czerwony - 5718 przepisów (strona:266/382)

Słodko- ostra kapusta pekińska z grzybami Mun! 229

przepyszna kapusta pekińska słodko- ostra z grzybami mun. Rewelacyjne połączenie, kwintesencja smaku! Szczerze polecam! Składniki: - 1/2  kapusty pekińskiej - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - opakowanie grzybów mun (ugotować) - chili czerwone - chili zielone - 2 łyżeczki miodu - świeży imbir około 1,5 cm  - 1 łyżka- olej sezamowy - 2 łyżki- jasny sos sojowy - 2 łyżki-sos sojowy o smaku grzybowym - olej - łyżka

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 193

Kolejny szybki przepis w cyklu DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - połowa cukinii - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 120 g łososia - sos rybny - sól Warzywa nadziewamy na szpikulce i smażymy bez dodatku tłuszczu na grillu elektrycznym. Kaloryczność dania poniżej 300 kcal ;-) Zamieszczam też kilka jadłospisów w tym Cyklu, każdy 1000-1100kcal. Jadłospisy po  4 lub 5 posiłków, tak aby każdy

SMYKWKUCHNI
Sałatka z rukolą, awokado i kurczakiem. CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 399

Kolejny przepyszny pomysł na posiłek w CYKLU DIETA NISKO-KALORYCZNA. Aromatyczna sałatka z kurczakiem, awokado i innymi warzywami.  Serdecznie zapraszam!   Składniki : - 1/2 opakowania rukoli -1/2 czerwonej papryki - 1/2 piersi z kurczaka (może być pieczona lub gotowana) - 1/3 awokado - około 20 ziaren dyni - 1/4 ogórka zielonego - łyżka kaparów dresing :  łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka włoskiej oliwy

SMYKWKUCHNI
Sałatka z surimi (paluszkami o smaku krabowym) 332

Szybka w wykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy.  Polecam!  Składniki: - opakowanie paluszków o smaku krabowym - 4 jaja ugotowane na twardo - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 3 łyżki kaparów - 3 łyżki oliwek zielonych - 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz Wszystkie składniki kroimy w kostkę, mieszamy. Wstawiamy na minimum 3 godziny

SMYKWKUCHNI
RED VELVET CAKE 386

mogą.  Zapraszam! SKŁADNIKI: BISZKOPT: - 8 jaj - 1,5 szklanki cukru - 1,3 szklanki mąki tortowej - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka octu - barwnik czerwony WYKONANIE: - oddziel żółtka od białek - w misce ubij białka na sztywno z szczyptą soli - do ubitej piany z białek dodaj cukier - ubij na sztywno - dodaj mąkę ziemniaczaną - dodaj żółtka wymieszane

SMYKWKUCHNI
PSTRĄG W MAŚLE Z OREGANO! 199

samo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: - 2 pstrągi (wypatroszone, obrane, umyte i osuszone) - 1/2 kostki masła - sól morska - pieprz kolorowy - ryż kolorowy (biały, czarny, czerwony) - natka pietruszki WYKONANIE: - naczynie do zapiekania wysmaruj masłem i łyżką oleju rzepakowego - pstrągi oprósz solą z każdej strony - do wnętrza ryby włóż płaską łyżkę masła, i po 4 gałązki świeżęgo

SMYKWKUCHNI
WARZYWA SŁODKO- KWAŚNE NA OLEJU RZEPAKOWYM Z WOKA NA CHIŃSKI SPOSÓB! 213

jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest stosowany w różnych kuchniach świata!" SKŁADNIKI: - 4szt młode marchewki - 1 mała cukinia - 1 cebula cukrowa - czosnek (2- 3 ząbki) - papryka czerwona, żółta, pomarańczowa - 6 łyżek oleju rzepakowego - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu sojowego słodkiego - 1 łyżka marynaty tajskiej - chili przyprawa - 1 łyżka octu ryżowego 3% - 1 łyżka miodu WYKONANIE

SMYKWKUCHNI
Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca! 189

TAMARYNDOWCA... ;-) "NIEBO W GĘBIE..." ZAPRASZAM! SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: - makaron Lubella kokardki - 1 pierś z kurczaka  - 1/2 pęczka białych szparagów - 1 ząbek czosnku - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 2 łyżki masła - 4 łyżki sosu z tamaryndowca - 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia - świeży kolorowy pieprz - sól morska - bazylia do przybrania WYKONANE: - makaron Lubella ugotuj według instrukcji

SMYKWKUCHNI
SZLAK W TATRACH: DOLINA SUCHEJ WODY- MUROWANIEC - KASPROWY WIERCH - DOLINA SUCHEJ WODY 203

kilkadziesiąt metrów od niej możemy wejść na szczyt Kasprowy Wierch (1987 m n.p.m), gdzie można podziwiać piękne widoki, zachęcam też abyście weszli na szczyt Beskid (2012m n.p.m), przejście czerwonym szlakiem około 15 minut. Po podziwianiu widoków, schodzimy tą samą drogą przez Schronisko Murowaniec i Dolinę Suchej Wody do parkingu.  Od Schroniska Murowaniec, jest wiele ciekawych tras

SMYKWKUCHNI
SZLAK W TATRACH Z DOLINY MAŁEJ ŁĄKI NA KASPROWY WIERCH 181

1728m n.p.m.)   na zdj. widoczny Giewont 1894m n.p.m.  widoki z KOPY KONDRACKIEJ 2005 m n.p.m. ;-) 3. KOPA KONDRACKA 2005m n.p.m.   Udajemy się w dalszą wędrówkę CZERWONYM SZLAKIEM. 4. SUCHY WIERCH KONDRACKI 1890 m n.p.m. 5. GORYCZKOWA CZUBA 1913 m n.p.m.  mówcie co chcecie ale ja na tej skale widzę dwie twarze!  widziany z daleka

SMYKWKUCHNI
Sałatka a la nicoise 536

lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam. Zaczynamy:  Składniki: rukola 10 szt pomidorków koktailowych 3 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 6 rzodkiewek 0,5 czerwonej cebuli pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Do miski dajemy rukolę, pomidorki kroimy na pół, kroimy cebulę w piórka, rzodkiewkę w talarki. Drobnimy tuńczyka, dodajemy jajka. Dodajemy pieprzu

Smaki Edyty
Zupa z Fasolą Czarne Oko i Brązowym Ryżem 229

czarne oko" Skworcu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża cebula  2 ząbki czosnku drobno posiekane lub zmiażdżone 2 marchewki  2 łodygi selera naciowego  1 mała czerwona papryka 85 g chudej wędzonej szynki 1/2 łyżeczki świeżego tymianku lub 1/8 łyżeczki suszonego 1 listek laurowy Skworcu 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 600 ml wody

Blondynka Gotuje
Od czego zacząć, czyli kilka słów o MOTYWACJI 149

pieczywo na razowe lub pełnoziarniste. jedzmy 4-5 posiłków dziennie, co 2-3 godziny, kiedy odczujemy sytość głodu. pijmy dużo płynów. Słodzone napoje zamieńmy na wodę mineralną, zieloną lub czerwoną liściastą herbatę. Zalecane jest wypicie przez człowieka od 1,5 - 2 litrów wody, więc tego się trzymajmy.  Systematyczność I to jest najgorsze sprawa wielu z nas. Jesteś leniem? Zamiast

Truskawkowa Fiesta
Symbol E - konserwanty 149

jest pomarańczowo-żółtym barwnikiem roślinnym, występującym m.in. w marchwi, dyni i pomidorach.  Chlorofil (E 140) - to zielony barwnik roślinny rozpuszczalny w tłuszczach. Koszenila (E 120) - jest naturalnym czerwonym barwnikiem pozyskiwanym z wysuszonych i zmielonych owadów, zwanych czerwcami kaktusowymi., występujących w Meksyku.  Karmel (E 150a) - otrzymuje się w wyniku obróbki termicznej, najczęściej cukru - sacharozy

Truskawkowa Fiesta
Letnie leczo 204

wykonać smaczne i sycące leczo. Ogólnie szybko się je robi, bo wszystko wykonuje się na raz, a takie rzeczy lubię. Składniki: 1 niewielka pierś z kurczaka 1 cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 1 marchew 1 duży pomidor 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka ostrej papryki, czosnek mielony  Sposób przygotowania: Pierś kurczaka: myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania