czekoladowe - 14235 przepisów (strona:740/949)

Sernik pistacjowy z białą czekoladą 471

mieszając do czasu, aż czekolada rozpuści się. Odstawiamy do przestudzenia. Na wolnych obrotach miksera miksujemy powoli ser wraz z jajkami. Dodajemy cukier i budyń, a także lekko ciepłą masę czekoladowo-pistacjową. Miksujemy tylko do połączenia składników – nie dłużej. Przelewamy sernik na przygotowany wcześniej spód. Na dno piekarnika wstawiamy żaroodporne naczynie z wrzątkiem, który parując będzie nawilżał sernik. Wstawiamy blachę

Poezja smaku
Babka gotowana 226

formy do ciast gotowanych, posmarowanej wcześniej margaryną "Kasią" i wysypanej bułką tartą. Formę zamykamy i gotujemy 70 minut od momentu zagotowania się wody. Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto Magiczne 8515

pieczenia powstały trzy piękne warstwy - dość zbity spód , miękka warstwa budyniowa i na górze delikatny , puszysty biszkopt .  Co do smaku to jest raczej jajeczny, budyniowy . Ponoć w wersji czekoladowej jest bardziej aromatyczny . Składniki :  4 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 150 g cukru 1 łyżka wody pół kostki masła stopionego i schłodzonego 120 g mąki 3 łyżeczki soku

Malinowa Kawiarenka
Trick or treat! 223

boję. Bo nie obchodzę. Zamerykanizowanych. Skomercjalizowanych świąt.Ale ciasteczko to co innego. Ciasteczko można.Pach. Pach. Pach. Jak to klasyk mawiał.W limitowanej wersji. Październikowej. Dyniowej. Piernikowej. Mocno czekoladowej. Bo mi się akurat kakao skończyło. Ale dzięki temu chyba lepsze jest. Było. Bo już zjedzone. Kubek do dna wylizany. Strrrasznie szybko. Strrrasznie dobre. 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku

bastalena
Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 168

tylko dlatego, że nie wymagają laboratorium, wagi, tańców przeciwko demonom i całej tej alchemii z odważaniem, mierzeniem i pilnowaniem czasu. Znajomy cukiernik nazwał mnie dziwadłem, bo taki np. suflet czekoladowy wychodzi mi idealnie, a potrafię spieprzyć koncertowo szarlotkę. I to w taki sposób, że proszę siadać i podziwiać. Jednak nie byłabym kobietą, gdyby mnie szlag z zazdrości nie trafiał. Inni

ladykitchen
Serniko-brownie z dynią 184

ponownie ucierać.  Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem.  Wymieszać masę.  Formę do brownie (23 cm) wyłożyć papierem.  Na spód wlać masę czekoladową.  Na wierzch wylać masę dyniową.  Przemieszać po wierzchu łyżką lub nożem, aby delikatnie wymieszać dwie warstwy.  Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około

Sto kolorów kuchni
Ciasto marmurkowe 420

taką pogodę jaką dzisiaj mamy za oknem nachodzi mnie ochota na kawałeczek aromatycznego ciasta czekoladowo - pomarańczowego, który swoją lekkością przypomina babkę.Składniki:- 450 g mąki pszennej- 220 g cukru kryształu- 1 opakowanie cukru waniliowego- 150 g masła- 5 jajek- 1 szklanka mleka- 3 łyżki kakao- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- skórka

Zainspirowana w kuchni
Pralinki z mojej manufaktury. 131

Lubię przyjaciół obdarowywać pudełeczkami z moimi pralinkami. Zazwyczaj robię to z okazji świąt. Ostatnio podaję kawę z łyżeczkami czekoladowymi ,bo rok temu znalazłem pod choinką takie silikonowe foremki.Pralinki robię z nadzieniem z białej lub ciemnej czekolady, z alkoholem lub bez, z wiśniami i czarną porzeczką, które pozostały z nalewki. Dla tych ,którzy lubią i mogą chrupać z migdałami i orzechami

Kulinarny karnet Christophera
Sylwestrowe propozycje dla dzieci. 178

łki kurczaka i "łasucha" ponabijać przemiennie na patyczki.Podawać,  tak jak dzieci lubią, z ketchupem i w towarzystwie pszczółek. Pszczółki zimowe ,to krzyżówka oliwek i ogórka! Deserek ,to "Czekoladowe lizaki z kiwi". 2 kiwi100g czekolady1łyżka masłapatyczkiRozpuścić masło i czekoladę.Kiwi pokroić w plastry 8mm,nabić na patyczek, oblać czekoladą i do lodówki.Najlepiej robić to w 2 etapach. Najpierw

Kulinarny karnet Christophera
Tłusty czwartek. 138

lukier, polać pączki i posypać skórką pomarańczową. Dopiero po dodaniu skórki, przypomniałem sobie, że mam również doskonałą skórkę kandyzowaną w czekoladzie firmy Food & Joy [TUTAJ].Połączenie lukru z czekoladową skórką pomarańczową, wprowadziłoby do naszych pączków dodatkowy ciekawy smak

Kulinarny karnet Christophera
Torcik orzechowo pomarańczowy. 138

przykryciem. Wyjąć ,ostudzić i zmiksować.Dodać resztę składników ,krótko zmiksować i przelać do średniej tortownicy  lekko natłuszczonej.Piec w temp.180stop.z termoobiegiem 45min.Przygotować gnache, polewę czekoladową .100ml śmietanki 36% zagotować .Zdjąć z ognia i dodać 150 g czekolady gorzkiej. Mieszać ,aż do rozpuszczenia czekolady.Wierzch ciasta posypać wiśniami z alkoholu i polać gnache.Torcik jest lekko wilgotny, orzechy chrupią, a polewa

Kulinarny karnet Christophera
Torcik z batatem. 192

pudru 17,5 dag masła 3 jajka 20 dag mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 aromat cytrynowy 1 szklanka jagody amerykańskiej ½ szkl. jagód goji ½ szkl. płatków czekoladowych ½ szkl. lukru cytrynowego Wykonanie. Obrane bataty obrać, pokroić , ugotować i zmiksować na puree. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po jednym jajka, miksować. Następnie dodawać po jednej łyżce mąkę

Kulinarny karnet Christophera
Owocowy sernik na zimno 191

Fruity cheesecake cold Składniki. 1 kg serka homogenizowanego 3 galaretki agrestowe 10 dag biszkoptów 10 dag drażetek czekoladowych herbatnikowych 50 dag winogron 1 owoc granatu 1 galaretka pomarańczowa Wykonanie. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Tortownicę,24 cm, wyłożyć biszkoptami i drażetkami. Galaretki agrestowe rozpuścić i przestudzić. Galaretki wymieszać z serkiem. Połowę wyłożyć na biszkopty. Ułożyć część winogron

Kulinarny karnet Christophera
Jesienny sernik kokosowy dla gości 175

pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i pozwalamy, aby sernik powoli wystygł. Liście czekoladowe:Składniki: dowolne liście  tabliczka czekolady 1. Czekoladę roztapiamy z odrobiną wody. Liście myjemy, osuszamy i pędzelkiem nakładamy  czekoladę, a następnie zdobimy wierzch sernika. Lukier: 5-6 łyżek cukru

Apetyczna babeczka
Ciasto ucierane z amarantusem (bez glutenu, mleka i jajek) 172

ekspandowane nasiona) 1/2 szklanki siemię lniane mielone  pół łyżeczki proszek do pieczenia bezglutenowy 1 łyżeczka mleko (sojowe, ryżowe lub inne dozwolone)aromat waniliowy 1 1/2 szklankikilka kropli polewa czekoladowa lub lukier Przygotowanie: Miękką margarynę (o temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi nasionami lnu, przesiać przez sito

głodny alergik