ostatnich lunchboxów , które zabrałam ze sobą. Może i Wy sobie zrobicie taki do pracy? Smakuje rewelacyjnie! Polecam! SKŁADNIKI: * makaron świderki LUBELLA – 150 g * pomidory koktajlowe – 5 szt * czerwona pasta curry – 1 łyżka * filet z kurczaka – 100 g * olej kokosowy- 1 łyżka * cebula, czosnek * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni
Ostra na SłodkoSkładniki: ( ilość składników można dać na oko ) 1 puszka czerwonej fasoli, 100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiwłaśnie w taki a nie inny sposób? Drukuj Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 4-5 filetów śledziowych - matjasy 1 cebula biała lub czerwona 2 średnie buraki 2 średnie ziemniaki 2 jajka Sos 3 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu sól, pieprz Natka do podania Sposób przygotowania Śledzie namoczyć w mleku na kilka godzin
Mieszam w Garnkuwprowadziłam kilka zmian. Mam nadzieję, że przygotujecie tę zupę, zauroczy Was i wybaczycie mi zdjęcia robione przy fatalnym świetle :) Harira czyli marokańska zupa strączkowa 1 puszka ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka zielonej soczewicy 200 ml przecieru pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 mała marchewka 1,5 l. wody 2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka imbiru
Dzieje kuchennej Wiewiórykażdy kto lubi śledzenie:). Bo co jak co, ale groszek i ziemniak pasują do niego idealnie! 400g śledzi w oleju 4 duże ziemniaki 1 puszka groszku 1 cebula czerwona 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Śledzie odsączamy z oleju, myjemy i osuszamy. Kroimy na średniej wielkości kawałki. 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy
Szefowa kuchniSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 ogórek szklarniowy 1 cebula czerwona sól pieprz 4 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Kapustę drobno poszatkować. Pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę. Ogórka umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do misy, posolić i popieprzyć do smaku, wlać oliwę i wszystko dobrze wymieszać
Przepisy kulinarne babci Antoninyilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
https:KKuchniaMniamduża szczypta soli 125 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 1 opakowanie (225 g) mrożonych średniej wielkości krewetek 1/2 czerwonej papryki 15 pomidorków koktajlowych mały pęczek natki pietruszki 1 awokado 1 cytryna 1 ząbek czosnku sól, pieprz WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, posiekane
Passions hobbies lifeSmak jest niepowtarzalny, więc koniecznie musicie spróbować. Jeżeli jesteście wegetarianami, to kurczaka można całkowicie pominąć. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 2-3 łyżki oliwy 1 brokuł 2 pory 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 cukinia 400 ml mleczka kokosowego sól, świeżo mielony pieprz do dekoracji świeża rukola WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na głębokiej
Passions hobbies lifecieciorki, quesadilla i tortille, sloppy joe z czarną soczewicą, orientalny groszek z marchewką, sos z groszku, estragonu i szałwii, curry z kalafiorem, frytki z fasolki, pulled pork z czerwoną fasolą, placuszki z fasoli i tuńczyka czy chłodnik z bobu. Po tej lekturze już nie trzeba mi stręczyć strączków, będę je jeść z radością. Strączki Autorka: Maria Banach Wydawnictwo: Edgard
Ugotowane pozamiatanewzględu na delikatne kubki smakowe mojej rodziny ☺ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -4 ćwiartki z kurczaka -1/2 szklanki ryżu -2 cebule - puszka pomidorów bez skórki -2 papryki ( żółta, czerwona ) -1 łyżka przecieru pomidorowego -mix suszonych warzyw jak do rosołu (marchewka, pietruszka, seler, por ) -1 papryczka chili lub szczypta sproszkowanej -1 szklanka gorącej wody -olej rzepakowy -sól, pieprz Jeżeli mamy
Kulinarne przemysleniasuszonymi pomidorami oraz wieloma innymi dodatkami, które uwielbiacie. Mniam! :) Farsz "ruski": 500 g twarogu (u mnie chudy) 500 g ziemniaków ugotowanych, przeciśniętych przez praskę 3 cebule (białe lub czerwone) 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i przesmażamy na 2 łyżkach masła do momentu aż nie zmięknie
Cooking MonsterSuper pyszna propozycja na wszelakie obiady. Możecie ją podać na ciepło, zimno. Całość wprost rozpływa się przy pierwszym kęsie! Do tego koniecznie czerwone wino albo mocno schłodzone prosecco. Smacznego ; ) Do przygotowania potrzebujemy (na blachę ok 28 cm) : 3/4 kostki masła 2 kubki mąki (takie z ikea) jajk0 2-3 łyżki wody sól, pieprz ok 600 g czerownej kapusty
Szybko Tanio Smaczniewiedziałam, że na niedzielne deszczowe popołudnie to będzie idealne zajęcie. Kolorowali, co było czarno-białe, wycinali, ja poprawiałam i tym sposobem mamy kilkanaście reniferów, mikołajów i bałwanków z czerwonymi nosami z lizaków na świąteczny jarmark. Bałwanki mamy też z białych skarpetek, wypełnionych ryżem :) Do wykonania potrzebujemy: - wydruki szablonów - lizaki chupa chups - klej lub zszywacz (lepiej się sprawdza) - nożyczki
bistro mamaSkładniki : połowa główki sałaty lodowej 2 grejpfruty czerwone 2 łyżki migdałów w płatkach ok. 10 dag parmezanu Przygotowanie : Umytą sałatę pokroić lub porwać na kawałki Grejpfruty obrać dokładnie również z białej skórki Na talerzu ułożyć sałatę, ułożyć podzielone owoce, posypać migdałami, polać sosem, a na to zetrzeć ser. Wymieszać przed podaniem. Składniki na sos: miód, sok z cytryny
Proste Potrawy