Sałatka zimowa z fasolą i pęczakiem. Lekka, a zarazem sycąca. PRZEPIS

Sałatka zimowa z fasolą i pęczakiem. Lekka, a zarazem sycąca. PRZEPIS

Przepis na : sałatka

Sałatki robimy przez cały rok, także zimą, gdy świeże warzywa są słabiej dostępne i nie tak pyszne, jak te, które dojrzewają w pełnym słońcu. Wtedy świetnie sprawdza się przepis, w którym znajdziecie także fasolę i pęczak. Pysznie, pożywnie i zdrowo. Przepis na sałatkę zimową z fasolą i pęczakiem Składniki: 100 gramów pęczaku, Około 150 gramów białej suszonej fasoli lub 400 gramów fasoli ugotowanej – może być z puszki, 300 gramów pomidorków koktajlowych, 2-3 łodygi selera naciowego, 1 papryczka chili, ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.