czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:197/307)

Cassoulet - francuski gulasz z fasolką 192

czasu w mieszaniu i pilnowaniu podczas gotowania, bo oprócz wstępnego przygotowania nie musimy robić przy nim praktycznie nic.  Cassoulet - francuski gulasz z fasolką Składniki: 400 g białej fasoli np. Jaś karłowy 500 g chudego boczku wędzonego bez skóry 800 g łopatki wieprzowej (lub 400 g łopatki wieprzowej i 400 g jagnięcej) 2 puszki pomidorów krojonych  łyżka suszonego tymianku(...)szklanki bulionu 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach 1 duża cebula 2 zmiażdżone ząbki czosnku  2 liście laurowe sól, pieprz ziołowy i ostra czerwona papryka jako przyprawy Wykonanie: Fasolę zalać wodą i zostawić na noc, by napęczniała. Następnego dnia przelać, odcedzić i zalać świeżą wodą. Następnie gotować 20 minut z dodatkiem soli.  Mięso i boczek

Poezja Smaków - blog kulinarny
Fasolka poŻarska 128

fasolki szparagowej 1/2 krojonych pomidorów z puszki wraz z zalewą 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1/2 łyżeczki cynamonu 200 g białej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę, szklimy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokrojoną(...)Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans. Papryki kroimy w 2-3 cm paski. Dodajemy do całości razem z fasolą i dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung 252

sałatki z tuńczykiem. Jest pożywna i lekka zarazem. Doskonale nadaje się na świąteczną kolację. Składniki 1 puszka tuńczyka z oleju 1 szkl fasoli mung firmy Targroch kilka różyczek brokuła 2-3 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 słoik selera konserwowego kawałek pora majonez sól pieprz czarnuszka kwasek cytrynowy firmy Gellwe 1. Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)dużym ogniu przez 10 minut, żeby pozbyć się toksyn. Później zmniejszamy gaz. Zbieramy powstającą pianę. Fasola będzie gotowa jeśli da się ją zgnieść widelcem. 2. Brokuły gotujemy na parze. Tuńczyka i seler odcedzamy. 3. Składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
wiejskie jadło 186

sycącą i rozgrzewająca potrawa to doskonały pomysł na obiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. Składniki: 250 g białej fasoli jaś 2 kiełbasy 1/2 cukinii czerwona papryka marchewka cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowy  słodka i ostra papryka sól pieprz natka pietruszki Fasolę moczyć w wodzie przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fasolowy przysmak z patelni 110

CZAS: 30-60 minut   -PORCJE: 4 Fasolowy przysmak z patelni pół opakowania makaronu 2 laski kiełbasy (dowolna) 1 cebula 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej 1 puszka białej fasoli pieprz, sól, przyprawa do potraw pół litry bulionu drobiowego   Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć przez chwilę na patelni. Następnie dodać do niej poszatkowaną drobno cebulę. Słoik papryki marynowanej

Gotuję Testuję
Fasola z papryką 132

każdej odsłonie. Dziś fasola nakrapiana i czarne oczko z papryką i pomidorami. Danie to łatwo zrobić, wystarczy tylko dzień wcześniej namoczyć fasolę. Składniki: po ok. ½ szklanki fasoli czarne oczko i nakrapianej papryka czerwona 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka estragonu 1 liść laurowy 2 ziela angielskie Wykonanie: Fasole zalać dużą

Mama Gotuje
ZUPA GULASZOWA Z BIAŁĄ FASOLKĄ 111

smakuje rewelacyjnie! Garnek takiej zupy starcza nam na 3 dni 😀 Składniki: ok. 250 g wieprzowiny ok. 250 g wołowiny 2 cebule 2 czerwone papryki 2 puszki białej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 500 ml soku pomidorowego ok. 1-1,3 litra wody 1 łyżka ajwaru łagodnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki chili sól, pieprz olej

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA GULASZOWA Z BIAŁĄ FASOLKĄ 118

smakuje rewelacyjnie! Garnek takiej zupy starcza nam na 3 dni 😀 Składniki: ok. 250 g wieprzowiny ok. 250 g wołowiny 2 cebule 2 czerwone papryki 2 puszki białej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 500 ml soku pomidorowego ok. 1-1,3 litra wody 1 łyżka ajwaru łagodnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki chili sól, pieprz olej

Kuchnia MagdaLeny
Podstawowy przepis na fasolkę po bretońsku 125

dzień wcześniej, najlepiej wieczorem. W tym celu fasolę przepłukuję na sitku, następnie wsypuję do miski i zalewam wodą ze sporym zapasem, ponieważ fasola wchłonie wodę. Nasiona, które będą wystawały ponad poziom wody, mogą pozostać twarde. Miskę z fasola odstawiam na całą noc. Najlepiej gdy moczy się minimum 10 godzin. Na drugi dzień fasolę odcedzam, ponownie przepłukuję na sicie i wrzucam(...)mają tak dużo czasu na gotowaniu lub nie pamiętają o takich czynnościach jak wcześniejsze namoczenie fasoli proponuję użyć gotowej fasoli z puszki. Aby ilość mniej więcej zgadzała sie z pozostałymi proporcjami w przepisie, proponuję użyć minimum 4 puszki takiej fasoli (lub kombinacji biała plus czerwona). Fasolkę trzeba też opłukać na sitku pod bieżąca wodą, aby pozbyć się jej zalewy

Ania gotuje
Makaron konjac w ostrym sosie curry 219

Składniki: 1 opakowanie makaronu kanjac (270g) 200 g fileta z indyka 1/2 czerwonej papryki 1 słoik kiełków fasoli mung 1/2 cebuli 1/2 szklanki mleka 1 łyżka pasty curry 1/2 łyżki … Czytaj dalej Makaron konjac w ostrym sosie curry

czarrna od kuchni
Zupa warzywna 113

Bardzo pożywna zupa warzywna. -- Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy,  1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy

chleba naszego
Zupa Pomidorowy miszmasz 98

wieprzowo-wołowego 3 ziemniaki 1 duża marchew 1 kawałek selera korzeniowego 1 por 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 litr bulionu cielęcego 1 puszka krojonych pomidorów 1 czerwona papryka 1 mała puszka fasoli pieczonej w pomidorach 1 mała puszka groszku sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Pijaz – turecka sałatka z białej fasoli 132

chrupiąca. Do przepisu możesz użyć fasoli z puszki, odsączoną z zalewy, lub ugotowaną, wystudzoną. Ilość porcji: 2-4 porcje Czas przygotowania: 20-30 minut Składniki: fasola – 1 puszka – 400g cebula czerwona – 1 sztuka czosnek – 1 mały ząbek natka pietruszki – ½ pęczka, posiekany cytryna – sok z ⅓ części tahini – 2 łyżeczki oliwa – 2 łyżeczki

wiecejwarzyw.pl
Makaron z fasolką szparagową i papryką 99

papryką wędzoną w proszku. Warzywa nabrały dymnego posmaku, cudowne!  Makaron z fasolką szparagową i papryką / 2 porcje Składniki: makaron kokardki na 2 osoby 1/2 czerwonej papryki 150 g żółtej fasoli szparagowej 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki 1 płaska łyżka wędzonej papryki słodkiej

Moja smaczna kuchnia
Makaron z boczniakami w stylu azjatyckim 153

macie makaronu soba, spokojnie podajcie boczniaki z klsycznym makaronem spaghetti - też będzie smacznie. PRZEPIS NA MAKARON Z BOCZNIAKAMI W STYLU AZJATYCKIM Składniki: 200 g boczników 1 czerwona papryka 100g ciętej zielonej fasoli ( świeża lub mrożona ) 3 ząbki czosnku około 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki kawałeczek papryczki chili ( ilość wedle uznania ) garść

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania