fasolę, szpinak, makaron Arc Pol pełnoziarnisty oraz warzywa. Wszystko wykończone jest pesto pietruszkowym, które nadaje charakteru całej sałatce. Składniki: 150 g makaronu Arc Pol pełnoziarnistego 1 puszka białej fasoli 1 czerwona mała papryka garść pomidorków koktajlowych 2 łodygi selera naciowego 2 garście szpinaku baby PESTO PIETRUSZKOWE: 1 pęczek natki pietruszki 1/2 ząbku czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 5 łyżek(...)Makaron Arc Pol pełnoziarnisty ugotować al dente. Przygotowujemy pesto: wszystkie składniki na pesto zmiksować na gładką konsystencję. Przygotowujemy sałatkę: Ugotowany makaron mieszamy z pesto. Odstawić do ostygnięcia. Białą fasole odcedzić z zalewy. Paprykę pokroić. Pomidorki pokroić. Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą
Kuchnia w oparachTo jedna z moich ulubionych sałatek z dodatkiem kaszy jaglanej. Jest mega prosta. Zwykle robię ją jako drugie śniadanie do pracy. Jest sycąca, więc w tej
Smaki Na TalerzuDieta i ciasto? Czy te dwa słowa przypadkiem się nie wykluczają? Nie, jeśli jesteś na diecie south beach, a ciasto przestrzega wszystkich zasad. Tak oto powstało serniko-brownie z fasoli. Bez mąki, bez cukru, z ograniczoną liczbą węglowodanów. Można zajadać bez wyrzutów sumienia, a i najeść się nim do syta. Robi się bajecznie prosto, a smakuje jeszcze lepiej. Polecam wszystkim(...)wiecznej diecie, a także innym miłośnikom słodkości. :) Możecie upiec samo brownie, w mniejszej formie o wymiarach 22x22cm lub serniko-brownie w większej formie 25x25cm. Masa brownie: 2 puszki fasoli (białej, czerwonej lub czarnej, każda się nada) 4 jajka z wolnego wybiegu lub eko 5 łyżek oleju kokosowego 4 łyżki niesłodzonego kakao 1 łyżka kawy zbożowej (np. Inki - opcjonalnie, można
Cooking Monstertanie warzywa takie jak marchewki. Warto więc spróbować. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 225 g pierścieni kalmarów 450 g mrożonej mieszanki warzyw europejskich (u mnie marchew żółta, marchew czerwona, brokuł, fasola) 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 30% 200 g makaronu kolanka 1 szklanka wody
Passions hobbies lifeananasie, dzięki temu ładnie się prezentowała na stole...Smacznego! Składniki: 400 g filetów śledziowych a'la matjas 1 cebula czerwona 1/2 puszki fasolki czerwonej 60-70 g czerwonych winogron 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki majonezu pieprz 1 szklanka wody 1/4 szklanki octu 1 łyżeczka cukru ziele angielskie liść laurowy Wykonanie: Wodę zagotowujemy z cukrem, zielem(...)przygotowanej zalewie. Moczymy około 2-3 godz. Następnie wyjmujemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Sparzamy wrzątkiem. Winogrona myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Fasolę odsączamy z zalewy. W misce mieszamy pokrojone śledzie z cebulką, fasolką i winogronami. W kubku mieszamy majonez z sokiem z cytryny oraz pieprzem, a następnie polewamy pokrojone składniki. Wszystko mieszamy
Kuchnia MagdaLenynieco lżejszy. Ta wersja zdecydowanie bardziej mi odpowiada, a całość dodatkowo podkreśla aksamitny aromat rozmarynu. Składniki: 2 filety pojedyncze z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli 4 czerwone papryki 1 biała cebula 1 papryczka chili sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka wędzona do smaku liść laurowy świeży rozmaryn olej kokosowy lub odrobina masła(...)maśle klarowanym. Dodać pokrojone filety z kurczaka, przyprawić do smaku i smażyć przez 10 minut mieszając. Wrzucić papryki, liść laurowy i posiekany rozmaryn. Po 10 minutach dodać odcedzoną fasolę i pomidory z zalewą. Poddusić jeszcze
Tradycyjna Kuchniainspirowanych meksykiem: – tacos z tofu – tacos z rybą – tacos z szarpaną wieprzowiną – chilli con carne z dynią – bowl burito z łososiem – chili z fasoli – tacos ze stekiem – przepis na guacamole – tacos z wieprzowiną – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – tacos(...)posiekana – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 łyżeczka chili w proszku – 1 łyżeczka czosnku w proszku – 1 szklanka czerwonej ugotowanej fasoli (może być z puszki) – 1,5 szklanki tartego sera cheddar – pół szklanki cebuli dymki (białe i zielone części) do posypania – sól i pieprz Do podania
nietylkopasta.plRóżne są wersje barszczu ukraińskiego. My podamy tę, którą gotowała nam Mama Zosia. Troszkę zmodyfikowana, ale z zachowanym smakiem. Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej białej fasoli -2 czerwone buraki -2 ziemniaki -kawałek białej kapusty -marchew -3 ząbki czosnku -30 dkg mielonego mięsa -kilka suszonych śliwek, jabłek, gruszek -sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i oregano(...)kostkę. W tym czasie kapustę kroimy na kawałki. Buraczki ścieramy na grubych oczkach. Odławiamy suszone owoce, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Owoce kroimy i dodajemy do bulionu. Dodajemy fasolę, ziemniaki, marchew, buraki. Gotujemy ok.20 minut. Przyprawiamy mięso solą, pieprzem, czosnkiem i oregano. Formujemy z mięsa małe kuleczki i dorzucamy do garnka. Dodajemy kapustę. Gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy
Maminek kulinarnyRodzinna sałatka dla wielbicieli ostrzejszych smaków której bazą jest młoda kapusta pekińska to pozycja obowiązkowa. W sklepach od pewnego czasu mamy już intensywnie zieloną kapustę pekińską
Kuchnia PROzdrowotnamnie karkówka) lub mielonej wołowiny 1 puszka (400g) krojonych pomidorów z ziołami lub 3 obrane i pokrojone pomidory 1 mała puszka (165g) kukurydzy chili 1 puszka (310g) mixu fasoli (biała, czerwona i lima) z cieciorką 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml rosołu drobiowego, bulionu 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (kuminu(...)czosnek, doprawiamy solą. Podsmażamy przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając i pilnując, żeby się nie przypaliło. Dodajemy krojone pomidory, chwilkę dusimy, następnie dodajemy kukurydzę i fasolę, oraz zioła prowansalskie lub suszoną kolendrę (nie miałam) . Całość zalewamy rosołem lub bulionem, gotujemy na niewielkim ogniu aż zupa lekko zgęstnieje (ok. 5 minut). Na koniec ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!