czerwony - 5718 przepisów (strona:266/382)

Kurczak cajun z szparagami 299

smaków- bazylia, czosnek, śmietana i cajun. Przepysznie i warto spróbować . Polecam . Zaczynamy: Składniki: 5 piersi z kurczaka- pokrojone w kostke 2 łyżeczki przyprawy Cajun 2 zielone papryki 1 czerwona paprika pęczek szparagów 200 gr pieczarek 2 ząbki czosnku 3 łyzki masła 1 łyżeczka suchej bazyli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki soli 500 ml śmietany szczypior Wykonanie

Smaki Edyty
Letnia sałatka z pomidorów 3371

Kocham lato za warzywa i owoce, uwielbiam za to, że działka o tej porze roku jest kolorowa i pachnąca. Pomidory już dojrzewają na działce, są okazałe, czerwone i pachnące latem. Są idealne do sałatek. Dzisiaj polecam pyszną letnią sałatkę z pomidorów z oliwą, pietruszką, cebulką i miksem prażonych ziaren słonecznika, dyni i orzeszków pini. 2 dojrzałe pomidory myjemy, obsuszamy, kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mintaj pod pierzynką z potrawką pomidorowo - paprykową 162

opakowanie kostek z mintaja ( 6 kostek) - masło, oliwa z oliwek - świeży tymianek - sól morska - pieprz cytrynowy sos: 200 ml śmietanki kremówki 2 jajka potrawka pomidorowo- paprykowa: opakowanie pomidorków koktajlowych czerwona papryka pól szkl. kolorowego ryżu 1 łyżka masła (do wysmarowania formy) pół kostki bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek pól cebuli młodej Wykonanie: przygotowujemy dwa naczynia żaroodporne, wysmarowane masłem

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami i peperoni 201

Składniki: opakowanie makaronu (np. kokardki) mięso mielone (40dag) cebula młoda (dwie małe) 2 ząbki cząsnku papryczka peperoni natka pietruszki świeże oregano dymka czerwona papryka 1szt śmietana 2 jajka       Wykonanie:   Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni dusimy cebulkę, paprykę, peperoni, czosnek, dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego

SMYKWKUCHNI
GRZANIEC (wino grzane) 154

Mój ulubiony grzaniec (na 2 lampki): - przyprawa do grzanego wina firmy Prymat - owoc jałowca 5sztuk - cynamon - anyż - plasterek pomarańczy - goździki - wino czerwone   Wino wlewamy do rondelka, wsypujemy przyprawy, na bardzo małym ogniu ogrzewamy, wina nie wolno zagotować. Wlewamy do kieliszków, pyszota!   Na jesienne wieczory niezastąpione!!!     pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Łosoś w sosie teriyaki z warzywami w sosie słodko-kwaśnym z dodatkiem grzybów Mun 176

jasny sos sojowy ciemny ocet ryżowy słodki ocet ryżowy cukinia zielona pokrojona na małe paseczki cebula w paseczki 2 ząbki czosnku świeży imbir 3 pieczarki grzyby Mun papryka czerwona kukurydza makaron Chow Mein chili limeta olej     przygotowanie: Łososia kroimy w paski marynujemy przez około godzinę w sosie teriyaki. Skrapiamy limetą. Smażymy na oleju podlewamy łyżeczką sosu sojowego

SMYKWKUCHNI
Jesienne ciasto z gruszkami- najlepsze! 265

ciągle mieszając. Polewa ma być gładka i lejąca się. Chwileczkę studzimy około 2 minuty. Polewamy ciasto.   Gotowe!    Pozdrawiam cieplutko zajadając ciasto i wpatrując się w pomarańczowo-czerwone słońce, które chyli się ku zachodowi... Pięknie

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kurczakiem i makaronem 689

obiad, śmiało możecie ją zabrać do pracy czy na uczelnie, czy też przygotować na imprezę. składniki: - gotowana pierś z kurczaka - makaron kokardki - 1/2 opakowania sera feta - 1/2 słoika marynowanej czerwonej papryki - 8 średnich ogórków konserwowych - majonez - zielone oliwki Smacznego! ZAPRASZAM BARDZO SERDECZNIE NA FB SMYKWKUCHNI

SMYKWKUCHNI
Tortilla 283

Zapraszam Was na szybką i smaczną kolację. Tortille z kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym i majonezowym Składniki: opakowanie tortilli pierś z kurczaka papryka czerwona papryka zielona cebula pomidor oliwki zielone Kurczaka kroimy na długie paseczki smażymy na patelni w przyprawie do gyrosa. Warzywa kroimy w paseczki. Na środku tortilli układamy w/w składniki, zwijamy lub składamy jedna strona otwarta

SMYKWKUCHNI
Sałatka z orzechami i Mozzarellą 375

Składniki: - orzechy włoskie - Mozzarella - oliwki zielone - czerwona papryka - zielony ogórek - sałata Dresing: - ocet balsamiczny - oliwa z oliwek - sok z limonki - sól i pieprz Smacznego

SMYKWKUCHNI
Quiche warzywne 233

szklanka mąki 10 dag masła 2-3 łyżki lodowatej wody Zagniatamy ciasto i schładzamy. Wylepiamy okrągłą formę do tart. Po-nakłuwać ciasto widelcem, podpiekamy 10 minut.  Wierzch: papryka czerwona cebula dymka 300 g pieczarek mozzarella chili zielone kawałeczek pora Wszystkie składniki (oprócz sera) wykładamy na podpieczony spód, zalewamy sosem przygotowanym z 250 ml śmietanki (30%) i roztrzepanych dwóch jajek

SMYKWKUCHNI
Schab w sosie sezamowym, fenkuł z cukinią i kapustą na słodko. Kuchnia azjatycka. 135

imbiru startego 2 żabki czosnku - świeże chili - 1 łyżka słodkiego octu ryżowego - 4 łyżki sosu sojowego jasnego - 1 łyżka płynnego miodu - 100ml soku pomarańczowego - 2 łyżeczki oleju sezamowego - papryka czerwona pokroić kapustę w wąskie paski, rozgrzać olej dodać imbir, czosnek, oraz chili, dodać kapustę, paprykę, podlać sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i miodem. Gotować 5 minut. Dodać olej sezamowy i podawać

SMYKWKUCHNI
Kurczak słodko- kwaśny z ananasem 283

Składniki: - 4  udka z kurczaka - puszka ananasów - koncentrat pomidorowy - 2 ząbki czosnku - przyprawa do kurczaka - olej i masło - chili czerwone - 2 łyżki ketchupu pikantnego Mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wcześniej wymieszaną z chili i ketchupem, nacieramy mięso i marynujemy nie mniej niż 3 godziny. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i olejem, układamy kurczaka, koncentrat pomidorowy mieszamy z 3 łyżkami

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kurczakiem i ananasem 1538

Składniki: - 1 ugotowana pierś z kurczaka - 1/2 świeżego ananasa (ewent. z puszki) - majonez i jogurt naturalny - czerwona papryka - kukurydza (1 puszka) - 4 jajka ugotowane na twardo - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki kroimy w kostkę, dodajemy sos jogurtowo-majonezowy. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny przed podaniem.  Smacznego! Więcej przepisów na sałatki znajdziesz  TUTAJ ZAPRASZAM

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kurczakiem, serem feta i ananasem - najlepsza na imprezy! 6439

Składniki: - ugotowana pierś z kurczaka - zielony ogórek - 4 jaja ugotowane na twardo - ser feta- opakowanie - ananas (1 puszka) - 100 g ryżu kolorowego (z dzikim) - puszka czerwonej fasoli - majonez + jogurt naturalny - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy sosem majonezowo- jogurtowym. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego! spróbuj też: Sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka

SMYKWKUCHNI