czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:251/307)

Sałatka z tuńczykiem i makaronem 71

jest bardziej wyrazisty w smaku i zawiera więcej błonnika. Warzywa . Ta sałatka jest świetnym momentem na przegląd lodówki i spiżarni. Jeśli macie zalegające puszki czy słoiki z kukurydzą czy fasolą, to możecie je tu wykorzystać. Oprócz nich przydadzą się też swieże warzywa – u mnie najczęściej są to pomidory, papryka, ogórek, seler naciowy i ulubiona sałata. Jogurt naturalny(...)na-talerzu.pl Składniki 2 puszki tuńczyka (u mnie w oliwie, może być w oleju lub w sosie własnym) 350 g makaronu 1 duża czerwona cebula 200 g kukurydzy 150 g mrożonego groszku 3 łodygi selera naciowego 2 czerwone papryki ½ ogórka

Na-talerzu.pl
Zdrowa miska o każdej porze dnia 132

tego typu kotlecików mąkę migdałową, zmielone orzechy lub bezglutenowe mąki jak np. mąkę kokosową . Zawsze lubiłam warzywne kotlety. Staram się robić je na wszystkie możliwe sposoby, zmieniając składniki np. fasolę na ciecierzycę, bataty na cukinię, różne zioła itp. Warzywne kotlety są smaczne i pożywne jeśli tylko dodamy do nich wartościowe białko i tłuszcze. Ja lubię dodawać do nich nasiona chia(...)kolendry lub pietruszki 1 jajko sól do smaku 1 łyżeczka prażonych i zgniecionych nasion kminu rzymskiego ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu olej kokosowy do smażenia Do podania coleslaw z 200 g czerwonej kapusty, 1 marchewki, octu i oliwy sos romesco, tutaj przepis quinoa pieczony kalafior sałata, dymka, chili, opcjonalnie Cukinię pokrój w kostkę i pokrój drobno w malakserze. Dodaj nasiona chia

codojedzenia
Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami 149

posiekaj masło. Zagnieć ciasto i wstaw je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj i pokryj nim formę na tartę. Wierzch przykryj papierem do pieczenia i obciąż suchą fasolą lub grochem. Piecz 20 minut w 180ºC. Następnie zdejmij obciążenie i piecz kolejne 15 minut. Odstaw do wystudzenia. Farsz z kapusty kiszonej Z kapusty kiszonej odciśnij sok (zostaw go na później(...)pozostałego kwasu. Dopraw całość kminkiem, solą i pieprzem. Wyjmij listki laurowe, a farsz przełóż na upieczony spód. Tartę możesz ponownie zapiec, ale nie jest to konieczne. Podawaj z kubkiem czerwonego barszczu. * * Ten jak i wiele innych kapuścianych inspiracji znajdziecie w najnowszym numerze magazynu KOCIOŁ

Food Square
Boże Narodzenie w staropolskim stylu 142

górnej zrazowej sezonowanej lub udźca kilka gałązek rozmarynu 5 g jałowca 0,75 kg brukselki 0,1 l miodu wielokwiatowego 35 ml octu winnego 2 kg buraków czerwonych 0,5 kg buraków żółtych smalec wieprzowy sól/pieprz Umyte buraki kroimy w ćwiartki, wkładamy do garnka o szerokim dnie i po zalaniu wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym(...)najcieńsze plastry, podobnie słoninę i serwujemy na brukselce. Rozmaryn dodajemy do zredukowanego soku buraczanego i skrapiamy brukselkę. Szablok z kapustą kwaśną i pulpetami królewieckimi Składniki: 0,5 kg fasoli 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cały kurczak 0,5 kg szpondra wołowego 1 gęsia lub indycza szyja 0,25 kg podgardla wieprzowego 0,25 kg karkówki wieprzowej

Wiem co jem
Tarta z porzeczkami i bezą 177

pszennej (1 i 1/4 szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1 łyżka gęstej śmietany (lub 2 łyżki wody) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g porzeczek (czerwonych, czarnych lub białych) 110 g cukru (2/3 szklanki) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kaszy manny 3 białka jaj'; document.write(" "); Z podanych składników na spód zagniatamy jednolite ciasto (można(...)pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia). Wykładamy ciastem formę i nakłuwamy je widelcem. Ja dodatkowo przed pieczeniem obciążam ciasto – wykładam na wierzch papier do pieczenia i wsypuję suchą fasolę lub groch. Podpiekamy tak przygotowany spód przez 10 minut. W tym czasie porzeczki myjemy i pozbawiamy szypułek. Posypujemy je cukrem pudrem i kaszą – delikatnie mieszamy. Wyjmujemy ciasto z piekarnika

Poezja smaku
Piccalilli 130

Mimo, że brzmi jak coś włoskiego, to danie pochodzi w wysp brytyjskich, co wprawny znawca odgadnie po ilości octu w tym daniu. Wieść głosi, że nazwa

Kryzysowa Książka Kucharska
Wieprzowina wg przepisu Brasileiro 123

pokrojoną w plastry  2 kostki bulionu wołowego.  Gotujemy schab,  delikatnie go obracając. Po paru minutach dodajemy również: 1 łyżkę ekstraktu pomidorowego,  skrojoną w kostkę paprykę czerwoną lub zieloną oraz  garść świeżej mięty.  Aby mięso nie przywierało, dodajemy również gorącej wody tak aby zakryła ona mięso.  Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy mięso przez(...)temperaturze 200 stopni. Wyciągamy z piekarnika kroimy w kromki i polewamy resztką sosu. Efekt? Jak na pierwszym zdjęciu:-) Ps. na pierwszym zdjęciu obok mięsa postawiliśmy miseczkę z pyszną fasolą, na którą przepis już wkrótce

Smaki Brazylii
Tarta z rydzami 166

bardzo zgrany duet. Ja nadmiar duszonych na maśle rydzów, proponuję wykorzystać do przygotowania jesiennej tarty, która doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i po wystudzeniu. Doskonała przekąska do czerwonego trunku, jakbyście chcieli umilić sobie coraz dłuższe jesienne wieczory. Składniki : Spód: 250 g mąki pszennej typ 650 150 g masła+ do wysmarowania foremki 1/2 łyżeczki soli 1 jajko Wypełnienie(...)minut do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temp 190 st. C. Schłodzony Spód nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy suchym grochem, fasolą lub cieciorką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut, po tym czasie zdejmujemy obciążenie (papier z grochem) i pieczemy spód kolejne 13 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy drobno

Smakowity Blog Kulinarny
Jarmuż – właściwości zdrowotne 204

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowa sałatka z fasolą 193

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Humanistka w kuchni
Greckie Purée czyli Fava-Φάβα 73

Greckie Purée czyli Fava – Φάβα Greckie Purée, czyli Fava przygotowywana jest z rozłupanej żółtej fasoli, konsystencją przypominająca humus. Każdy kraj ma swoją purée z fasoli lub innych strączków. Jak wiesz zapewnie, w krajach arabskich oraz na bliskim wschodzie jada się humus, którego smak jest nam dobrze znany. W Maroku podaje się bissare, a w Indiach nosi nazwę dipu fasolowego(...)przyrządzić go w greckiej wersji. Fava jest przecierem z rozłupanego groszku, serwowana do dań mięsnych, rybnych oraz warzywnych. Czyli dla każdego do wszystkiego. Często jest mylona z purée z fasoli bobu. Chociaż w takiej wersji również jest podawana, jednak nie smakuje jak prawdziwa Greckie Purée. Ten mały groszek pełen jest witamin i minerałów. Między innymi witaminy B, białka, błonnika oraz

RafalCook
Meksykańska zupa z kurczaka. 162

Chociaż ta zupka nie wychodzi poza bardzo konwencjonalne rozumienie kuchni meksykańskiej, to każdy kto jej spróbuje powinien przyznać, że to żaden grzech. Ba, to zaleta! ;) Co

zadanie-gotowanie
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 182

oscypkiem i żurawiną ; blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie po kaszubsku w formie roladek ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Śledzie z koperkiem ; blog Moje domowe kucharzenie Śledziowa sałatka z fasolą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami ; blog babka(...)Krokiety z grzybami i kapustą ; blog Moje domowe kucharzenie Paszteciki z kapustą i grzybami ; blog Moje domowe kucharzenie INNE Gołąbki bieszczadzkie z dodatkiem bryndzy ; blog Hajduczek naturalnie Carpaccio z czerwonych buraków z winnym winegretem ; blog Sztuka gotowanie wg Samiry

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania