spędzić na leżaku z dużą szklanką wody z lodem i cytrynką. Dlatego dzisiaj zaproponuję szybką i pyszną sałatkę z dodatkiem pestek dyni. Składniki : * dowolny mix sałat * zielona papryka * czerwona papryka * kilka rzodkiewek * garść pestek dyni * łyżka oleju z pestek dyni * sól, pieprz * łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić, ułożyć na talerzu, posypać pestkami dyni
Magiczne Życie Marty100g cukru, 75 g mąki ziemniaczanej, 40g wiórków kokosowych, 500 ml śmietanki 30%, jajko + 3 żółtka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 450g czerwonej porzeczki. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Na przemian dodawać jajko i żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć
Z miłości do słodkościtaka zwykła mizeria. Oczywiście jest przepyszna i bardzo ją lubię ale każdy potrzebuje zmian. Postanowiłam zrobić trochę taką orientalną, słodko-kwaśną wersję ogórka. Składniki: 3 ogórki gruntowe 1/3 czerwonej cebuli 1/2 papryczki jalapeno sól pieprz łyżka miodu sok z połowy limonki 1 łyżka sosu teryiaki łyżka octu winnego łyżka oliwy z oliwek oregano Ogórki kroimy w cienkie paski
Mango PapajaSkładniki: 5 udek kurczaka 150 gram kurek 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 1/3 czerwonej cebuli 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku garść świeżej mięty sól pieprz tymianek świeży oliwa z oliwek Kurki, cebulę i czosnek kroimy drobno. Kurki i warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym, musztardą, kurkumą, solą, pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną mięte. Dokładnie mieszamy. Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem
Mango Papajastresu, że coś nam się wyleje w torbie. Poniżej dwa pomysły na szybkie i smaczne ekspresowe shake / ekspresowe szejki : Shake porzeczkowo-bananowy: 1 mrożony, pokrojony banan ½ szkl. porzeczek czerwonych i czarnych 5 kostek mrożonego soku pomarańczowego w kostkach 150 ml ziemnego mleka Wszystkie owoce wsypujemy do pojemnika blendera, dodajemy kostki mrożonego soku pomarańczowego, uzupełniamy zimnym mlekiem. Miksujemy do połączenia się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozpaćkania przez sok z pomidorów. Oczywiście, gdybym zjadała ją zaraz po zrobieniu, użyłabym małych pomidorków koktajlowych. TABBOULEH /kuchnia arabska;/ na 2-3 porcje 3/4 szklanki kaszki kuskus 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 mała cebula biała 8 suszonych pomidorów 1/2 pęczka mięty 1/2 pęczka natki pietruszki sok z 1/2 cytryny sól pieprz młotkowy z kolendrą (można zastąpić kolorowym pieprzem
W kuchni Karmel-itkikrewetek koktajlowych mała garstka kiełków rzodkiewki pół mango 100 gram zielonej fasolki szparagowej zielona papryka jedna, mała papryczka chilli 2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosy teryiaki sok z połowy limonki łyżka miodu (zamiast cukru) 100 gram makaronu sojowego olej sezamowy Do Woka wlewamy kilka łyżek oleju sezamowego
Mango PapajaPost Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem i papryką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeJAGLANĄ Z PAPRYKĄ /własny; współpraca z marką Winiary;/ na 4 porcje 4 okrągłe cukinie 1 szklanka kaszki kuskus (suchej) 2 - 2,5 szklanki bulionu warzywnego po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Delikatnego Winiary mielona słodka papryka mielona ostra papryka sól, pieprz Cukinie dokładnie myję, odcinam czubek, wydrążam miąższ, zostawiając około
W kuchni Karmel-itkichrupią" i są bardziej rumiane. Ja podałam je z kwaśną śmietaną z odrobiną pieprzu, ale można ją zastąpić kwaśnym jogurtem naturalnym lub kefirem. Rogaliki równie smacznie pasowałyby do ciepłego czerwonego barszczu, ale z czym je sobie zaserwujecie to już tylko i wyłącznie Wasza inwencja (: Zapraszam na: wytrawne rogaliki z kurkami! Składniki: (26 sztuk) -na ciasto
Symfonia Smakówmąki pszennej 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju 5 dag drożdży 100 ml ciepłej wody 150 ml ciepłego mleka Nadzienie: Kilka ogórków konserwowych Pół czerwonej papryki Kilka plastrów szynki (w zależności od wielkości) Kilka plastrów sera żółtego Dodatkowo: Mak do posypania Jajko do posmarowania bułeczek Przygotowanie: Wymieszać mleko z wodą. Drożdże wymieszać z cukrem i zalać połową
Fabryka pomysłówCodziennie wykorzystuję Domowy Kefir , to doskonały składnik owocowych lub warzywnych koktajli. Koktajle ostatnio przygotowuję codziennie, tym bardziej, że na działce są już dojrzałe czarne i czerwone porzeczki, maliny, amerykańskie borówki, za kilka tygodni dojrzeją jeżyny. Owoce wystarczy wymieszać z kefirem, dodać trochę cukru i zmiksować, aby mieć doskonały w smaku owocowy koktajl. Ludzie, którzy nie mają działek, czy ogrodu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędania coś mięsnego np. wędzony boczek. Szakszukę podajemy z pieczywem – prosto z patelni. Składniki: 4 ekologiczne jajka 2 duże ząbki czosnku 1 puszka/kartonik pomidorów krojonych 1 cebula 1 czerwona papryka 1 papryczka chili (lub ok. 1/2 łyżeczki chili w płatkach) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka cukru 1 łyżka
Poezja smakuudostępnionej grafice i dodać do nich tylko jeden inny produkt. Składniki: makaron: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 3 pomidory garść listków bazylii sól, pieprz kotleciki: 250 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 białej papryki 100 g żółtego sera 2 jajka 1/2pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa Wykonanie: Makaron ugotować al dente. W rondlu rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć
Pasja Smaku