym fenkfułem i lekko zapieczone w piekarniku. Pieczony dorsz
In my kitchenpotrzeby, a sos i tak wyjdzie przepyszny. Czego więc potrzebujemy? makaron małą śmietankę 30 % 8 plastów chudego boczku 2 łyżki startego parmezanu 3 ząbki czosnku pół małej cebuli sól, pieprz, zioła prowansalskie Boczek (6 plastrów) kroimy w paski i bez dodatku tłuszczu smażymy na patelni. Wlewamy śmietankę dodajemy sól, pieprz i zioła. Często mieszamy i czekamy
Mój Smak na Życiefilety z piersi kurczaka 3 jajka 300 g żółtego sera w kostce sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki bazylii ząbek czosnku 7 łyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno
Świat Domowej KuchniTapenada to pasta, której głównymi składnikami są oliwki, kapary oraz oliwa. Obok nich, w zależności od wersji, w jej składzie mogą znaleźć się np czosnek, suszone pomidory, anchois i różne zioła i przyprawy. Choć wydaje się jedną z tych rzeczy, które lepiej smakują niż wyglądają, uwielbiam ją ze świeżą bagietką lub nachosami. Tym razem jako nadzienie wytrawnej drożdżówki
Smakowity Blog KulinarnyPostanowiłam przygotować je troszkę inaczej , z dodatkiem miodu i chilli . Składniki ; Około 1 kg żeberek 1 szklanka dobrej oliwy Bazylia Piątnica Zioła prowansalskie Piątnica Papryka czerwona Piątnica Czosnek granulowany 3 łyżki miodu Cytryna Szczypta rozmarynu , tymianku 1 łyżeczka musztardy Szczypta chili Vegeta Wykonanie; Żeberka umyć i osuszyć ręczniczkiem . Z około 3 łyżek miodu, 1 szklanki
Sama słodycz i szczypta chilipłaska łyżka ketchupu curry sól, piperz vegeta zioła (np. prowansalskie) Wykonanie: Kurczaka kroimy na plastry. Jogurt grecki łączymy z około pół płaskiej łyżeczki curry, ziołami, solą, pieprzem, vegetą i ewentualnie czosnkiem i innymi przyprawami. Kurczaka łączymy z przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na około 30-60 minut. Po tym czasie kładziemy kurczaka na rozgrzanego grila elektrycznego
Anielska Kuchnia Anizachęcająco? Częstujcie się! Składniki /dla 4 osób/: 1 duża czerwona papryka 4 małe żółte papryki sól świeżo mielony pieprz 1 czerwona cebula 1 główka czosnku 600 ml bulionu 150 ml przecieru pomidorowego szczypta chili zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i ułożyć na blaszce. Obok położyć czosnek w łupinkach i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Warzywa
Pasja Smakugrillujemy. Kurczaka przekładamy na tacki aluminiowe i grillujemy pod przykryciem. Gdy mięso będzie już upieczone przekładamy je bezpośrednio na rożno. Ćwiartki z kurczaka podajemy z czosnkiem grillowanym, warzywami i ozdabiamy świeżymi ziołami. Smacznego
Moniki Smakołykipleśniowy typu Camembert (naturalny lub z pieprzem), 6 szt. oliwek czarnych, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 duża cebula, łyżeczka wymieszanych przypraw suszonych: czosnek, pomidory, bazylia, oregano, ostra papryka, zioła prowansalskie, peperoncino, pieprz kolorowy świeżo zmielony, sól himalajska świeżo zmielona, listki świeżej bazylii, koperek. Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wytnij krążki (od szklanki) o grubości
Moniki Smakołykinaszemu" i już możemy grillować! Podaję je z sałatka warzywna z kawałkami chrupiącego kurczaka;) Składniki: 6 dużych ziemniaków, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki kminku, szczypta czosnku granulowanego, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz. Przygotowanie Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, tak były na pół surowe na pół ugotowane. Odlać, obrać i pokroić na grube plastry. Oliwę
Z miłości do słodkościpodaję je na przystawkę... Składniki: 2 filety z piersi kurczaka, 3 jajka, 300 g żółtego sera w kostce, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki bazylii, ząbek czosnku, 7 łyżek mąki pszennej, cebula, olej rzepakowy do smażenia, 1/2 pęczka natki pietruszki. Przygotowanie Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce
Z miłości do słodkościkolację, na zimno i ciepło. Musicie się poczęstować! Koniecznie! Składniki : * filet z kurczaka - około 400g * średnia czerwona papryka * jajko * mała cebula * ząbek czosnku * 4-5 łyżek mąki pełnoziarnistej * sól, pieprz i ulubione zioła do smaku Przygotowanie : Kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko jajka oraz przyprawy i mąkę
Magiczne Życie MartyGolonki gotujemy 2-3 godziny, aż będą miękkie. Gdy się już ugotują, układamy w brytfance wyłożonej pokrojoną marchewką, cebulą, czosnkiem i posypanymi pierzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Robimy glazurę. Wlewamy do rondelka chochle wywaru dodajemy 3 łyżki musztardy oraz miód. wszystko rozpuszczamy na ogniu i polewamy nimi golonki. Na koniec wkładamy
Zainspiruj się kuchnią