czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:176/307)

Sałatka z selerem i ananasem 854

Kolejna pyszna sałateczka. Tym razem z dodatkiem jajka więc idealnie pasuje również na świąteczny wielkanocny stół. składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasoli u mnie Bonduelle gotowana na parze 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Selera osączyć z zalewy. Fasolę opłukać i osączyć. Jajka pokroić drobno. Ananasa osączyć z soku

Monia miesza i gotuje
Sałatka krabowa 337

Ugotowane jaka obieramy i również kroimy w kostkę, dodajemy do reszty. Dajemy 2 czubate łyżki majonezu i doprawiamy do smaku. Bardzo dobre jest również połączenie z groszkiem i czerwoną fasolą z puszki. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Burrito 168

trudno - znalazłam już na to rozwiązanie! Składniki na 8 sztuk: 8 placków tortilli 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli ½ puszki kukurydzy lub 1 mała puszka 1 puszka pomidorów (krojone) 1 łyżka koncentratu pomidorowego ¼ łyżeczki kminku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku ¼ łyżeczki cayenne ½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej w proszku

Fabryka pomysłów
Quesadilla 204

jedna z nich jest Quesadilia. Jest bardzo dobrym pomysłem na lunch czy obiad.  A to przepis na nią Składniki: Placki tortilla, Puszka pomidorów, Cebulą, Puszka kukurydzy, Puszka czerwonej fasoli, Mozzarella, Ząbek czosnku, Filet z kurczaka, Olej do smażenia, Sól, pieprz Przygotowanie: W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy

cookpl
Szybka sałatka z fasoli i tuńczyka na czosnkowych grzankach 227

pyszne, wypasione kanapki. Jak Wam się podobają? Życzę Wam ciepłego, słonecznego weekendu i uciekam na spacer! Szybka sałatka z fasoli i tuńczyka na czosnkowych grzankach Składniki ( na 4-6 porcji): 3 puszki różnych rodzajów fasoli (np. cannellini, masłowej i czerwonej), odsączonych z zalewy  i opłukanych 1 czerwona cebula, obrana i pokrojona w kostkę sok z 1/2 cytryny(...)wiejskiego chleba lub ciabatty 2 ząbki czosnku 3 puszki (po 200 g) tuńczyka w oleju, odsączonego (mi wystarczyły 2 puszki) sól, pieprz Przygotowanie: Do miski włóż wszystkie rodzaje fasoli i czerwoną cebulę. Skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw na 10 minut w temperaturze pokojowej. W tym czasie opiecz

Chilli Czosnek i Oliwa
Warzywne curry z fasolą / Vegetarian Curry with Beans 81

Warzywne curry z fasolą / Vegetarian Curry with Beans Dziś warzywne curry z fasolą - pyszne, aromatyczne danie, które powinno posmakować wszystkim fanom kuchni indyjskiej. Jest odpowiednie dla wegetarian, wegan, a także dla mięsożerców, którzy lubią od czasu do czasu posmakować kuchni roślinnej. Kiedy przygotowuję indyjskie curry , uzależniam przepis od zawartości mojej lodówki. Do tej potrawy sprawdzi się prawie wszystko. Czasami dodaje(...)rozgrzewające, zdrowe danie, zwłaszcza w sezonie zimowym. Polecam nie tylko na piątkowy obiad, smacznego:)  Polecam też inne moje przepisy na curry:) Przepis na warzywne curry z fasolą: puszka czerwonej lub białej fasoli, puszka pomidorów, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego, duża czerwona papryka, marchewka, duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, kilka plastrów świeżego imbiru, mała cukinia, 2 łyżeczki

Lekcje w kuchni
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów 213

Pasta w 100% wegetariańska, wegańska i bezglutenowa – połączenie czarnej fasoli, suszonych pomidorów, czerwonej cebuli i koperku. Pyszna, kremowa i wyrazista(...)smaku. Idealnie będzie smakować z chlebem razowym :) Składniki: 1 słoiczek pomidorów suszonych zalanych olejem słonecznikowym  (wagowo ok. 240 g wraz z zalewą) 200 g ugotowanej czarnej fasoli 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku sól, pieprz Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i grubo posiekać. Pomidory wraz z olejem, fasolę oraz cebulę przesypać do naczynia. Za pomocą blendera

Ugotować
Indyk z ciecierzycą i fasolką w sosie pomidorowym 111

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 200 g ciecierzycy z puszki 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka białej fasolki 1 puszka kukurydzy 250 g pieczarek 1 litr domowego przecieru pomidorowego lub passaty 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 4 łyżeczki słodkiej(...)gotującego się mięsa. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy odsączoną fasolę białą i czerwoną, ciecierzycę oraz kukurydzę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podgrzewamy jeszcze przez 2 -3 minut. Podajemy z pieczywem lub ryżem

Qchnia po prostu
Brownie z fasoli adzuki 166

powyżej). Mooocno czekoladowe , wilgotne , gliniasto-zakalcowate,  czyli  idealne Mówię Wam: mistrzostwo świata! Każdy czekoladożerca będzie w siódmym niebie. Jeśli chodzi o fasolę, to nie musicie koniecznie używać odmiany adzuki , sprawdzi się również zwykła czerwona, bądź czarna. Jednak ta ma naturalnie słodki smak. W końcu Japończycy nie bez powodu używają jej do deserów . A zatem do pieczenia(...)brownie: 1 szklanka suchej fasoli adzuki (lub 2 szklanki ugotowanej/z puszki) 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (można zastąpić ryżową/kukurydzianą) 6 czubatych łyżeczek siemienia lnianego + pół szklanki wrzątku 4 czubate łyżki kakao 100 ml oleju kokosowego (lub innego oleju roślinnego) 100 ml melasy z karobu ziarnka z 1 laski wanilii 1/4 łyżeczki cynamonu 100 g brązowego cukru trzcinowego

Food Square
Wegańskie Leczo z Pędami Fasoli 137

Znakomite Lekkie Leczo Wegańskie to bardzo fajne rozwiązanie na dzień bez mięsa.  Leczo wykonałam z pomidorkami suszonymi, chrupiącymi pędami fasoli, świeżego selera, czerwonej delikatnej cebulki, świeżych liści szpinaku oraz słodkiej marchewki.  Wykonanie tej potrawy jest szybkie i bardzo przyjemne.  PRZEPIS W PEŁNI MOJEJ INWENCJI!! WEGAŃSKIE LECZO Z PĘDAMI FASOLI  Składniki: 1 Marchewka 1 Cebula czerwona 2 Garście pędów fasoli 2 Garście Świeżego szpinaku 2 Łodygi świeżego Selera 8 Pomidorków suszonych z zalewy  2 Łyżki masełka albo kostki masła skamowego 2 Łyżki przecieru pomidorowego 2 Łyżki czerwonej papryki łagodnej 1 Łyżka papryki ostrej 1 Łyżeczka pieprzu 1/2 Łyżeczki soli 2 Ząbki czosnku  1/3 Szklanki wody przegotowanej    Sposób przygotowania: Cebulę kroimy

Gotowanie Patki
Wegeburgery z fasoli z guacamole 111

zdrowie, płatki jaglane, suszone pomidory Prep Time 15 minutes Czas pieczenia 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 6 kotletów Ingredients Kotlety: 1 puszka (240 g) białej fasoli (może być również czerwona) 2 marchewki (ok. 1 szklanka startej na drobnych oczkach) 1 czerwona cebula 4-5 łyżek płatków jaglanych 1/3 szklanki ziaren słonecznika 5 suszonych pomidorów 2 ząbki(...)pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, a następnie przygotowaną marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Fasolę odsączyć z zalewy, dodać do miski i rozgnieść widelcem. Do fasoli dodać pozostałe składniki: przestudzoną cebulę z marchewką, posiekane suszone pomidory, ziarna słonecznika, chili, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać najlepiej rękoma. Na koniec

Fitsweet.me
BÖRÜLCE, czyli nasiona wspięgi wężowatej 134

Nasiona wspięgi wężowatej w pomidorowym sosie. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1,5 szklanki nasion wspięgi wężowatej lub każdej rodzaju fasoli pół czerwonej papryki 1 mała marchewka 1 średni ziemniak 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula 1 pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 1,5 szklanki wody sól Przygotowanie Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i zostawić

Tureckie Przepisy
Pieczona kapusta czerwona z fasolą i jabłkami 189

Mięsiste, duże ziarna fasoli z czerwoną kapustą i kwaśnymi jabłkami pieczone w formie od #myAmbition. Kiedy jesienna pogoda za oknem nie rozpieszcza, warto trochę kolorów wnieść do kuchni. Danie, chociaż bezmięsne jest sycące, bardzo smaczne, no i ten cudny kolor… Pyszne! 200 g suchej fasoli Jaś 500 – 700 g kapusty czerwonej 2 kwaśne jabłka 1 mała(...)całą noc. Wodę wymienić i gotować ok 1 godz, aż będzie miękka. W połowie gotowania, fasolę posolić, a kiedy zmięknie odcedzić wodę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż stanie się szklista i dodać posiekaną w cienkie paski, czerwoną kapustę. Chwilę przesmażyć po czym zalać całość wodą i dusić, aż kapusta znacznie zmięknie. Woda powinna

https:KKuchniaMniam
Fasolka po bretońsku 154

ponieważ aby skrócić czas przygotowania użyłam fasoli konserwowej. W oryginalnej recepturze do fasolki po bretońsku dodaje się jeszcze wędzony boczek i majeranek.  Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka białej fasoli 1 puszka pomidorów bez skórki koncentrat pomidorowy kiełbasa (1 duża laska) 1 obrana cebula sól, pieprz, zioła prowansalskie (bądź majeranek) olej do smażenia 1. Kiełbasę pokroić(...)cebule, smażyć na średnim ogniu, tak długo aż będzie lekko szklista. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Wszystko ze sobą przesmażyć. 2. Do garnka dodać pomidory z puszki + białą i czerwoną fasolkę (bez zalewy). Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około 20-25 minut. Po tym czasie ponownie posmakować i w razie potrzeby doprawić. Na sam koniec dodać

Ugotować

Proponowane wyszukiwania