czekoladowe - 14235 przepisów (strona:746/949)

Mak-ser 206

końcu pomagam sobie widelcem. Chodzi o to, aby wyszły równe warstwy, a nie fale i inne wzory. Upiec ( u mnie siedziało 75 minut w temp.180 stopni), wystudzone oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Beatka II 256

brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Najłatwiejsze ciasto ze śliwkami 196

śliwki lub inne owoce Wszystkie składniki wymieszać, ciasto wylać na dużą blachę (35x24 ). Na wierzchu ułożyć połówki śliwek, upiec w temp. 180st. ok. 45 minut. Gdy ostygnie oblać polewą czekoladową. Przykładowa polewa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody ogrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia  i połączenia się składników

Praktyczna pl
Żołądek 139

dodać mak, do trzeciej kakao. Łyżką układać na przemian kupki kolorowego ciasta. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 minut. Gorące posypać cukrem pudrem lub ostudzić i oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Ciasto keksowe na winie 164

końcu dodać pianę z białek i bakalie. Delikatnie wymieszać.Piec w blaszce (35x24) wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni ok.40 minut. Upieczone ciasto wystudzić i oblać polewą czekoladową lub posmarować powidłem i obłożyć waflem. Jeżeli użyjemy andruta należy pozostawić ciasto na jakiś czas uciśnięte deseczką

Praktyczna pl
Domowe " Ptysie" 151

gotującego wlać mleko z mąką. Gotować, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Utrzeć masło, dodawać połyżce wystudzony budyń. Gotowym kremem nadziewać ptysie. Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową

Praktyczna pl
"Parowe" z czekoladą i jogurtem 151

mąki pszennej 2 - 3 czubate łyżki cukru szczypta soli 2 dag świeżych drożdży 1 szklanka mleka ok.3 dag margaryny 1 jajko Ponadto: Nutella lub inny krem czekoladowy ok. 1 litr gęstego owocowego jogurtu Mąkę wymieszać w misce lub garnku z połową cukru, i solą, zrobić na środku wgłębienie. Do dołka wkruszyć drożdże, posypać pozostałym cukrem i zalać połową mleka. Drożdże

Praktyczna pl
Rogaliki nadziewane czekoladą 176

szklanki oleju 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: jajko rozbełtane z mlekiem (kilka łyżek) 4-5 łyżek cukru + 2 łyżeczki cukru wanilinowego Nutella lub inny krem czekoladowy W naczyniu, w którym będziemy wyrabiać ciasto, rozmieszać drożdże z odrobiną wody i szczyptą cukru. Odstawić na 5 minut.Dodać lekko podgrzaną maślankę i 2 szklanki mąki. Dokładnie wymieszać. Gdy składniki

Praktyczna pl
Niby Królewiec 155

zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce

Praktyczna pl
Awaryjne ciasto "kanapka z dżemem" 251

składników. Biszkopt:5 jajek6 łyżek cukru6 łyżek mąki krupczatki1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka oleju1 łyżka wodyDo przełożenia:Dobry dżem truskawkowy (użyłam dżemu domowej roboty) ok. 350 mlPolewa czekoladowa:1/4 kostki margaryny mlecznej4 łyżki cukru1 łyżka kakao1 łyżka wodyPonadto:kilka łyżek płatków kukurydzianych Jajka zmiksować z cukrem na puch. Pod koniec miksowania dodać olej i wodę. Wsypać mąkę zmieszaną

Praktyczna pl
HITowy sernik 196

Moja wariacja na temat sernika na zimno....dość szybkiego w przygotowaniu mało skomplikowany  a jednocześnie bardzo dobry Składniki: Na spód: 300 gram płatków śniadaniowych czekoladowych 2 pełne łyżki masła Masa: 1 kg sera twarogowego  szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane

NaKońcuJęzyka
Chory poniedziałek. 98

Inferno, a przy okazji może nadrobię zaległości w nauce niemieckiego popijając ulubione herbatki ze Starbucks....Zapewne, każdy zna i lubi...Ja uwielbiam zw łasza kawę frappe  waniliowo- czekoladowe...a co do herbatki to najlepszą na dzisiejszy wietrzny i zimny dzień będzie "Chai"  z imbirem, cynamonem, czarnym pieprzem, kardamonem oraz anyżemPierwszy raz spotkałam się gdy mieszkałam  w Grecji

NaKońcuJęzyka
Babeczki z kremem 163

miksujemy na wysokich obrotach wraz z ostudzonym budyniem...W babeczkach nożykiem wycinamy trójkąty tak by można było przełożyć masę...Następnie dekorujemy według uznania ja polałam babeczki różowym lukrem oraz czekoladowa polewą

NaKońcuJęzyka
Podsumowanie Roku 207

kulinariada.blogspot.com/2013/10/dieta-dzien-2-czyli-zapiekane-jajka.html 12. Szarlotka z Budyniem  http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/szarlotka-z-budyniem.html 13. Ser Żółty Panierowany   http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/ser-zoty-panierowany.html 14.Mufinki z Krówką  http://kulinariada.blogspot.com/2013/10/muffinki-z-krowka.html 15. Deserek w Czekoladowym Kubku http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/deserek-w-czekoladowej-szklaneczce.html

NaKońcuJęzyka
Czekośliwka (dla leniwych) 107

Dlaczego dla leniwych?  Bo po co smażyć powidła dwa razy, jak można tylko raz?  Te zwykłe, bez dodatków na pewno robicie, a jeżeli nie robiliście jeszcze czekoladowej wersji, to zróbcie koniecznie.  Nie trzeba będzie ponownie smażyć następnej porcji śliwek.  Wystarczy tylko zostawić trochę powideł i gotowe z kilka minut.     Składniki: 700 g powideł śliwkowych

Sto kolorów kuchni