czekoladowe - 14235 przepisów (strona:738/949)

Ucierane ciasto cytrynowe z cytryńcem chińskim + ZAKALEC ABC 335

drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło. Po ostygnięciu ciasto można polać polewą czekoladową - lub tak jak w moim przypadku, lekko spryskać roztopioną czekoladą. I wszystko byłoby pięknie, gdyby po rozkrojeniu, nie przywitała mnie zgroza i postrach każdego cukiernika - ZAKALEC!Przestworza Google

Grunt to przepis!
TORT SACHERA 149

znalazła swój finał w sądzie. Gdy pierwszy raz zobaczyłam to ciasto pomyślałam sobie zwykły  murzynek, ale już po skosztowaniu pierwszego kęsa wiedziałam że się pomyliła. Jest niezwykle czekoladowy idealnie komponuje się  z dżem morelowym którym jest przełożony, a to wszystko polane czekoladą po prostu pycha. Do ideału mojemu „Sacherowi” daleko zarówno z wyglądu jak i w smaku

RAROSSA
COMBER 151

nazwa jakoś mi nie pasuje do ciasta, ale skoro już jestem posiadaczką foremki  musiałam popełnić to ciasto. Jest bardzo wilgotne dzięki procentom które są w nim ukryte :), czekoladowe, i pomimo upałów wygrało z lodami, tym bardziej polecam. Jest jedno ale nie wiem czemu na cieście niema charakterystycznego wzoru, który powinno się uzyskać dzięki

RAROSSA
CIASTO Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI 168

kruche ciasto z budyniem i gruszkami w karmelu. Składniki 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 3 żółtka 0,5 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe z cukrem 500 ml mleka 3 gruszki Ponadto karmelizowane gruszki 5  gruszek 4 łyżki  masła 5 łyżek cukru Opcjonalnie przyprawy korzenne. Gruszki obieramy, przekrajmy na pół usuwamy

RAROSSA
KOKOSANKI 186

papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut, do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
PIERNIK STAROPOLSKI ETAP I 274

pierniki w kosówkach oraz dużą ilości pierniczków. Piernik piekłam 40 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C 1. słoik powideł śliwkowych 2. galaretka brzoskwiniowa 3. polewa czekoladowa Powidła podgrzać dodać galaretkę, dokładnie wymieszać odstawić aż powidła zaczną tężeć. Piernik przekroić na 2-3 część posmarować powidłami. Obciążyć piernik dość grubą książką i pozostawić aby  odpoczywał

RAROSSA
SERNIK ANIELSKI MIX 298

sztywną piane z białek  i delikatnie wymieszać. Gotową masę serową  wylać na ciasto, na wierzchu ułożyć pierniczki. Piec godzinę w temperaturze 200 C Upieczony sernik polać polewą czekoladową.  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 4493

Delikatny dwu kolorowy sernik na zimno, na puszystym biszkopcie z polewą czekoladową. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka 2łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 500 ml śmietany 36% 0,40 dag białego sera (najlepiej z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek żelatyny. Polewa Sposób przygotowania: BISZKOPT

RAROSSA
Stracciatella z malinami 324

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto z malinami z masą z śmietany kremówki, mascarpone i startej czekolady. Proste w wykonaniu, wystarczy upiec czekoladowy biszkopt i przełożyć śmietanową masą, w środku układając maliny. Bardzo smaczne połączenie smakowe. Post Stracciatella z malinami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Blok na blogu :) 327

Booombaa kaloryczna, słodkie to jak nie wiem! Ale jakie dobre... Ulubiony przysmak mojego męża :) Smak mojego dzieciństwa, zamiast czekolady mama robiła blok czekoladowy...Był podjadany już podczas robienia :) Czasami próbuję przypomnieć sobie ten smak... Składniki: 1 kostka masła 400 g mleka w proszku ( ale nie granulowanego! ) 5 łyżek kakao 1/2 szkl. wody lub mleka 1,5 szkl. cukru

Olikowa kuchnia
Śniadaniowy kuskus 122

Rób rzeczy z pasją albo nie rób ich wcale. Autor nieznany Składniki: Pół szklanki suchej kaszy kuskus 3/4 szklanki napoju sojowego o smaku czekoladowym1 banan Garść

Weganizm infantylny
Jogurtowa przyjemność 139

potrzeby dodawania do niej mleka ani wody. Jeśli deser umieści się w lodówce na jakiś czas i pozwoli czekoladzie zastygnąć, jest niesamowita. Smakiem przypomniała mi polewę czekoladową rodem z lodów na patyku

Weganizm infantylny
Muffiny bananowe 179

Kolejna wersja moich muffinek, tym razem bananowa z czekoladową niespodzianką.   Składniki:    * suche: 2,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru * mokre: szklanka mleka 2 jajka 80 g oleju rzepakowego * dodatkowo: dwa dojrzałe banany - zblendowane + połówka banana pokrojona w plasterki pół tabliczki czekolady mlecznej Przygotowanie: W jednej misce bardzo

Kulinarny Pamiętnik
Ciasteczka zbożowe 324

szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki miodu 100 g dobrego masła pół łyżeczki soli 5 łyżek mleka * polewa czekoladowa: pół tabliczki dobrej mlecznej lub gorzkiej czekolady (ja użyłam mlecznej) 2 łyżki śmietanki (użyłam 18%) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasteczka (poza mlekiem) wrzuciłam do blendera i rozdrabniałam. Kiedy uzyskałam konsystencję okruchów dodawałam

Kulinarny Pamiętnik
Kakaowe powidła śliwkowe 142

witam Was wspaniałym przepisem - to jest moje nowe odkrycie, jeśli chodzi o konfitury :) Powidła te są przepyszne i jestem nimi zachwycona, taka wersja na pewno jest zdrowsza od innych czekoladowych smarowideł. Zainspirowałam się przepisem, na który natknęłam się u Gosi. Gorąco namawiam do ich przygotowania. Zimą będzie to wspaniały dodatek do naleśników czy ciast :) Mnie najlepiej smakuje ze świeżo wypieczonym

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania