czerwony - 5718 przepisów (strona:115/382)

Śniadaniowy twarożek 176

śniadania. Twaróg w każdej postaci uwielbiam. Dziś przedstawiam bardzo prosty  i szybki do zrobienia. Składniki: -300 g twarogu -1/2 ogórka szklarniowego -1/3 białej rzodkwi -1/2 czerwonej papryki -1/2 cebuli - 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego -sól, pieprz do smaku Twaróg dokładnie rozcieramy, tak aby było jak najmniej grudek lub miksujemy blenderem. Dodajemy pokrojonego w drobną

Kulinarne przemyslenia
Barszcz czerwony na wywarze grzybowym 176

cytryny, po czym doprawiłam solą i czarnym pieprzem. Czy można chcieć czegoś więcej? No, może jakieś pierożki, albo uszka  i mamy kompletne danie na wigilijny stół. Barszcz czerwony na wywarze grzybowym. Składniki 30 g suszonych grzybów, ja użyłam borowiki 1/2 selera, obierz  1 pietruszka, obierz 2 średniej wielkości marchewki, obierz 6 średniej wielkości buraków 3 ziarnka ziela angielskiego

Szybko Szybkowar
Świąteczne galaretki 110

poza tradycyjnymi smakołykami pojawi się także mała nowość, czyli urocze i zaskakujące w smaku galaretki podane na sosie waniliowym   Składniki: Wersja 1:  300 ml soku z czerwonych pomarańczy* 3 łyżeczki żelatyny  2-3 łyżeczki przyprawy do grzańca (w wersji dla dorosłych można dodać tochę alkoholu, należy wtedy zwiększyć ilośc żelatyny) Wersja 2: 300 ml tłoczonego soku

Malinowo w kuchni
Zupa warzywna z soczewicą 159

łyżka klarowanego masła 200 g włoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700 ml wody 2 łyżki czerwonej soczewicy 150 g cukinii pokrojonej w plasterki 2 pomidory pokrojone w kostkę 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku Na maśle poddusić włoszczyznę. Po około 3 minutach oddać czosnek oraz przyprawy. Dodać

Moja Galeria Smaku
Warstwowa sałatka śledziowa z papryką 314

Szybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Bezglutenowe krakersy z amarantusa 146

oraz cho*ernie bogate w witaminy i minerały przy niewielkiej zawartości, i tak zdrowych, tłuszczy pochodzących z oleju kokosowego. Z czym podawać? Na zdjęciach widać, że zaserwowałem je z czerwonym sosem. Był to dokładnie sos do pizzy znajdujący się na blogu. Jadłem je również z takimi pysznościami jak keczup z dyni, klasyczny hummus czy hummus z suszonymi pomidorami . Następnym razem

Blendman
Rissoto kokosowo-limonkowe z łososiem marynowanym w sosie sojowym i „lemoniadą” ananasowo-kokosową 217

wszystko wymieszaj. Wyjmij z miseczki z sosem dopiero przed podanie. Składniki 100 g pomidorków koktajlowych pół garści świeżej kolendry 2 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki zielonego tabasco (łagodniejsze niż czerwone) Wykonanie NAPÓJ Zmiksuj 2 szklanki wody z miętą i ewentualnie ananasem, przelej przez sitko. Dodaj sok z dwóch pomarańczy, szklankę soku ananasowego i odrobinę mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie wymieszaj

Eat me! Fit me!
Pokrzywa (liście) 124

nerkowej oraz dnę moczanową, wspomaga wydzielanie z organizmu szkodliwych substancji takich jak chlorek sodu, mocznik oraz innych toksyn. 2. Układ krwionośny: oczyszcza krew z cholesterolu, wpływa korzystnie na produkcję czerwonych krwinek oraz reguluje poziom hemoglobiny, obniża poziom cukru oraz ciśnienie tętnicze we krwi 3. Układ pokarmowy: leczy chorób woreczka żółciowego, wątroby oraz śledziony, pobudza wydzielanie soku żołądkowego  oraz ułatwia

Pij soki wyciskane
Wigilijne uszka z kapustą i grzybami 446

wigilii pozostało kilka dni,  a że w ten dzień na moim stole  gości  czerwony barszcz,  to nie ma mowy żeby mogło by zabraknąć, u mnie tych pysznych pierożków. W ięc dziś zapraszam na przepis  na uszka z kapustą i grzybami.  Składniki: farsz 250 g kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów 1 cebula 2 liście

magiczna kuchnia Kasi
Pasta kanapkowa z fasoli jaś 204

mnie idealnym odkryciem. Pasta kanapkowa z fasoli jaś jest doskonałym uzupełnieniem diety w białko niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Przyrządziłam ją z białej fasoli jaś, zrobiona z fasoli czerwonej będzie miała jeszcze więcej białka. Jeśli nie chce Wam się bawić w namaczanie i gotowanie można użyć fasoli z puszki - sprawdzi się tak samo dobrze jak ta suszona. Polecam

sierotka maRysia w kuchni
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 452

magiczne, ale także pyszne!   Dania na Wigilię Bożego Narodzenia Tradycja mówi, że muszą być postne i że powinno ich być 12. Wśród moich propozycji znajdziecie barszcz czerwony, zupę grzybową, pierogi z kapustą i grzybami, małe kulebiaczki i ryby oraz świąteczne słodkości. Barszcz wigilijny bez zakwasu Wigilijna zupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym

Kulinarne Inspiracje
Zapiekanka z makaronem i kalerosse 227

jarmuż mają najlepsze. Zdrowe, pachnące lekko orzechowym smakiem, atrakcyjne w wyglądzie, to właśnie zalety kalerosse. Składniki: 30 dag makaronu penne 30 dag kalerosse 1 cukinia ½ pora 1 cebula 1 czerwona papryka 15 dag dowolnej wędliny 10 dag sera żółtego typu cheddar ½ szklanki słodkiej śmietanki 12% 2 łyżki klarowanego masła Sól  himalajska do smaku świeżo mielony pieprz do smaku szczypior

Wanilia i Kardamon
Zupa z ciecierzycy 104

Aromatyczna zupa z ciecierzycy. Pstryk! i gotowa ;) Składniki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 marchew 1 mała cebula 1 czerwona papryka 1 papryka zielona 1 pomidor 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 puszki ciecierzycy 2 średniej wielkości cukinie 1,2 l bulionu drobiowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Buraki z wiśniami w miodzie i occie balsamicznym 158

składniki, których nie lubię na swoje smaki. 4 ugotowane lub upieczone buraki opakowanie mrożonych wiśni sól i pieprz do smaku  1 łyżka miodu 1 goździk  2 łyżki czerwonego octu balsamicznego ząbek czosnku liście tymianku lub mięty  Buraki pokroiłam w ósemki. Na patelni rozgrzałam miód dodałam goździk i czosnek. Dodałam do gorącego płynu rozmrożone wiśnie i dodałam buraki

AZgotuj!
Śledzie po kaszubsku 1108

osobiście uwielbiam. Pokuście się i koniecznie je przygotujcie.  Śledzie po kaszubsku Składnik : około 500-600 g śledzi ala matias 350 g cebuli białej 1 większa marchewka 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 100 ml oleju 150 ml wody 200 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka koncentratu 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki