zupę. Kilka prostych wskazówek aby zawsze była idealna. Przepis na bulion warzywny, wywar z włoszczyzny podstawą zupy. Co dziś na obiad? Zupa ogórkowa, zupa pomidorowa, zupa gulaszowa czy barszcz czerwony? Mój pomysł na obiad. Zapraszam do Strefy Odchudzania, znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje na temat Odchudzania i Diety 1200 kcal Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można wręcz powiedzieć
IzaGotujesprzątania lodówki. Nadaje się również jako lekka sałatka czy przystawka np. do kanapek z wędliną. Składniki (2 duże porcje) : pół niewielkiej kapusty pekińskiej 250 g pieczarek puszka groszku pomidor czerwona cebula sól, pieprz 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedzamy je, ostudzamy i kroimy w plasterki
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: Puszka czerwonej fasoli Pęczek koperku 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie: Fasole przekładam do miseczki i rozgniatam moździerzem (można użyć blendera- zależy jak bardzo zmieloną pastę chcemy uzyskać). Następnie dodaję posiekany koperek oraz oliwę, doprawiam do smaku i mieszam. Gotową pastę przekładam do słoiczka. Pasta w lodówce może przetrwać około 4 dni. Smacznego
Pause Gotowanie!jest sycąca, ale niskokaloryczna, jeśli z podanych składników wyjdą nam 3 porcje, to każda ma tylko 136 kcal. Składniki (na niewielką salaterkę) : 4-5 ziemniaków duży pęczek rzodkiewki mała czerwona cebula pęczek szczypiorku 2 łyżki śmietany 12% (lub majonezu) łyżka musztardy sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy wystygną obieramy je i kroimy w kostkę. Cebulę i szczypiorek
e-PrzepisyKulinarneczyli idealne Mówię Wam: mistrzostwo świata! Każdy czekoladożerca będzie w siódmym niebie. Jeśli chodzi o fasolę, to nie musicie koniecznie używać odmiany adzuki , sprawdzi się również zwykła czerwona, bądź czarna. Jednak ta ma naturalnie słodki smak. W końcu Japończycy nie bez powodu używają jej do deserów . A zatem do pieczenia! Na brownie: 1 szklanka suchej fasoli adzuki
Food Squaretron", bo na szczęście jest jeszcze kilka książek Cherezińskiej, które muszę przeczytać! To co? Detoks cukrowy czy książki? A może i jedno, i drugie?składniki:2 średnie czerwone buraki2 średnie marchewki2 jabłka1 pomarańcza1 owoc granatuBuraki oraz marchewki myjemy i obieramy. Buraki kroimy w ćwiartki, marchewki na 3-4 kawałki. Pozostałe owoce myjemy. Jabłka razem ze skórką kroimy
bistro mamapóźniej smażonego na oleju. Można też przygotować go w płatkach migdałów. Jednak nasze najnowsze odkrycie, zdecydowanie góruje nad tymi dwoma sposobami przyrządzania karpia. Jest to rybka smażona w delikatnym czerwonym winie z dodatkiem cebulki, marchewki i rodzynek. Kulinarne niebo na podniebieniu. Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 kawałki karpia Cebula Marchewka Garść rodzynek
Kolizje Smakówminut ( nie licząc czasu potrzebnego na przygotowanie śledzi oraz ugotowanie warzyw) Składniki: 2 filety śledziowe a’la matjas 1 burak 1 mały ziemniak 2 jajka 2 korniszony 1 duża czerwona cebula Sos: 100ml jogurtu naturalnego 100ml majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki cukru Sól, świeżo mielony pieprz Filety moczymy przez kilka godzin w wodzie, dwukrotnie ją zmieniając. Następnie
Kolizje Smakówlyzka wiorkow kokosowych Skladniki na spod: 50 g twarozku 4 lyzki mleka 4 lyzki oleju 1 lyzeczka proszku do pieczenia 30 g cukru 140 g maki 500 g czerwonych porzeczek lub wisni Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 190 ° C. Maslo ,120 g maki i 60 g cukru rozgniesc miedzy palcami,az do uzyskania efektu "mokrego piasku".Mozna rowniez to zrobic przy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!maki pszennej 1050 1 zoltko 1 lyzeczka suchych drozdzy ( 10 g swiezych) 25 g cukru szczypta soli skorka starta z pol cytryny tluszcz do formy Nalozenie: 500 g porzeczek czerwonych 150 g kwasnej smietany 100 g cukru 2 jajka ziarenka z polowy laski wanilii Wykonanie: Podgrzac mleko,roztopic w mleku maslo.Polaczyc z reszta skladnikow na spod i wyrobic recznie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dyni piżmowej) 1,5 łyżeczki suchych drożdży ok. 250 ml letniej wody 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki oliwy dodatkowo oliwa do formowania i do polania ciasta 3 czerwone cebule 3 łyżki ciemnego cukru 2 łyżki octu balsamicznego tymianek, sól 1. Cebule obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę aby była miękka ale nie spalona. Dodać cukier
UgotujmyTo.plMajeranek ok. 2 łyżeczki Bulion mięsny 600ml Woda ok. 100ml Marchew 3 duże sztuki Pieprz do smaku Sól do smaku Ziele angielskie 5 sztuk Liść laurowy 5 sztuk Papryka czerwona słodka do smaku Oliwa z oliwek do smażenia Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka lub większą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę. Marchewkę obrać. Por i marchewkę
Kulinarne Przebojeniech ją zestawi według swojego gustu. Składniki: upieczone i przestudzone mięso z kurczaka , najlepiej nadają się do tego celu dwie piersi, powinny być przyprawione według Waszego smaku puszka czerwonej fasoli ugotowany i przestudzony ryż (mniej więcej około 1 szklanka suchego) ok.400 ml. kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu keczup (kilka łyżek) majonez (2-3 łyżki lub wcale) sól i pieprz
Codzienna kuchnia niecodziennawino. Napój smaczny, oryginalny i w sam raz na typowo kobiece spotkania :) Nazwałam go Banawino - banany i wino ;) Do szklanki/pucharka/kieliszka wkładamy kostki lodu. Wlewamy schłodzony nektar bananowy i czerwone (najlepiej półwytrawne) wino. Proporcje według upodobań. Ja najczęściej na 2 części nektaru wlewam 1 część wina. Napój można wymieszać, ale też pić przez rurkę bez mieszania składników - łyk wina, łyk nektaru
Codzienna kuchnia niecodzienna