czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:184/307)

Indyk z kaszą jęczmienną 177

Bardzo proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe - indyk z kaszą jęczmienną. Tym razem zamiast kurczaka wykorzystaliśmy do przygotowania indyka, jego mięso jest delikatniejsze aniżeli mięso

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mix dal curry z brokułem 150

skład mieszanki wchodzi fasola mung, czerwona i czarna soczewica, połówki grochu i nikla indyjska. Można przygotować własną mieszankę ze strączków, jakie mamy pod ręką. Wykonanie: - Strączki należy dzień wcześniej namoczyć w wodzie i zostawić na noc - Następnego dnia strączki przepłukać świeżą wodą na sitku, a następnie gotować przez 20-30 minut z dodatkiem kurkumy i soli -  Ryż przepłukać

Wegańska kuchnia orientalna
Kilka pomysłów na... 123

jaglane kluski buraczane, z kokosowym sosem chrzanowym*, brokuły (vegan) *z mleczka kokosowego i chrzanu  kluski śląskie z sosem pieczarkowym  (vegan) pierogi gryczane z farszem z czerwonej fasoli-suszonych śliwek-tahini (vegan) muszę jeszcze popracować nad gryczanym ciastem, bo fajne, ale strasznie kruche mi wyszło, co widać po nie do końca ładnych pierogach, ale dobre :D  tortilla

More food, love and dreams
Sałatka „Król imprezy” 6101

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „Król imprezy” to pyszna i sycąca sałatka, która sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, szczególnie

Marta Gotuje
Sałatka z młodych ziemniaków i boczku 219

Przepis na pyszną sałatkę z młodymi ziemniakami (po sezonie, mogą być zwykłe ziemniaki), chipsami z boczku i czerwoną fasolką. Składniki: 7 szt. średnich, młodych ziemniaków

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z kurczakiem po meksykańsku 346

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie szybkie obiady? Jeśli tak to spodoba się wam ten przepis Kurczak z mieszanką meksykańskich warzyw w sosie pomidorowym

Marta Gotuje
Sałatka śledziowa po meksykańsku [PRZEPIS] 210

Gdyby ktoś kazał nam wybrać ulubioną sałatkę ze śledziem, to chyba nie bylibyśmy w stanie wybrać jednej najlepszej. Uwielbiamy łączyć śledzia z przeróżnymi warzywami, a czasem

Jakugotujesz.pl
Sałatka meksykańska z kabanosem 4031

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo lubię jeść sałatki i szukać różnych smaków. Tym razem przygotowałam sałatkę meksykańską z dodatkiem kabanosa. Wyszła bardzo smaczna z

Marta Gotuje
Szybka zupa z mrożonki 196

gram  masło, sól, pieprz estragon, papryka mielona ostra, majeranek śmietana Przygotowanie: Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju i wsypałam zawartość torebki : brokuł, marchew, fasolkę szparagową, paprykę czerwoną, kiełki fasoli "Mung"i kukurydzę Smażyłam do momentu, aż warzywa rozmroziły się zupełnie ( miałam jeszcze pora i tez go tu dodałam) Do garnka wlałam około 5 szklanek wody, wrzuciłam do tego

Proste Potrawy
Sałatka z paluszkami surimi 265

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczna sałatka z paluszkami surimi, która powstała z składników, które akurat posiadałam w swojej kuchni. Polecam. Post

Marta Gotuje
Kaczka smażona z kolorowym pieprzem 161

mięso musi być delikatnie różowe w środku. Piersi kacze kroimy po kątem w plastry ok. 2 cm. Do kaczki przygotowałam pyszną sałatkę makaronową – makaron muszelki z zieloną fasolą szparagową, czerwoną papryką, oraz ćwiartkami pomidorów koktajlowych. Dzięki podsmażeniu warzyw na wytopionym tłuszczu z kaczki, oraz dodaniu i podsmażeniu ugotowanego makaronu sałatka nabrała wspaniałego smaku. Kaczka smażona z kolorowym pieprzem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tradycyjny barszcz ukraiński 135

łyżki koncentratu pomidorowego 1 duży mięsisty pomidor, obrany i drobno posiekany 300 gramów białej kapusty, poszatkowanej opcjonalnie 1 czerwona papryka drobno posiekana 400 g fasoli z puszki -  białej lub czerwonej - kidney (można zastąpić fasolką szparagową, albo suchą fasolą namoczoną wcześniej przez całą noc w wodzie) masło lub olej do smażenia sól i pieprz do smaku ćwierć łyżeczki

Cztery Fajery
Tortowa zapiekanka z tortilli 57

już dziś! TORTOWA ZAPIEKANKA Z TORTILLI – PRZEPIS Składniki 500 g mięsa mielonego 6 tortilli (wielkość tortilli zależy od średnicy tortownicy) 250 g sera żółtego 1 papryka czerwona 1 puszka fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 4 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku papryka słodka sól pieprz Przygotowanie 1. Na patelnię przełożyć mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem(...)czosnek. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć wszystko razem około 5 minut. Po upływie czasu całość przełożyć na patelnię z mięsem. 3. Kolejno na patelnię dodać odsączoną fasolę oraz kukurydzę i całość wymieszać. 4. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, ranty lekko natłuścić. 5. Na spód położyć 2 tortille, a na nie wyłożyć 1/2 przygotowanego farszu i posypać

Alle Dobre!
BEZGLUTENOWE WRAPY Z TAPIOKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / produkt, który dla mnie jest HITEM! 114

jest to produkt całkowicie bezglutenowy! Nie zawiera żadnych składników genetyczne modyfikowanych. SKŁADNIKI: Ilość produktów zależy od ilości przygotowywanych placków. * Tapioka nawodniona KOALA – KLIK! * cebula biała i czerwona * pomidory * kukurydza * fasola * czosnek * filet z kurczaka * ser żółty cheddar * chili czerwona i zielona * sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso marynujemy w oliwie(...)dodatkiem przypraw, a następnie smażymy i szarpiemy lub drobno kroimy. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Cebulkę, czosnek, chili siekamy, pomidory kroimy w kosteczkę. Na suchą patelnię ( najlepiej 20 cm ) wysypujemy saszetkę Tapioki KOALA, dokładnie rozprowadzamy, by wszędzie była rozsypana równomiernie. Smażymy na średnim ogniu 1 minutę i przewracamy na drugą stronę. Również smażymy. Dodajemy porcję tartego sera, posiekaną cebulę

Ostra na Słodko
Lobio 110

Lobio jest aromatyczną, wegańską i bezglutenową potrawą gruzińską. Jej nazwa oznacza po prostu fasolę, dlatego w każdym domu może inaczej smakować i być podawana na inny sposób. Tym razem przygotowałam w postaci gulaszu lub - jak kto woli - dania jednogarnkowego. Lobio najlepiej przygotować dzień wcześniej, by smaki przegryzły się przez noc. Wtedy smakuje zdecydowanie lepiej. Moja wersja uwzględnia jesienno-zimowy dodatek(...)bogata w przeróżne składniki mineralne. Jeśli macie obawy co do efektów ubocznych, wykonajcie lobio według poniższego przepisu, uwzględniając sposób gotowania fasoli. Składniki (na 4 porcje): 300 ml czerwonej lub kolorowej fasoli 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego duża cebula 2 łyżki oleju do smażenia 100 ml soku z granatów Pasta 4 gałązki natki pietruszki 4 młode liście jarmużu

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania