czerwony - 5718 przepisów (strona:162/382)

Parówkowe alla leczo 174

cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych ) 2 czerwone papryki 1 cebula 1 cukinia 1 duża marchewka 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku 500 ml bulionu ( u mnie rosół ) 2 łyżki koncentratu pomidorowego z czosnkiem 1 płaska łyżka mąki 3 łyżki oleju Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pierogi serowo - brzoskwiniowe 114

podsypywania 250 ml gorącej wody 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli Sos : 4 łyżki jogurtu greckiego 1 jogurt brzoskwiniowo pomarańczowy ( 150 g ) cukier do smaku odrobina czerwonego barwnika spożywczego Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pyszna wiejska pizza 120

wędzonego boczku 200 g pieczarek 2 cebule 200 g żółtego sera 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżka pomidorów z czosnkiem i bazylią 1 łyżka płatków papryki 1 łyżeczka czerwonej czubrycy 1 łyżeczka bazylii Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pekinka z kiełkami fasoli mung 144

mała kapusta pekińska 1 czerwona cebula 3/4 szk kiełków fasoli mung 1 marchewka 2 krótkie świeże ogórki sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku kilka łyżek oleju   Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Cebulę i marchew obrać a potem umyć razem z ogórkami i zetrzeć na tarce do warzyw

Ewa w kuchni
Gulasz żołądkowo warzywny 137

żołądków z kurczaka 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 cebula 1/2 pora ( zielona część ) 250 g pieczarek 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 1 łyżka suszonego niedźwiedziego czosnku chili do smaku 500 ml bulionu ( u mnie rosół ) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Żołądki dokładnie umyć i usunąć nieczystości a potem pokroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać

Ewa w kuchni
Rolada z jabłkami, borówką i śmietaną 165

prażonych jabłek 300 g dżemu truskawkowego ( u mnie taki bez kawałków owoców ) 1,5 szk borówek amerykańskich ( po rozmrożeniu ) 1,5 szk śmietany słodkiej 30 % 1 śmietan fix odrobina czerwonego barwnika spożywczego 2 łyżki cukru kolorowa posypka do ciast Biszkopt : 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 16 g cukru waniliowego 4 łyżki cukru

Ewa w kuchni
Pekinka z nutą jabłka 164

średniej kapusty pekińskiej 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 dużej czerwonej cebuli kilka gałązek natki pietruszki 1 duże jabłko ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku ocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju ryżowego  Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę

Ewa w kuchni
Biała na kapuście z grzybami i boczkiem 130

kapusty kiszonej 2 cebule 3 ząbki czosnku 350 g wędzonego ( parzonego ) boczku 2 solidne garście suszonych grzybów ( mogą być różne ) sól do smaku pieprz kolorowy do smaku czubryca ostra czerwona do smaku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego rosół ( tyle aby zakrył kapustę ) ostra papryka Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałata bazyliowo miętowa 222

nadaje całości świetnego smaku. Zresztą pracę ułatwia teraz wirówka do sałaty. Raz, dwa i sałata po umyciu gotowa. 1 op mix sałat z rukolą 12 pomidorków cherry 1 mała czerwona cebula kiełki rzodkiewki i soczewicy 1 garść świeżej mięty 1 garść świeżej bazylii cytrynowej 3 łyżki posiekanego świeżego koperku sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku cukier do smaku

Ewa w kuchni
Kurczak balsamiko 159

pomyślałam, że dobrze byłoby zamarynować w nim kurczaka. I muszę przyznać, że to był dobry pomysł. Kurczak był kruchy, skórka chrupiąca. Kurczak jest ostry bo z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy. Takiego kurczaka można podać na obiad lub na ciepła kolację a nawet można zabrać na wycieczkę w plener. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Filet z warzywami otulony boczkiem 245

już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Chicken alla mexicana 151

Dziś kombinacja dania z makaronem na styl meksykański, ale taki zbliżony do tej kuchni. Czerwona fasola, kukurydza, przyprawa kuchni meksykańskiej oraz pozostałe dodatki czyli między innymi skrzydełka z kurczaka sprawiły, że potrawka z makaronem była super smaczna. A my takie kombinacje lubimy, oj lubimy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drobiowe kieszonki z suszonym nadzieniem 202

zaś wino wspaniale łączy się z tymi smakami...   Składniki: 4 filety z kurczaka,  5 suszonych pomidorów,  7 suszonych grzybów,  6 suszonych śliwek Kresto ,  200ml czerwonego wytrawnego wina,  sól,  biały pieprz,   łyżka oleju rzepakowego Rapso ,  80ml śmietanki 30%,  1/2 łyżeczki suszonej bazylii,  łyżka mąki.  Wykonanie Mięso umyć, osuszyć

Z miłości do słodkości
Lebkuchen, tradycyjne niemieckie pierniczki 295

firmy. Jakość taka jaką lubię - najwyższa :) Ceny produktów nie wyróżniają się spośród konkurencyjnych firm, więc produkty tej frmy są według mnie jak najbardziej godne polecenia. Źródło: Moje Wypieki . Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki na 30 sztuk: 250 g mąki pszennej 85 g zmielonych

Blondynka Gotuje
Grillowana cukinia z serem bryndza i papryką - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 148

Wykorzystałam cukinię, którą można jeszcze kupić, a która tradycyjnym zimowym przekąskom nada lekkości i przypomni o cieplejszych dniach :) Składniki: cukinia , 250 g sera bryndza , 1 średnia słodka czerwona papryka , świeżo zmielony pieprz - najlepiej biały, odrobina oleju . Cukinię umyć i pokroić w długie pasy. Patelnię grillową lekko przesmarować olejem i zgrillować każdy z kawałków cukinii z obu stron

Codzienna kuchnia niecodzienna