mnie tortowa 450) - 50 g cukru pudru - 1 jajko - 50 g masła dekoracja mazurka: - twarda marmolada różana - lukier cytrynowy (sok z cytryny, cukier puder) - migdały w płatkach - rozpuszczona mleczna czekolada - konfitura z brzoskwiń i marakui + cukier puder Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: W misce mieszam mąkę z cukrem. Dodaję posiekane zimne masło oraz jajko. Wszystko szybko zagniatam. Owijam folią spożywczą(...)konfitury z brzoskwiń i marakui dodaję cukier puder, i dopiero wtedy wypełniam jeden wzór ciasta. Kolejną część wypełniam różaną marmoladą, dalej używam cytrynowy lukier, a na koniec rozpuszczoną czekoladę. Dodatkowo dekoruję ciasto płatkami migdałowymi. Część ciasta oddałam do dyspozycji mojej córce, która zrobiła swojego małego mazurka. Do zdobienia użyła dodatkowo orzechów ziemnych blanszowanych. Espumisan Max to wyrób medyczny
Kuchnia co dnianajmłodszych. Ostatnio sporo eksperymentuję ze śniadaniami dla moich chłopaków i oto kolejna propozycja na udane i zjedzone śniadanie. Placuszki z sera twarogowego serwować można z cukrem pudrem, oblane miodem, czekoladą czy nawet syropem klonowym. Można je nawet obsypać pokruszoną czekoladą. Możecie je serwować... Więcej The post Placuszki z sera twarogowego na słodko appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekłyżki śmietany. Dolewam do ubitej śmietany, dodaje serek i miksuję aż się połącza. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Mandarynki odsączam z zalewy, kiwi obieram i kroje na plastry. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i formuję łyżką na papierze do pieczenia cztery małe kółka, odstawiam do wyschnięcia. Krem wyciskam szprycą do babeczek, w środek wkładam mandarynki. W plastrach kiwi wycinam(...)środki w które wkładam rączki od uchwytu koszyczka i lepiej będą się trzymać na babeczce. Dekoruję winogronem, układam kółka z czekolady i jajka na nich
wesoła kuchniaSkładniki Spód - 1 szklanka (130g) mąki orkiszowej - 1 jajko - 2 łyżki cukru kokosowego lub innego słodzidła - 40 g oleju kokosowego - 1-2 łyżki jogurtu greckiego Nadzienie - 70 g gorzkiej czekolady - 75 g mleczka kokosowego - 30 g syropu klonowego lub innego płynnego słodzidła - 40 g masła orzechowego Dodatkowo - bakalie do dekoracji Wykonanie Na blat/stolnicę wysypuję mąkę. Dodajemy jajko, słodzik, olej(...)stałej formie oraz jogurt. Całość dokładnie zagniatamy . Dzielimy na pół i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. W między czasie przygotowujemy nadzienie. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy mleczko i energicznie mieszamy. Następnie wlewamy syrop klonowy oraz masło orzechowe. Całość mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto wyciągamy z lodówki. Z jednej części robimy spód rozwałkowując ciasto
Health-Fit-Lifekokosowych Wierzch: 300ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 fix do śmietany Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania wafelki z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard 1. Wiórki kokosowe (100g) wsypać na patelnię i prażyć, aż delikatnie się przyzłocą i zaczną pachnieć. Zdjąć z ognia i przesypać na talerz, odstawić do całkowitego ostygnięcia(...)ozdobić ubitą śmietanką, robiąc ozdobne rozetki, można przy pomocy małej tylki z nacięciem nr 580s, jak na zdjęciu. Na koniec ciasto ozdobić pokrojonymi wafelkami z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkazbożowe 45% ( pszenne , owsiane ), orzeszki ziemne 11%, orzechy włoskie 9%, nasiona szałwii hiszpańskiej ( Salvia hispanica )/chia 5,5%, suszone daktyle (daktyle, mąka ryżowa), rodzynki, czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy), pszenica ekspandowana (ziarno pszenicy , melasa buraczana, migdały ) Plusy: nie da się ukryć, że smaczne ładne opakowanie, którego możemy użyć(...)duży wybór kombinacji smakowych dodatek orzechów, które obniżają indeks glikemiczny i stanowią źródło zdrowych kwasów tłuszczowych dość dobry skład Minusy: wysoka cena mimo niewielkiego dodatku cukru (jedynie w kawałkach czekolady) musli zawiera jego sporą ilość (19,4 g/100 g) producent deklaruje wysoką zawartość żelaza – niestety żelazo z produktów roślinnych wchłania się dużo gorzej niż ze zwierzęcych wysoka wartość energetyczna
Powiedz dietom nieBABKA z ADVOCATEM Składniki: 3 jajka 175 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml likieru adwokat 50 ml oleju 1/2 kostki margaryny 3/4 szkl cukru 1 biała czekolada Przygotowanie: Margarynę , olej, cukier i adwokata podgrzewamy mieszając. Masę studzimy. Do zimnej masy dodajemy po jednym żółtku. 2 łyżki masy odkładamy, a resztę łączymy z mąką, proszkiem oraz ubitymi(...)sztywno białkami. Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 45-50 minut (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem) Ostudzoną babkę polewamy polewą z rozpuszczonej białej czekolady z dodatkiem 2 łyżek masy adwokatowej
Bon appetit mon amieCENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 120 g miękkiego ciasta, 1/2 szklanki cukru, około 1 i 1/2 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, jajko, 3/4 tabliczki czekolady deserowej. Przygotowanie: Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, wyrabiam ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha(...)włoskiego, spłaszczam dłonią, w środku układam po 1/2 kostki czekolady, ponownie formuję kulkę. Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 12 minut w 180 stopniach
JejKuchniasłodkich cukrowych rożków do lodów 2 opakowania pierników czekoladowych z nadzieniem po 200g 4 łyżeczki nutelli ( można zastąpić dżemem np malinowym,będzie mniej słodkie) kieliszek rumu, opcja dla dorosłych czekolada mleczna kolorowa posypka Czekoladę … Czytaj dalej Lody czekoladowe na ciepło
gotuj ze mnąsody 1 szklanka mleka (250 ml) 3/4 szklanki oleju lub stopionego masla 3 jajka 3/4 szklanki posiekanych bakalii (ulubione orzechy, żurawina, rodzynki, suszone morele) SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 1 tabliczka czekolady (użyłam pół na pół mlecznej i gorzkiej) 1 łyżeczka masła 2 łyżki mleka WYKONANIE: BABKA: Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni C. Formę na babkę wysmaruj masłem i wysyp bułką(...)drewnianą łyżką wszystkie składniki na jednolitą masę. Przelej masę do formy i piecz babkę około 45 - 55 minut do tzw. suchego patyczka (ja piekłam 48 minut) . POLEWA: Czekoladę połam na kostki, dodaj mleko i masło. Podgrzewaj ją nad garnkiem z gotującą się wodą do momentu, aż składniki połączą się całkowicie. Polewą polej ostudzone ciasto. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonycukru pudru Serek i cukier puder zmiksować do gładkości. Dodać masło orzechowe i dalej miksować. Czekoladowe ganache: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g mlecznej czekolady – połamać na kawałki Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka, postawić na palniku, podgrzać, zdjąć z palnika. Dodać czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do połączenia się składników i otrzymania
Moje Wyrobyszybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe. Wilgotne w środku, całość oblane polewą czekoladową i posypane prażonymi płatkami migdałowymi. Składniki na ciasto: 100 g masła 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 130 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 8 białek Miękkie masło ucieramy z 50g cukru na puch, a następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy
AleTorcikDODATKOWO : blaszka 25/30 cm 1 słoik konfitury, dżemu wiśniowego 1 szklana słodkiej herbatki tarta czekolada do posypania wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - białka ubijamy(...)dżem wiśniowy, wykładamy część śmietany i równo rozsmarowujemy. Przykrywamy biszkoptem, nasączamy i rozsmarowujemy pozostałą śmietanę. Ciasto odkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Posypujemy tartą czekoladą, ozdabiamy wisienkami i gotowe. Podajemy pokrojone na kawałki, smacznego. Zapraszam
Kulinarne Fantazje Mariolisoczystymi brzoskwiniami. MAZUREK SŁONECZNY MICHAŁ Składniki: spód: kruche ciasto (ja użyłam 1 opakowanie gotowego ciasta) wypełnienie: 150 g śmietany 30% 100 g michałków białych (7 cukierków) 100 g białej czekolady 200 g serka mascarpone 1 żółtko 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Ciasto przekładamy do formy obsypanej bułka tartą, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach,przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą. Pieczemy(...)minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy papier z fasolą i podpiekamy jeszcze ok. 15 minut do zarumienienia ciasta. Upieczony spód studzimy. wypełnienie: Michałki i czekoladę siekamy i rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie, studzimy. Mascarpone miksujemy z żółtkiem dodajemy ostudzona masę michałkową. Masę wylewamy na przestudzone kruche ciasto. Na wierzchu układamy brzoskwinie. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Potem
Bon appetit mon amiePyszne,wspaniałe czekoladki,bardzo eleganckie.Nikt się nie oprze tej słodkiej pokusie:) Składniki 200 g herbatników kakaowych 100 g masła 50 g gorzkiej czekolady 40 g cukru pudru 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka korzennej przyprawy do piernika 1 kieliszek rumu Herbatniki zmiksuj,dodaj resztę składników. Dokładnie zmiksuj na gładką masę. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wlej do … Czytaj dalej
gotuj ze mną