czerwony - 5718 przepisów (strona:260/382)

Sałatka z makaronem penne 365

Składniki: 200 g makaronu penne 1 puszka kukurydzy 200 g szynki drobiowej 1 papryka czerwona 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki bazylii Sól, pieprz do smaku Przepis: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie 10 minut). Następnie odcedzamy makaron i pozostawiamy do ostygnięcia. Do dużej miski dodajemy odsączoną kukurydzę, szynkę i paprykę pokrojoną w kostkę

Emcia Pichci
Sałatka gyros 347

Pomysł na taką wersję sałatki gyros podrzuciła mi kochana Karolcia :) Dziękuję :* Składniki:  2 piersi kurczaka  1 główka sałaty lodowej  1 puszka kukurydzy konserwowej  1 papryka czerwona świeża 6 korniszonów  1 łyżka przyprawy do gyrosa  2 łyżki gotowych grzanek  ok. 6 łyżek majonezu  ok. 6 łyżek ketchupu  Olej do smażenia  Przepis

Emcia Pichci
Sałatka z zupek chińskich 317

Składniki: 2 opakowania zupek chińskich 2 szklanki wrzątku 2 piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona świeża 3 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Pierś kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut, do miękkości mięsa. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zupki chińskie kruszymy i przesypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jedno

Emcia Pichci
Roladki wieprzowe 151

powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl Danie dla 2 osób Składniki: 2 plastry schabu wieprzowego ok. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego  wędzonego   1/2 ogórka kiszonego 2 słupki czerwonej papryki 2 małe piórka cebuli białej 1 łyżeczka musztardy dijon Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Dodatkowo: 1 woreczek ryżu Przepis: Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko

Emcia Pichci
Penne z grillowanymi warzywami 170

Składniki:  3 małe świeże papryki (zielona, żółta i czerwona)  cukinia  bakłażan  opakowanie makaronu penne  3 ząbki czosnku  oliwa z oliwek extra vergine  przyprawa Specialite - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią  sól pieprz  łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia  Przygotowanie:  Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki

Moja smaczna kuchnia
Ratatuja z soczewicą 138

Składniki:  duża cukinia  1/2 średniego bakłażana  mała czerwona papryka  1/2 puszki brązowej soczewicy  puszka krojonych pomidorów natka pietruszki  mała biała cebula  4 ząbki czosnku  2 łyżeczki suszonego oregano  szczypta suszonej bazylii  Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine  sól pieprz

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z soczewicy i cukinii 189

Składniki:  puszka brązowej soczewicy  cukinia  mała czerwona papryka  mały kubek jogurtu naturalnego  6 ząbków czosnku  natka pietruszki  kilka pomidorków daktylowych pomarańczowych  szczypta mielonej słodkiej papryki  sól pieprz  Przygotowanie:  Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy. Umytą i osuszoną cuknię kroimy w drobnę kosteczkę, podobnie paprykę. Soczewicę, cukinię i paprykę wrzucamy

Moja smaczna kuchnia
Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella 179

Składniki:  3 średnie cukinie  2 czerwone papryki  3 duże mięsiste pomidory  2 ząbki czosnku  3 łyżki dobrej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia  3 łyżeczki suszonego oregano 2 szczypty przyprawy Fit up KAMIS do duszonych warzyw i zup  szczypta ostrej papryki w proszku  kolorowy pieprz KAMIS w młynku  ser mozzarella  sól

Moja smaczna kuchnia
Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką 260

Składniki:  czerwona, duża papryka  średnia cukinia  2 duże pomidory  bagietka  łyżeczka oregano  oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia  2 ząbki czosnku  sól, pieprz  Przygotowanie:  Przygotowujemy warzywa: myjemy, osuszamy; paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i błonek, kroimy w drobną kostkę, cukinię kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki i także kroimy

Moja smaczna kuchnia
Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano 183

Składniki: pomidor obrany ze skórki  mała czerwona papryka  2 szczypty suszonego oregano  2 kromki razowego chleba żytniego  z żółtym serem i dymką  zielona część dymki, posiekana  cienkie plastry żółtego sera  2 kromki razowego  chleba żytniego  Przygotowanie:  Kanapki grillujemy, podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie 157

Składniki:  szklanka kaszy kuskus  1/2 małego kalafiora, podzielonego na różyczki  mała cukinia  2 czerwone pomidory  3 łyżeczki przecieru pomidorowego  2 ząbki czosnku  2 łyżeczki suszonego oregano  płaska łyżeczka chilli z cayenne  sól i pieprz do smaku  oliwa  Przygotowanie:  Różyczki kalafiora gotujemy al dente. Odcedzamy. Czosnek siekamy, a pomidory

Moja smaczna kuchnia
Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki 315

Składniki:  woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's  pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka  mała czerwona papryka  1/2 świeżej kolby kukurydzy  mała cukinia  przyprawa pikantna do grilla KAMIS w puszce  oliwa do zamarynowania kurczaka  sól do smaku  5 łyżek posiekanej natki pietruszki  Przygotowanie:  Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy

Moja smaczna kuchnia
Makaron z serem twarogowym, porzeczkami, amerykańskimi borówkami i malinową konfiturą 150

Składniki: ( porcja )  50 g makaronu pipe rigate Barilla  plasterek twarogu  garść amerykańskich borówek  garść porzeczek czerwonych i czarnych  2 łyżeczki malinowej konfitury z Owocowego domu  Przygotowanie:  Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, makaron Barilla pipe rigate gotuje się tylko 6 minut, więc jest to danie ekspresowe. W tym czasie myjemy i osuszamy

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata 171

Składniki: (na 1 porcję)  pomidorek lima pomarańczowy  pomidorek czerwony  garść ugotowanych warzyw:  bób, obrany ze skórki  groszek fasola szparagowa: żółta i zielona ponadto  1/4 świeżej cukinii , pokrojonej w kostkę  łyżka posiekanego pora - jasna część  łyżka posiekanej białej cebuli  łyżka posiekanego koperku  suszone oregano  sól i pieprz do smaku

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem 129

Składniki:  czerwony pomidor pomarańczowy  pomidor lima  garść posiekanego szczypiorku  suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  suszone oregano  sól i pieprz  Przygotowanie:  Umyte i osuszone pomidory kroimy na plastry, układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, oregano i doprawiamy

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania