dania głównego. Jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu, a takie sałatki są najlepsze. Zapraszam! Składniki: 500 g pieczarek 0,5 puszki kukurydzy 3 ugotowane jajka Jabłko Puszka czerwonej fasoli 4 łyżki majonezu. Sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy w pół talarki i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 7 min. Kukurydzę
Kuchnia ŁukaszaBurrito SKŁADNIKI: -500g mięsa mielonego -1 cebula -2 ząbki czosnku -300g wędzonego boczku -puszka pomidorów -pół puszki czerwonej fasoli -pół puszki kukurydzy -2 słodkie papryki ale te podłużne - przyprawy do buritto i texmex -sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Najpierw podsmażamy boczek na suchej patelni, następnie dodajemy cebulę i czosnek. Solimy i pieprzymy. Dusimy
Zainspiruj się kuchniąalternatywa gdy mamy niespodziewanych gości. Ja lubię takie błyskawiczne w przygotowaniu, ale zarazem niezwykłe i smaczne:) Ta właśnie taka jest... Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym, puszka czerwonej fasoli (użyłam Jamar), 2 duże pomidory, pęczek natki pietruszki, łyżka suszonego oregano, 100g sera feta, por. Wykonanie Por dokładnie umyć, pokroić w krążki. Przelać wrzątkiem
Z miłości do słodkościoliwek 500 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 opakowanie warzyw Mieszanka meksykańska Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza) 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej Skworcu 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej Skworcu 1/3 pieprzu cayenne
Blondynka Gotujeoliwy z oliwek 500 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 opakowanie warzyw Mieszanka meksykańska Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza) 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej Skworcu 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej Skworcu 1/3 pieprzu cayenne odrobina kminu rzymskiego
Blondynka GotujeSkładniki : 1 brokuł, może być mały 1 kostka sera typu feta 1 puszka czerwonej fasoli 180 gram jogurtu naturalnego 1 mały słoiczek gęstego majonezu 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie ; Brokuł umyć i podzielić na "różyczki", włożyć do posolonej wody i KRÓTKO obgotować( mozna włożyć w całości , a potem podzielić) Ser pokroic w kostkę Fasolę osączyć - przemyć
Proste PotrawySkładniki: 2 opakowania ryżu 7 dużych pieczarek 2 zabki czosnku 1 duża lub 2 małe papryczki chilli Po pół łyżeczki: kurkumy, curry, pieprzu ziarnistego, papryki słodkiej puszka fasoli czerwonej kieliszek wina u mnie biały Tokaj szklanka przecieru pomidorowego Garść startego sera W 5 szklankach wody gotujemy ryż (wysypujemy z torebek) z dodatkiem soli. Na patelni podsmażamy pieczarki z czosnkiem
NaKońcuJęzykapracy mam kolejna sałatkę do zaproponowania dla wszystkich miłośników takich rozwiązań w czasie pracy. Składniki: porcja dla 2 osób szklanka makaronu rurki mieszanka warzyw meksykańskich tj. kukurydza, groszek, fasola czerwona, marchewka 1/2 cukinii 5 pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej
NaKońcuJęzykaokazji imienin postanowiłam zrobić sobie małokaloryczne mocno kakaowe ciasto, powstało z połączenia wielu przepisów, jakie znalazłam w internecie. Oto moja propozycja :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu ok. 240g fasoli) - użyłam Dawtona 1 banan (ok. 100 g) 1 cukier wanilinowy (16 g) 50 g (2 łyżki) jogurtu naturalnego gęstego (użyłam jogurtu: Bakoma naturalnie gęsty) 30 g (3 łyżki
Malowane smakiemPasta z czerwonej fasoli Dip z buraków z za'atarem Hummus z południowych Włoch Turecka pasta z bakłażana Pasta z czarnej fasoli Letni hummus z bobu Ajwar
Chilli Czosnek i Oliwaogromną ilością przeróżnych warzyw... Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo;) Składniki: 250g makaronu lazania, słoik (350g) domowego sosu pomidorowego (ewentualnie kupny), 1/2 cukinii, marchewka, cebula, 350g białych szparagów, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki mrożonego szpinaku, 200g mozarelli, sól, pieprz, 2 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Przygotować szparagi, odciąć zdrewaniałe końcówki i pokroić
Z miłości do słodkościrobi on różnicę ) i wzbogacają konsystencję cudownie chrupiąc pod zębami. Dzisiejsza pasta przypomina mi w smaku bardzo przeze mnie lubianą i często przygotowywaną gruzińską pastę gupta na bazie czerwonej fasoli, sporej ilości różnych przypraw i właśnie orzechów włoskich. Jak już wspomniałam, zapach grillowanych bakłażanów jest niesamowity, taki dymny , podoba mi się też ich wygląd. Takie bakłażany są o niebo
Chilli Czosnek i Oliwamogą tylko rosnąć, zresztą przecież one właśnie po to są aby je jeść), staram się teraz używać jak najwięcej świeżych ziół w czasie przygotowywania potraw. Po paście z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem zapraszam Was na kolejny przepis z wykorzystaniem tego wspaniałego zioła - lekki makaron o wspaniałym, świeżym aromacie cytryny z dodatkiem tymiankowo-czosnkowych pieczarek . Ten makaron
Chilli Czosnek i OliwaSerowe krakersy solone to moja propozycja na konkurs z serkami Almette dla blogerów. Przygotowałam wcześniej babeczki z czerwonej fasoli , dzisiaj prosta, ale bardzo smaczna przekąska z dodatkiem serka z kolorowym pieprzem do chrupania przed TV lub jako zagryzka do piwa. Krakersy przygotowałam bazując na moim starym przepisie na kruche, serowe rogaliki, bez jajek i cukru. Gdy wstawiłam zdjęcie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię i jestem zadowolona z efektów. Moje menu: Tarta na cieście francuskim z boczkiem i pomidorkami Tartaletki z kabanosami i pomidorkami Muffinki czekoladowe z malinami Mini burgery z czerwonej fasoli Lemoniada z papierówek Nie wiedziałam jakiego zainteresowania się spodziewać, więc i ceny były raczej symboliczne. Największym powodzeniem cieszyły się burgery, a były nawet osoby, które przyszły zapytać specjalnie
Pasja Smaku