czekolada - 27946 przepisów (strona:836/1864)

Tort tiramisu 431

pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem ( nie wolno ubijać za długo, ponieważ krem się zwarzy!) Dodatkowo: czekolada starta do posypania  smakołyki, które chcemy użyć do udekorowania Wykonanie tortu: Jeden blat ułożyć na paterze, nasączyć 1/3 mieszanki kawy i likieru, posmarować 1/3 kremu,  posypujemy częścią wiórków(...)czekolady, następnie kładziemy kolejny blat, nasączamy, kładziemy krem, wiórki czekoladowe, blat, nasączamy, krem, wiórki czekoladowe i ozdabiamy ulubionymi słodkościami. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego

The Sweet Damsel
BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI 187

kakaa.  Składniki: puszka czerwonej fasoli (400g) 3 duże jaja 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki kakao ½ szklanki miodu 50g topionego masła Ponadto: łyżka tartej deserowej czekolady orzechy laskowe Fasolę należy dobrze osączyć na sitku. Wrzucamy ją do malaksera razem z jajami, masłem, miodem i suchymi składnikami. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy(...)wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy orzechami. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło

Słodki Zakątek
Chlebek bananowy z jabłkami... 164

łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 szkl. cukru 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 2 dojrzałe banany 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 1/4 szkl. oleju 2 jajka 1 jabłko 50 g posiekanej czekolady (opcjonalnie) Rozgrzej piekarnik do 180stC. W misce wymieszaj mąkę, sodę, cukier, cynamon i sól. W osobnej misce dokładnie rozgnieć banany – mikserem albo widelcem. Dodaj jogurt, olej, jajka i dokładnie wymieszaj albo(...)zmiksuj. Połącz zawartość obu misek i wymieszaj do połączenia składników. Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Dodaj jabłko i czekoladę do ciasta i wymieszaj. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 60 minut – do suchego patyczka

Lejdi of the house
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 185

mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez(...)gorącą wodą i pozostawiamy na około 15 minut. Następnie bardzo dokładnie odsączamy. Blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy. Smarujemy wystudzone spody batoników. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, którą polewamy nasze batoniki.  Batoniki polecam przechowywać w lodówce i wyciągnąć na chwilę przed podaniem.  Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 177

płynnego słodzidła  - 70 g mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 1-2 łyżki masła orzechowego - dowolne bakalie: rodzynki, żurawina, migdały, orzeszki nerkowca, wiórki kokosowe Polewa  - 100 g gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 8 minut . Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciastka wystygną każde z nich smarujemy masłem orzechowym, na które układamy bakalie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą z olejem kokosowym.  Jeżyki wkładamy do lodówki do momentu, aż polewa się ładnie zastygnie. Ciastka są bardzo sycące dzięki dodatkom, które dodajemy wedle uznania. Są nie tylko smaczne

Health-Fit-Life
PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ 143

ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 120 g miękkiego masła, 1/2 szklanki cukru, około 1 i 1/2 szklanki mąki, jajko, łyżeczka proszku do pieczenia Cykoria , 100 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Masło ucieram z cukrem, dodaję jajko, mieszam. Wsypuję proszek do pieczenia, a następnie stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Wyrabiam do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Czekoladę kroję na mniejsze kawałki

JejKuchnia
SZYBKIE ROGALIKI MAGDY 1383

szklanki mąki pszennej 250g masła/margaryny 1 szklanka gęstej śmietany 18% dodatkowo można dodać ziarenka z laski wanilii nadzienie np. krem typu nutella, marmolada, kawałki czekolady itp. Wykonanie: ze wszystkich składników czyli mąki, masła/margaryny, śmietany i ziarenek z laski wanilii zagniatamy ciasto , owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę schłodzone ciasto dzielimy na 4 równe części(...)zostaną zagniatamy ciasto i również robimy porcję rogalików rogale pieczemy17-20 minut na złoty kolor   w piekarniku nagrzanym do 190ºC zimne można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Źródło:   Koleżanka Magda

Słodkie zapomnienie
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 179

płynnego słodzidła  - 70 g mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 1-2 łyżki masła orzechowego - dowolne bakalie: rodzynki, żurawina, migdały, orzeszki nerkowca, wiórki kokosowe Polewa  - 100 g gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 8 minut . Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciastka wystygną każde z nich smarujemy masłem orzechowym, na które układamy bakalie. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą z olejem kokosowym.  Jeżyki wkładamy do lodówki do momentu, aż polewa się ładnie zastygnie. Ciastka są bardzo sycące dzięki dodatkom, które dodajemy wedle uznania. Są nie tylko smaczne

Health-Fit-Life
Ciasto zebra -Najlepsze! 1053

rzepakowego ½ szklanki mleka 3,2% ½ szklanki mocno gazowanej wody mineralnej 2 łyżki ciemnego kakao 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki ekstraktu z pomarańczy Dr.Oetker Dodatkowo: Polewa z białej czekolady Orzechowy krokant do posypania Sposób przygotowania ciasta: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Formę keksową wyłożyć papierem pergaminowym do pieczenia. Jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier pomarańczowy, zmiksować(...)przez 50-55 minut ( ciasto najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe) Wyjąć z piekarnika, wystudzić, wyjąć z formy. Zimne polać polewą z płynnej białej czekolady posypać   orzechowym krokantem. Udanych wypieków

Wanilia i Kardamon
Tort śmietanowo porzeczkowy 181

łyżki cukru 3 łyżki ciepłej wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka wody 1,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo do dekoracji: Płatki kokosowe Biała czekolada Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy piana jest już lśniąca i sztywna dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy do połączenia się(...)rozkładamy drugą porcję kremu śmietankowego. Boki wygładzamy resztą kremu śmietankowego. Pomocne przy wygładzaniu jest moczenie nożna w wrzącej wodzie. Wierzch dekorujemy resztą kremu porzeczkowego, płatkami kokosowymi oraz startą białą czekoladą

VioletoweKucharzenie
Ciasto Kubanka 833

mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru Dodatkowo 1/2 l śmietanki 30% śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru 1/2 słoika powideł śliwkowych herbatniki maślane i kakaowe kakao czekolada Nasączenie 1/2 szkl naparu z kawy 2-3 łyżki rumu Biszkopt : białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Gdy cukier się rozpuści i piana będzie błyszcząca, dodać kolejno żótka. Zmiksować(...)herbatników. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wyłożyć na wierzch ciasta i wstawić do lodówki, najlepiej na noc. Przed podaniem ciasto oprószyć kakao i wiórkami czekolady. Ciasto Kubanka By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto Kubanka pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Puszek Toffi z Krówką 320

puszki 15g żelatyny 150ml zimnej wody Do nasączenia: około 350-400ml ostygniętej, zaparzanej kawy 3-4 łyżki spirytusu (można pominąć) Dodatkowo: 12-14 podłużnych biszkoptów 50g mlecznej czekolady Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180°C). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle(...)odstępy. Na biszkopty wyłożyć pozostały krem i wyrównać. Ciasto Puszek Toffi wstawić do lodówki na całą noc. 10. Dobrze schłodzone ciasto wyjąć z blaszki i ułożyć na paterze. Czekoladę roztopić w mikrofalówce lub na parze i przelać ją do foliowego woreczka. Odciąć róg woreczka ( patrz FILM ) i udekorować ciasto. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Tort jednorożec 311

pomarańczy na poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki(...)gładkie różyczki). Pofarbowany krem przekładamy do worków cukierniczych z różnymi tylkami. Dekorujemy wierzch i bok tortu – różyczki mają układać się w grzywę i grzywkę jednorożca. Z rozpuszczonej gorzkiej czekolady robimy oczy jednorożca. Przekładamy ją do małego woreczka i wyciskamy na tort. Można zrobić to również wyciskając na folię i przekładając zastygnięte oczy na ciasto – dużo łatwiej wycisnąć wtedy

Ciastkozercy
CIASTO PIJANA ZAKONNICA 209

Puszysty biszkopt, nasączony ponczem alkoholowym, do tego bita śmietana i czekolada, porostu niebo w gębie 😋😋😋. No i ta intrygująca nazwa, grzechem było by nie zrobić tego ciasta 😉😇😈 SKŁADNIKI: (forma 20 x 32 cm) Biszkopt: 4 jajka 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej Poncz: 3/4 szkl. wody 0,5 szkl cukru łyżka kakao kieliszek alkoholu(...)kostki margaryny Bita śmietana: 2 śnieżki galaretka cytrynowa Polewa czekolada mleczna łyżka masła 5 łyżek mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać

RAROSSA