paprykę, wspomnianą rukolę, koperek i natkę. Wszystkie składniki łączy lekki winegret. Składniki: 1 młoda, niezbyt zwarta kapusta 1 bardzo młoda cukinia (20 cm) garść rukoli 2 młode marchwie pół czerwonej papryki po 2 gałązki koperku i natki pietruszki Sos: 1/2 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól
Czerwień i błękitgrilla. Można różnie mieszać składniki. Ważne by grzanki zrobić bardzo chrupiące, wtedy nie namokną nam od sosu. Smacznego! Składniki : * sałata lodowa * ogórek * pomidor * ser feta * rzodkiewki * papryka czerwona * 2 kromki chleba * 2 łyżki oleju z pestek dyni * 2 łyżki wody * opakowanie sosu sałatkowego greckiego Prymat Przygotowanie : Warzywa pokroić w dowolna kostkę. Dodać rozdrobniony ser feta. Na suchej patelni przygotować
Magiczne Życie Martyduszone w kapuście kiszonej z papryką. Wspaniale smakują z dodatkiem młodych ziemniaczków i koperku. Polecam... Składniki: 700g schabu bez kości, 500g kiszonej kapusty, 2 cebule, 1/2 czerwonej papryki, 1 i 1/2 szklanki bulionu, łyżka miodu, 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, 3 ziarna czarnego pieprzu (użyłam Kamis
Z miłości do słodkościpolecam takie zakupy. Jedną z sałatek podałam w słoiczkach weck ozdobionych różowym sznureczkiem. Przepis na sałatkę z papryką i avocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę przepis dostępny
Mienta blogpracy, który możecie przygotować rano przed pracą. Nie zajmie to Wam więcej niż 10 minut. SKŁADNIKI: - 3 łyżki kaszy kuskus - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - 10 pomidorków czerwonych daktylowych - zioła toskańskie - świeże liście bazylii - sól himalajska - kilka kropel oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki soku z cytryny Kaszę wsyp do szklanki zalej wrzątkiem przykryj talerzykiem na 7 minut. Gotową przełóż
SMYKWKUCHNIsię na upalne dni. Ja wykorzystałam chwilowe ochłodzenie, w przeciwnym wypadku nie byłabym w stanie spędzić tyle czasu w gorącej kuchni przy rozgrzanej patelni ;-) Zapiekany bakłażan i cukinia z czerwonym pesto składniki; 2 średnie cukinie 2 bakłażany 2-3 kulki mozzarelli tarty parmezan oliwa do smażenia sól, pieprz składniki na pesto: 1,5 słoika suszonych pomidorów świeża bazylia
Przysmaki KarolkiWarzywa i ryba to połączenie zdrowe i lekkie. Dlatego kolejne dietetyczne propozycje zawitały na blogu. Smacznego! Składniki : * porcja ulubionych warzyw - u mnie cukinia, marchewka, mix z fasolką i czerwoną papryką * łyżka oleju sezamowego * około 150g ulubionej ryby * sok z połowy limonki bądź cytryny * sól, świeżo mielony czarny pieprz * koperek Przygotowanie : Warzywa pokroić, dodać przyprawy lub świeże zioła, łyżkę oleju
Magiczne Życie MartySycące, pyszne, słodko -kwaśne z dodatkiem płatków migdałowych - ŚNIADANIE FIT! SKŁADNIKI: - 1 łyżka płatków owsianych żytnich - 1 łyżka płatków owsianych pszennych - 2 słodziki - 3 łyżki borówki amerykańskiej - 2 łyżki czerwonej porzeczki - łyżeczka płatków migdałowych - łyżka granulowanych otrębów orkiszowych o smaku śliwkowym - 100 mleka - 100 ml wody W rondelku gotuj 15 minut płatki, aż podwoją swoją objętość i mocno zgęstnieją, dodaj
SMYKWKUCHNIboczku · 80 g szynki surowej np. szwardzwladzkiej (opcjonalnie) · 2 jajka · ½ cebuli czerwonej · 150 ml śmietany 18% · 50 g parmezanu · 2 ząbki czosnku
Mania Gotowaniaprzeze mnie możecie skomponować swoją własną mieszankę garam masala. Danie wyszło pysznie i ostro J A propos ostrości, to danie przysporzyło mi sporo śmiechu. Do przygotowania potrawy użyłam czerwonej pasty curry firmy Thai Heritage . Gdy dodałam ją do smażącego się kurczaka, w kuchni wydzielił się zapach niczym po rozpyleniu gazu pieprzowego. Niestety w tym czasie odwiedziły mnie koleżanki, które
Mania Gotowaniałyżki masła · 100 g szynki szwardzwaldzkiej lub innej szynki dojrzewającej · ½ czerwonej cebuli · 1 ząbek czosnku · około 1,5 litra wody spod suszonych grzybów · 1 bulion grzybowy
Mania Gotowaniapleśniowego Składniki: kilka różyczek brokułu (ja użyłam mrożonego) 200 g makaronu penne 50 g sera mozzarella 200 g chudego boczku 30 g suszonych pomidorów ½ cebuli czerwonej 5 pieczarek 100 ml śmietany 60 g sera pleśniowego (niebieskiego) czosnek granulowany sól, pieprz gałka muszkatołowa zioła prowansalskie Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę. Mrożone brokuły wstawić na 3 minuty
Mania Gotowaniapuszka krojonych pomidorów · 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 3 łyżki przecieru pomidorowego · ½ czerwonej cebula · 2 ząbki czosnku · około 10 różyczek brokułu (użyłam mrożonych) · 5 pieczarek
Mania Gotowaniaszwardzwaldzkiej) lub boczku · zioła prowansalskie · łyżka sosu sojowego jasnego · papryka czerwona · sól, pieprz · oliwa z oliwek Przygotowanie: Kotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić i odstawić na 30 minut do lodówki
Mania Gotowaniaawokado (musi być miękkie) ogórek zielony około 80 g wędzonego łososia około 100 g paluszków krabowych 10 krewetek tygrysich (mogą być mrożone) majonez serek Philadelphia 1/2 papryki czerwonej kawior (opcjonalnie) sezam Zaprawa do ryżu: 7 łyżek octu ryżowego 4 płaskie łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki sosu sojowego Akcesoria: mata bambusowa do rolowania sushi ostry nóż bez ząbków pałeczki drewniana
Mania Gotowania