czekolada - 27946 przepisów (strona:840/1864)

Ciasto Makowa Panienka 170

pieczenia Masa budyniowa kostka masła 200g (ciepłe) 1 budyń waniliowy 0,5 l mleka 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 5 łyżek cukru Polewa: 1 biała lub mleczna czekolada 40 ml śmietanki 30% 25 g wiórek kokosowych Poncz do nasączenia biszkoptu: pól szklanki wody aromat cytrynowy 2 łyżki cukru Dodatkowo warstwa dżemu nieduży słoiczek dżemu porzeczkowego Ciasto Makowa Panienka sposób(...)przykrywam drugim biszkoptem. Gotowy krem budyniowy wykładam na warstwę dżemu porzeczkowego. Krem przykrywam drugim biszkoptem i zabieram się za przygotowanie polewy. Krok 7. Przygotowuję polewę czekoladową. Połamane kostki czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję śmietankę 30%. Całość mieszam, a po połączeniu rozprowadzam na cieście. Krok 8. Dekoruję wiórkami kokosowymi. Wiórki kokosowe lekko rumienię na suchej patelni i posypuję ciasto

Ania gotuje
Bananowa fantazja 104

banany (35 dkg po upieczeniu) 25 gr żelatyny 5 dkg cukru pudru 50 ml zimnej wody 600 ml śmietanki kremówki 25 dkg serka mascarpone 14 sztuk herbatników maślanych tarta czekolada do posypania ciasta Jak zrobić ciasto Bananowa fantazja. Biszkopt kakaowy: do miski wbić jajka, dodać cukier puder i ubić na masę o kremowej, puszystej konsystencji. Mąkę połączyć z kakao(...)dodać zmiksowane banany. Szybko wymieszać. Na zimny biszkopt kakaowy wyłożyć połowę kremu bananowego, na którym ułożyć jeden obok drugiego herbatniki maślane. Herbatniki przykryć pozostałym kremem. Wierzch ciasta udekorować tartą czekoladą. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, aby krem dobrze zgęstniał. Bananowa fantazja Warto wiedzieć robiąc ciasto Bananowa fantazja. Forma do pieczenia , której użyłam była prostokątna i miała wymiar

MeCooks
Sernik gotowany 482

kawy i herbaty, ten sernik z pewnością powinien Cię zainteresować. Łatwy w wykonaniu, z twarogiem z wiaderka oraz niewielką ilością składników. Szybko, prosto i pysznie! Do dekoracji możesz użyć czekolady, ale świetnie sprawdzi się również polewa cytrynowa lub kakaowa. Sernik gotowany z wiaderka to znakomity przepis dla tych, którzy obawiają się zakalca oraz opadających i spękanych ciast. Sernikiem gotowanym powinni(...)wiadra: 1 kg budyń jasny: 2 op. sok z cytryny: 2 łyżki jajka: 5 szt. kasza manna: 3 łyżki cukier do smaku gęsta śmietana 18 %: 200 g Polewa: czekolada gorzka: 50 g masło: 2 łyżki mleko: 2 łyżki Sernik gotowany Przygotowanie: Tortownicę o średnicy 20 cm lub blaszkę 20 x 20 cm wykładamy folią spożywczą. Herbatniki miksujemy na proszek, dodajemy

Kuchnia Na Wypasie
Tort tiramisu 92

śmietany 36% 750 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej czarnej kawy 70-80 ml likieru amaretto kilka łyżek kakao opcjonalnie trochę gorzkiej czekolady do posypania na górze PRZYGOTOWANIE: Piekarnik rozgrzej do 180 st C Biszkopt: oddziel białka od żółtek. Białka w misie miksera ubijaj aż staną się sztywne, wtedy w mniej więcej 3 porcjach dodaj(...)kremu na bok ciasta. Na sam koniec ozdabiaj bok i posyp całość obficie kakao, rozsypując je za pomocą małego sitka. Całość możesz ozdobić jeszcze niedbale pokrojonymi kilkoma kostkami gorzkiej czekolady. Przesiekaj je i posyp nimi tort. Tort schładzaj minimum 2 h przed podaniem w lodówce. Smacznego! Książka Zapach Świąt 45,00  zł Dodaj do koszyka e-book Kolacje

nietylkopasta.pl
Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 83

włoskich) posiekanych 50g orzechów karmelizowanych w miodzie( opcjonalnie) 4 łyżki kakao 170 g miodu gryczanego lub dowolnego prawdziwego 4 łyżki oleju 50 g brązowego cukru 100 g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelki czekoladowe suszone owoce malin, żurawiny lub wiśni Krem 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo konfitura malinowa lub świeże maliny Piekarnik(...)płatkami. Jeżeli masa jest zbyt sypka dodać miodu, musi się lepić. Wstawić do piekarnika na 30 – 35 minut, co jakiś czas przemieszać łyżką, aby nie przypalić. Wyjąć, posypać czekoladą a na koniec dodać suszone owoce. Nie wykorzystaną przechowywać ok 3 tygodni w zamkniętym szczelnie pojemniku. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, dodać serek dokładnie wymieszać do konsystencji kremu.Chwil

gotuj ze mną
Tort czekoladowy z kremem pomarańczowym. 94

Tort czekoladowy z kremem pomarańczowym. SKŁADNIKI: Blaty tortu : 2 ciasta czekoladowe ( patrz przepis ) Krem pomarańczowy: śmietanka kremówka 36% (400 ml.) mascarpone (250 g) orange curd (300 g) Ganache czekoladowe: czekolada deserowa (100 g) śmietanka kremówka 30% (80 ml.) Krem do dekoracji: śmietanka kremówka 36% (250 ml.) mascarpone (250 g) cukier puder (3 łyżki ) wanilia w proszku (3g) lub cukier waniliowy(...)wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Po tym czasie tynkujemy tort drugą warstwą kremu. Wygładzamy, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników. 4.) Drip czekoladowy . Czekoladę siekamy nożem, przekładamy ją do miseczki i zalewamy gorącą kremówką. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia. I gdy drip osiągnie temperaturę troszkę wyższą od pokojowej wtedy polewamy

RITA food channel
Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia 8925

masy kajmakowej o smaku krówkowym (lub innym) Wierzch: 400 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 1/2 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Czekoladowa krówka bez pieczenia: Na spodzie naczynia szklanego lub blaszki (blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników. Do rondelka wlać 500 ml mleka, dodać masło(...)warstwą krakersów. Słodką śmietankę przelać do miski. Dodać cukier puder i fix. Następnie całość ubić mikserem na sztywno. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać. Posypać startą gorzką czekoladą. Czekoladową krówkę bez pieczenia przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia pochodzi z serwisu Danka

Danka Pichci
Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową 70

słodkie – sprawdzi się na wyjątkową okazję! Składniki: 4 budynie waniliowe lub śmietankowe (po 2 szt. na każdą warstwę) 2 puszki masy krówkowej 3 duże paczki herbatników śmietana 30% czekolada do starcia na wierzch Sposób przygotowania: Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na blachę wykładamy warstwę herbatników na nie budyń, warstwa herbatników, masa krówkowa, herbatniki, budynie(...)herbatniki, bita śmietana na wierzch ścieramy mleczna czekoladę na grubych oczkach. Wkładamy do lodówki na godzinę. Autor przepisu: Justyna Ziętek Artykuł Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Wafle z masłem orzechowym i czekoladą 131

jagłe, miodem - to fajna przekąska w ciągu dnia. Składniki: 14 łyżek ziarna jagły, łyżeczka nasion chia 2 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki miodu lub syropu klonowego, 50 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki mleka Przygotowanie: Do masła orzechowego dodajemy ekspandowe ziarno jagły, nasiona chia, miód / syrop klonowy. Mieszamy wszystko dokładnie. Masa powinna być lekko kleista, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę(...)słodzidła. Foremki wykładamy papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Nakładamy po 2-3 łyżki masy - dobrze dociskając. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Smarujemy nią wierzch wafli. Czekamy kilka chwil, aż zastygnie

Lena Gotuje
Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem 213

advocaat w temperaturze pokojowej Krem truskawkowy: 200g mrożonych truskawek 2-3 łyżki wody 1 galaretka truskawkowa 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: trochę startej, gorzkiej czekolady do posypania ciasta Przygotujemy budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 500ml mleka, dodać cukier, wiórki kokosowe i krótko wymieszać. Postawić na ogniu i zagotować. Do pozostałego mleka dodać(...)wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały kokosowy krem i wyrównać. Ciasto posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki na całą noc. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne

Mała Cukierenka
Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką / Fromage Frais Jello Cake 75

malin lub mieszanki owoców jagodowych (mrożonych lub świeżych) 1200 g serków homogenizowanych waniliowych (8 opakowań po 150 g), 4 i 1/4 łyżki żelatyny plus 1/2 szklanki wody, kilka kostek czekolady do starcia na wierzch ciasta Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką z malinami, przygotowanie: Przygotować biszkopt (można dzień wcześniej): jajka ubić z cukrem na jasną, gęstą, puszystą masę(...)kąpieli wodnej). Stopniowo połączyć z pozostałym serkiem (gdyby powstały grudki, można całość podgrzać, grudki znikną). Po kilku minutach, gdy całość zacznie lekko gęstnieć, wylać na galaretkę. Zetrzeć czekoladę. Schłodzić około 1-2 godzin lub do całkowitego stężenia wierzchu. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Fromage Frais Jello Cake Recipe

Lekcje w kuchni
Kawa piernikowa 90

mielonego imbiru  pół łyżeczki mielonych goździków  ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu 3 duże szczypty mielonej gałki muszkatołowej kawę piernikową możesz udekorować bitą śmietaną  lub startą na tarce czekoladą Kawa piernikowa przepis 1. Wymieszaj dokładnie zmieloną kawę z przyprawami i odstaw na około 30 minut, aby smaki się wymieszały.  2. My zazwyczaj robimy piernikowe latte. Proporcje(...)mikserem typu żyrafa. Rozlej spienione mleko do 2 szklanek. 4. Zaparz kawę piernikową i wlej ją do mleka. Osłodź do smaku i ewentualnie udekoruj bitą śmietaną i posyp startą czekoladą albo odrobiną przyprawy do piernika.   Skąd pochodzą przyprawy korzenne Cynamon, goździki, wanilia i gałka muszkatołowa przywożone przez kupców z Wysp Korzennych (indonezyjski archipelag noszący obecnie nazwę Moluki) od wieków

Cztery Fajery
Nadziewane pierniczki (jak alpejskie ) 79

przyprawy do piernika 125 g masła 550 g mąki 2 łyżki kakao 4 żółtka 1 białko 160 g cukru 100g śmietany 1½ łyżeczki sody twarda marmolada Polewa 150 g czekolady deserowej 30 g masła Przygotowanie: Jak przygotować nadziewane pierniczki alpejskie? Miód zagotować z przyprawą do piernika. Zdjąć z płyty, dodać masło. Wymieszać, do momentu, kiedy masło się rozpuści. Całość odstawić(...)wyciąć wybrany kształt. Nadziane pierniczki odkładać w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170°C przez 7-12 minut w zależności od wielkości. Wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. W polewie zanurzać pierniczki, odkładać na kratkę do zastygnięcia. * Można najpierw wyciąć ciastka nieco większą foremką od tej, z której mamy piec pierniczki

Pełny talerz
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 107

włożony w ciasto patyczek wyjdzie prawie suchy. Gotowe! Zobacz też: Mąki w kuchni paleo . Z podanych składników wychodzi aromatyczne bardzo czekoladowe ciasto , gdy jednak nie lubisz tak intensywnego smaku czekolady, to daj mniej kakao (i miodu albo cukru). Brownie z musem jabłkowym jest bardzo sycące. Mus ma bardzo delikatny smak i nie dominuje, a z odpowiednią ilością kakao nie wyczuwa(...)przypadków przy użyciu zamiennika jajek to ciasto może być akceptowalne przy Hashimoto i innych chorobach autoimmunologicznych. Gotowe brownie możesz oczywiście czymś udekorować, ja najczęściej robię polewę z roztopionej gorzkiej czekolady (70-75%) z olejem kokosowym (i takie ciasto jest na zdjęciu powyżej). PaleoSMAK Czytaj więcej o składnikach: Czy kakao jest paleo? | Czy miód jest paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo

PaleoSMAK