Składniki : 5 l wody około 1 kg świeżych owoców np. : czerwone porzeczki czarne porzeczki zielony agrest dojrzałe wiśnie jagody leśne (borówki) itp. cukier Sposób wykonania : Wodę wlewamy do dużego garnka. Owoce obieramy z ogonków, myjemy, wszypujemy do wody. Dodajemy cukier około 0,5 kg w zależności jaki chcemy
Przepisy i porady kulinarnewarzyw Składniki : 8 szt. dużych marchewek 4 szt. dużej pietruszki 1 szt. średniego selera 3 ziemniaki 2 jabłka 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 3-4 łyżki śmietany 18 % 3-4 łyżki majonezu sól pieprz czarny mielony zielona natka pietruszki Sposób wykonania : Nadchodzi jesień, warto więc wykorzystać ten czas
Przepisy i porady kulinarneusmażą. Dobrze jest przewrócić każdą stronę dwa razy, aby od razu nie przypiekły nam się za dużo. Usmażone gołąbki układamy na talerzykach, możemy je polać sosem np. pieczarkowym, posypać czerwoną mieloną papryką i udekorować zieloną natką pietruszki. tak podane na pewno będą nam smakowały. Można też oblać je sosem pomidorowym. Tutaj znajdziesz przepis na pyszne gołąbki . Oczywiście zamiast włoskiej
Przepisy i porady kulinarnepodobny smak do szparagów można je przygotować tak samo z sosem holenderskim. Ja postanowiłem z niej przygotować zupę. Składniki : 5 ząbków czosnku, 500 g skorzonery, 1/3 szklanki czerwonej soczewicy Puszka mleka kokosowego, 250 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, Szczypta mielonego kuminu, Szczypta gałki muszkatołowej, najlepiej świeżo mielonej , 1 łyżeczka cukru
cookplJutro Walentynki! Z tej okazji nie mogło zabraknąć walentynkowego posta, mimo iż... osobiście to święto kojarzy mi się z kiczowatymi, czerwonymi serduszkami wyskakującymi z każdej lodówki. Kochajcie się zawsze (nie tylko 14.02.) i okazujcie sobie tę miłość... choćby w formie serduszkowego jajka podanego do łóżka. Składniki: parówki jajka (tyle ile parówek) łyżka masła łyżka
Pyry na Gazjako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej i zabierać w pojemniczku do pracy! Składniki: Pół kapusty pekińskiej, 4 pomidory, 4 ogórki kiszone, 1 papryka czerwona, 4 jajka gotowane na twardo, 1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym, kawałek pora, 1 serek capresi typu włoskiego (może być również mozarella - wersja bardziej
kgwjanczewożywnością oraz wyśmienitych przypraw Piątnica dostępnych w http://piatnica.net/ Składniki : 300 g makaronu Penne Fabijańscy 250 g mięsa mielonego 8 dużych pieczarek 1 puszka fasoli czerwonej 6 pomidorów suszonych w oliwie 1 duża cebula 1 kulka mozzarelli około szklanki sera żółtego startego około 6 plasterków sera zółtego Vegeta , pieprz do smaku Przyprawa pomidor
Sama słodycz i szczypta chiliciastem i do każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki piec w 200C około 35 minut, wystudzone wyjąc na talerz i najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem lub kefirem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębloga dłużej, mogą już ją pamiętać z innego dania - kurczak po hawajsku ). Połączenie jest bardzo smaczne, sycące, aczkolwiek bardzo lekkie. Aby dopełnić Wasz posiłek, dobierz do niego Wasze ulubione czerwone wino. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSkładniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, podwójna pierś kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, kilka plasterków sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej , 400 ml kremówki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną
Aga w kuchniduża ilością nie mogła nie stać się moją ulubioną. Sałatka jest prosta, szybka i bardzo, bardzo smaczna. Składniki: 250 g tortellini (dałam z grzybami) 2 duże papryki czerwone 80 g cebulki perłowej marynowanej łyżka oliwy łyżka pesto bazyliowego ząbek czosnku sól, pieprz, pieprz kolorowy Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i skrapiamy oliwą
e-PrzepisyKulinarnewołowego. Sałatkę możemy również podać do wędlin, ale równie dobrze można do niej wkroić... śledzie. Składniki: 3 jednakowej wielkości buraki 1 winne jabłko 3 korniszony (lub ogórki kiszone) 1/4 czerwonej cebuli sok z cytryny posiekany koperek 2-3 kubka kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Buraki wyszorować, zalać wodą i ugotować. Przestudzone
Czerwień i błękitspróbujcie mojej sałatki. Jest naprawdę pyszna :) Składniki: 3 średnie cykorie , kawałek ostrej papryczki (w zależności jak ostro lubimy), pęczek dymki ze szczypiorem , 5 pomidorów koktajlowych czerwonych , 5 pomidorów koktajlowych żółtych , 1 średni świeży ogórek , 2 garście ziaren słonecznika. Z cykorii usunąć zewnętrzne liście oraz zielone końcówki, a ze środka wyciąć głąb
Codzienna kuchnia niecodzienna