czerwony - 5718 przepisów (strona:110/382)

Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowaną pieczarką z serii: kuchnia Lidla:) 509

ostatnich dniach kulinarnych inspiracji szukałam na stronach kuchni lidla .  Znalazłam interesujacą propozycję, która dzięki interesującej gamie składników, od mieszanki sałat poprzez salami, czerwoną cebulę, suszone pomidory po marynowane pieczarki skomponowała się w niebanalną sałatkę - zapraszam:) Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowaną pieczarką Składniki: małe ziemniaki, ugotowane: 4 szt. pieczarki w zalewie octowej : 0,5 słoiczka mała czerwona

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Smalec topiony z cebulką, jabłkiem, papryką i ziołami 153

duszoną cebulką, jabłkiem, kawałkami papryki, ziołami tudzież kiełbaską. To taka wersja dla zabieganych:) Też smaczna:) Składniki: 1/2 kg słoniny (lub gotowego, "czystego" smalcu) 2 średnie cebule 1 czerwone jabłko 1/3 czerwonej papryki  ulubione zioła ewen. kawałek wiejskiej kiełbasy  Słoninę należy pokroić w małą kostkę, przełożyć do  rondelka z grubym dnem,  smażyć na małym ogniu, aż wytopi

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Grillowana karkówka z fasolową sałatką 240

godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni, często obracać aby się nie przypaliło. sałatka: 2 słoiczki pieczarek marynowanych (ok 320g) 200 g fasoli czerwonej z puszki lub ugotowanej 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 pęczek natki piertuszki do skropienia olej rzepakowy Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki lub ćwiartki.Fasolę czerwoną osączyć

Monia miesza i gotuje
Tarta z ricottą i warzywami 149

cukinek :) składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g margaryny 1 jajko  duża szczypta soli nadzienie 2 jajka 250 g ricotty 4 kopiaste łyżki gęstego jogurtu pół czerwonej papryki 1 mała czerwona cebula 8 malutkich cukinii o średnicy 1-1,5 cm sól czosnkowa do smaku Ze składników wyżej podanych zagnieść ciasto jeśli będzie zbyt sypkie dodać

Monia miesza i gotuje
Sałatka z wędzonym kurczakiem 1633

składniki: 350 g wędzonej piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4 ogórki kiszone 1 łyżka natka piertuszki 4-5 łyżek majonezu Pierś kurczaka, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę i przepłukaną czerwoną fasolę oraz posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać z majonezem. Podawać z chrupkim pieczywem lub waflami ryżowymi

Monia miesza i gotuje
Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka 279

Dodałam to co miałam pod ręką i wyszły takie małe smaczne kąski:) składniki: 4-5 tortilli użyłam wieloziarnistej 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 duża papryka czerwona 1 cebula czerwona 2 łyżki posiekanego szczypiorku 4 łyżki majonezu Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza, dodać majonez i zmiksować. Masę przełożyc do miseczki. Dodać paprykę i cebulę

Monia miesza i gotuje
Sałatka z makaronem i tuńczykiem 386

tuńczykiem - bardzo smaczna i pożywna. Z podanych składników uzyskamy porządną miseczkę sałatki więc jest czym dzielić. składniki: 250 g makaronu Czaniecki kokardki 2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 puszka czerwonej fasoli 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Fasolę czerwoną przepłukać

Monia miesza i gotuje
Meksyk po polsku! 329

Kamis. Był to strzał w 10! Całość dobrze ze sobą komponowała, i do tego była lekko ostra. Tę potrawę można przygotować także z innych warzyw, lub dodać kukurydzę i czerwoną fasolkę.  Składniki na 3 porcje: Pierś z kurczaka (30 dag) 1 mała cukinia Ząbek czosnku 1 mała cebula 10-15 dag pieczarek Pół czerwonej papryki 250 g makaronu

Fabryka pomysłów
Drożdżowe bułeczki z kurczakiem 309

mąki 50g świeżych drożdży Ok. 200 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko Farsz: 20 dag pieczarek 30 dag piersi z kurczaka Po ¼ żółtej i czerwonej papryki Mała puszka kukurydzy Kilka plastrów sera żółtego Ketchup Przyprawa do pizzy Prymat Przyprawa do kurczaka złocista – Kamis 1 czerwona cebula Przygotowanie: Drożdże zasypać cukrem. Odstawić na kilka minut

Fabryka pomysłów
Sałatka meksykańska z kurczakiem 7298

dzieje się zawsze podobny schemat? Przepis pochodzi z bloga prosty przepis na szczęśliwe życie . Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka 1 por (biała częśc) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz przyprawa do chili con carne – u mnie z Kotanyi Przygotowanie: Pora drobno posiekać, sparzyć, przełożyć do miski

Fabryka pomysłów
Lutenica (ljutenica) 196

przepisu Smacznej Pyzy . Ps. przypominam o trwającej do piątku do godziny 22 akcji gotowanie za głosowanie :) Składniki na 5 słoiczków (takich po koncentracie pomidorowym): 0,6 kg papryki czerwonej 0,6 kg bakłażana 1,5 kg pomidorów 1 dość duża cebula 1 małe papryczki chili 2 duże ząbki czosnku     ¾ łyżeczki cząbru (Kamis) i ¾ łyżeczki papryki słodkiej w proszku(...)łyżka czubrycy czerwonej 1 , 5 łyżeczki soli     0 , 5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju roślinnego  Przygotowanie: Pomidory naciąć, polać wrzątkiem. Chwilę odczekać, a następnie obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć je do garnka i gotować aż nieco odparują - ok. 20 minut na małym ogniu. Papryki i bakłażana ułożyć na blasze i wstawić na górną

Fabryka pomysłów
Pieczeń boczkiem wędzonym otulona z paprykową salsą 152

zależności od rozmiaru, najlepiej dać bułki poznańskiej), 200 ml mleka, 1 duża cebula, 1 pęczek natki pietruszki, 40 dag wędzonego boczku 2 jajka, 3 ząbki czosnku, 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej sól, pieprz, 1 łyżka masła, odrobina oliwy z oliwek Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy w 1 łyżce masła. Bułkę kroimy w kostkę i wrzucamy do mleka(...)Pieczemy w temperaturze180 ° C przez 1-1,5 godziny. Proponuję podać z purée ziemniaczanym i salsą paprykową, na którą przepis podaję poniżej. Życzę smacznego :) Salsa z papryki: 1/2 papryki czerwonej

Delicious Titbits
Co za pieprzowa robota :) 114

można wydobyć mieląc go w młynku bądź rozdrabniając w moździerzu bezpośrednio przed popieprzeniem. Często zdarza się, że do jakiejś potrawy chciałabym użyć konkretnej odmiany pieprzu: białego, zielonego czy nawet czerwonego (a w zasadzie różowego), byle nie czarnego, a tu w naszych w małych markecikach asortyment raczej standardowy, a co najwyżej jest biały mielony czy mieszanka kolorowego. Następnym razem jak się(...)pakiecik kolorowego, a i chętny kopciuszek też się znalazł :) Posegregował różnokolorowe ziarenka i teraz już mam biały pieprz do ryb, zielony do sosów, marynat i wołowych steków męża oraz czerwony (różowy) o szczególnych walorach dekoracyjnych :) mam nadzieję, że wkrótce pojawi się na moim blogu coś, w czym ten ostatni będzie głównym bohaterem

Delicious Titbits
Filet z kurczaka "Trzy kolory" 178

też trzy kolory :) Nie tylko mam na myśli kolorowy makaron, który w sumie nawinął się w drugiej kolejności, ale pierwotny zamysł tego obiadu, to "trzy składniki, trzy kolory" (czerwony suszony pomidor, zielony por i ten trzeci, no dobra... (załóżmy, że po usmażeniu) coś w kierunku kremowego :) Składniki dodatkowe: 1 pierś z kurczaka, 1 duży por, 8-10 pomidorów suszonych(...)oleju, 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów (do smażenia), do smaku przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka, do sosu: 200 ml śmietanki 30%, 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Por kroimy w plastry, podsmażamy na oleju, którym były pomidory i podduszamy, po czym dodajemy kawałki kurczaka i dalej smażymy, a w końcowej fazie dodajemy suszonego

Delicious Titbits