potrzeba. A jeżeli jeszcze pojawi się w towarzystwie aromatycznego sosu - takim daniom mówimy stanowcze tak! Składniki: - 4 plastry schabu - 150 g sera srebrzystego lazur - 2 duże cebule - duża czerwona papryka - marchewka - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - sól morska, pieprz Schab rozbijamy, ale tak, żeby nie powstały dziury. każdy plaster z jednej strony nacieramy posiekanym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą
Cook&Lovemiędzy przygotowaniami do świąt a wizytą gości :) Składniki dla 2 osób: 150-170 g makaronu casarecce (u mnie Barilla) ok 300 g piersi z kurczaka po 1/2 łyżeczki kurkumy, czerwonej papryki i granulowanego czosnku 100 g tartej mozzarelli 50 g startego żółtego sera 250 ml śmietany 30 % zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła klarowanego do podsmażenia natka
Ze smakiem i z pasjąwypieków 100 g startej czekolady gorzkiej 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka likieru kawowego 3 łyżki mąki pszennej Do dekoracji : posypki w kolorze czerwonym i niebieskim oraz Decorada o smaku mango wiśnie z kompotu starta czekolada deserowa 200 g serka mascarpone Wykonanie : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1.Ciastka
vaniliowoczekoladowaZakwas z buraków jest podstawą do zrobienia barszczu czerwonego na wigilię. Znakomicie nadaje się też do picia, jest doskonałym naturalnym napojem wzmacniającym odporność. Same buraki mają mnóstwo wartości odżywczych i picie zakwasu przyniesie nam same korzyści. Ukiszone buraczki można wykorzystać do sałatki, carpaccio lub do położenia na kanapkę. 1,5 kg. buraczków ćwikłowych 1 główka czosnku garść ziela angielskiego garść
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieZ takim zakwasem barszcz będzie wyjątkowy. Zróbcie go już teraz, musi tak stać od 5-7 dni. Buraki obrać i pokroić w plasterki, czosnek obrać i
Kuchnia Pokoleńśniadania. Twaróg w każdej postaci uwielbiam. Dziś przedstawiam bardzo prosty i szybki do zrobienia. Składniki: -300 g twarogu -1/2 ogórka szklarniowego -1/3 białej rzodkwi -1/2 czerwonej papryki -1/2 cebuli - 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego -sól, pieprz do smaku Twaróg dokładnie rozcieramy, tak aby było jak najmniej grudek lub miksujemy blenderem. Dodajemy pokrojonego w drobną
Kulinarne przemysleniacytryny, po czym doprawiłam solą i czarnym pieprzem. Czy można chcieć czegoś więcej? No, może jakieś pierożki, albo uszka i mamy kompletne danie na wigilijny stół. Barszcz czerwony na wywarze grzybowym. Składniki 30 g suszonych grzybów, ja użyłam borowiki 1/2 selera, obierz 1 pietruszka, obierz 2 średniej wielkości marchewki, obierz 6 średniej wielkości buraków 3 ziarnka ziela angielskiego
Szybko Szybkowarpoza tradycyjnymi smakołykami pojawi się także mała nowość, czyli urocze i zaskakujące w smaku galaretki podane na sosie waniliowym Składniki: Wersja 1: 300 ml soku z czerwonych pomarańczy* 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżeczki przyprawy do grzańca (w wersji dla dorosłych można dodać tochę alkoholu, należy wtedy zwiększyć ilośc żelatyny) Wersja 2: 300 ml tłoczonego soku
Malinowo w kuchniłyżka klarowanego masła 200 g włoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700 ml wody 2 łyżki czerwonej soczewicy 150 g cukinii pokrojonej w plasterki 2 pomidory pokrojone w kostkę 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku Na maśle poddusić włoszczyznę. Po około 3 minutach oddać czosnek oraz przyprawy. Dodać
Moja Galeria SmakuSzybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule kroimy
e-PrzepisyKulinarneoraz cho*ernie bogate w witaminy i minerały przy niewielkiej zawartości, i tak zdrowych, tłuszczy pochodzących z oleju kokosowego. Z czym podawać? Na zdjęciach widać, że zaserwowałem je z czerwonym sosem. Był to dokładnie sos do pizzy znajdujący się na blogu. Jadłem je również z takimi pysznościami jak keczup z dyni, klasyczny hummus czy hummus z suszonymi pomidorami . Następnym razem
Blendmanwszystko wymieszaj. Wyjmij z miseczki z sosem dopiero przed podanie. Składniki 100 g pomidorków koktajlowych pół garści świeżej kolendry 2 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki zielonego tabasco (łagodniejsze niż czerwone) Wykonanie NAPÓJ Zmiksuj 2 szklanki wody z miętą i ewentualnie ananasem, przelej przez sitko. Dodaj sok z dwóch pomarańczy, szklankę soku ananasowego i odrobinę mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie wymieszaj
Eat me! Fit me!nerkowej oraz dnę moczanową, wspomaga wydzielanie z organizmu szkodliwych substancji takich jak chlorek sodu, mocznik oraz innych toksyn. 2. Układ krwionośny: oczyszcza krew z cholesterolu, wpływa korzystnie na produkcję czerwonych krwinek oraz reguluje poziom hemoglobiny, obniża poziom cukru oraz ciśnienie tętnicze we krwi 3. Układ pokarmowy: leczy chorób woreczka żółciowego, wątroby oraz śledziony, pobudza wydzielanie soku żołądkowego oraz ułatwia
Pij soki wyciskanewigilii pozostało kilka dni, a że w ten dzień na moim stole gości czerwony barszcz, to nie ma mowy żeby mogło by zabraknąć, u mnie tych pysznych pierożków. W ięc dziś zapraszam na przepis na uszka z kapustą i grzybami. Składniki: farsz 250 g kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów 1 cebula 2 liście
magiczna kuchnia Kasimnie idealnym odkryciem. Pasta kanapkowa z fasoli jaś jest doskonałym uzupełnieniem diety w białko niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Przyrządziłam ją z białej fasoli jaś, zrobiona z fasoli czerwonej będzie miała jeszcze więcej białka. Jeśli nie chce Wam się bawić w namaczanie i gotowanie można użyć fasoli z puszki - sprawdzi się tak samo dobrze jak ta suszona. Polecam
sierotka maRysia w kuchni