czekolada - 27946 przepisów (strona:167/1864)

Babeczki z dyniowym karmelem 158

Banalnie prosty przepis i tylko kilka składników potrzebnych do jego wykonania. Musicie ich spróbować! 1/3 szklanki Puree z dyni (z tego przepisu) 1/3 szklanki Śmietanki kokosowej 200 g Ciemnej czekolady 3 łyżki Cukru kokosowego (lub więcej jeśli chcecie bardziej słodkie) 1 łyżeczka Olejku kokosowego W rondelku na średnim ogniu wymieszaj śmietankę kokosową z cukrem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, mieszaj(...)puree z dyni, dokładnie wymieszaj i zestaw z ognia do ostygnięcia W drugim rondelku zagotuj trochę wody i postaw na niego miskę metalową lub z hartowanego szkła. Wrzuć pokruszoną czekoladę wraz z olejem kokosowym i co jakiś czas mieszając pozwól im się rozpuścić. Do papierków od muffinów włóż po łyżeczce rozpuszczonej czekolady, rozprowadź trochę po bokach. Wstaw do zamrażarki

Oslov.
Szybkie Brownie 170

czekoladowe, miękkie w środku i delikatnie przypieczone z zewnątrz Brownie w wykonaniu Madzi :) Koniecznie sprawdźcie jak smakuje jeszcze ciepłe Brownie jedzone późno w nocy… pychota :) Składniki 3 gorzkie czekolady (łącznie 300g) 1/2 szklanki cukru 200g masła 1 szklanka mąki 3 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Przepis na szybkie Brownie W rondelku roztapiamy masło i dodajemy 2 tabliczki czekolady (200g(...)Podgrzewamy aż czekolada się rozpuści i połączy z masłem. Odstawiamy aby odrobinę przestygła. W misce miksujemy jajka z cukrem. Do jajek dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem i całość miksujemy. Dodajemy następnie mąkę, aromat i całość mieszamy przy pomocy rózgi albo miksera. Ciasto przelewamy do blaszki (25cm x 25cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypujemy ją posiekaną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkoptowe ciasto z czekoladą i malinami. 126

takie proste biszkoptowe. Przeszukałam szafki kuchenne i z tego co było powstało to ciasto. Pyszne i słodkie, a maliny lekko przełamują tę słodycz. Co prawda i maliny i czekolada opadły na spód ciasta, ale w sumie to fajnie wyszło, bo utworzyła się taka słodka skorupka z czekolady. Ciasto jest niezwykle puszyste. Macie ochotę na takie ciasto? Tak? Upieczcie koniecznie(...)jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: 5 dag białej czekolady 1 szklanka świeżych malin Wykonanie pysznego ciasta biszkoptowego z malinami i czekoladą: 1. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wsypujemy obie mąki, proszek

Izabelawkuchni
Brownie korzenne z suszonymi śliwkami 91

Składniki : • 200 g masła • 1 łyżka przyprawy piernikowej • 100 g gorzkiej czekolady • 100 g deserowej lub gorzkiej czekolady • 3 jajka • 270 g drobnego cukru • 135 g mąki (dowolnej, może też być bezglutenowa) • szczypta soli • 150 g suszonych śliwek • polewa: 100 g deserowej czekolady + 1 łyżka masła Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach(...)tortownica o średnicy 24 cm), posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Masło włożyć do rondelka, dodać przyprawę piernikową i na minimalnym ogniu roztopić. Dodać obydwie czekolady połamane na kosteczki i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować lub wymieszać

KUCHNIA POLSKA
BROWNIE CZYLI PYSZNE i SOCZYSTE CIASTO CZEKOLADOWE 112

mnie przymusiła, że musiałam przetestować jakiś przepis. Znalazłam na stronie DOMOWE WYPIEKI PRZEPIS NA SOCZYSTE BROWNI. Wyszło rewelacyjne, bardzo czekoladowe, po prostu pyszne. W oryginalnym przepisie polane było jeszcze czekoladą, ja posypałam cukrem pudrem. Polecam zrobić, zdradzę jeszcze, że jest bardzo proste do przygotowania ;) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 35/25 LUB MNIEJSZĄ szklanka mleka 250 ml 15 dag masła(...)gorzkiej czekolady (2,5 tabliczki) Użyłam czekolady z Biedronki, zawiera 60 % kakao 6 jajek najlepiej w temp. pokojowej 20 dag cukru 15 dag mąki 3 łyżki kakao WYKONANIE: Mleko podgrzewamy razem z masłem, aż do rozpuszczenia. Odstawiamy na bok i dodajemy pokruszoną czekoladę. Na chwilę zostawiamy a następnie mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady. Piekarnik nagrzewamy

Pani na deser
Tort z kremem z białej czekolady i frużeliną malinową 250

Pyszny, słodki i delikatny tort. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. To połączenie słodkiego kremu z białej czekolady i malinowej frużeliny.Łatwy do zrobienia i bardzo efektowny, połaczenie smaków, które z pewnością Was zachwyci. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię(...)wyłożyć papierem do pieczenia Masę przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut. Biszkopt całkowicie wystudzić, przekroić na 3 blaty. Krem z białej czekolady: 450 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki Czekoladę posiekać, odstawić. Kremówkę podgrzać w rondelku do wrzenia, zdjąć z palnika, dodać białą czekoladę i odłożyć na 2 minuty

Domowa cukiernia Ewy
Ciastka pieguski z orzechami, rodzynkami i czekoladą 164

Popularne ciastka pieguski, do których dodałam jeszcze polewę czekoladową a w nich: orzechy, rodzynki i czekolada:). Wielkość ciastek dowolna.  Ciastka: 200g masła 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  1/2 szklanki cukru  2 jajka 100g orzechów włoskich 100g czekolady mlecznej  100g rodzynek  Polewa: 50g czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 1. Mąkę mieszamy(...)proszkiem do pieczenia i solą. Orzechy, czekoladę i rodzynki drobno siekamy. 2. W misce ucieramy miękkie masło z z cukrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy jajko, mąkę z proszkiem i solą oraz czekoladę, orzechy i rodzynki. Mieszamy do połączenia składników.  3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po czubatej łyżce ciasta, formujemy kształt ciastek, pozostawiamy

Szefowa kuchni
Ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami 129

łyżki siemienia lnianego mielonego + 9 łyżek gorącej wody – 10 łyżek cukru – 1 cukier wanilinowy – 3/4 szklanki mleka bez laktozy lub roślinnego – 100 g gorzkiej czekolady – ⅓ szklanki oleju rzepakowego – 1 szklanka mąki ryżowej – ¼ szklanki poszatkowanych drobno orzechów włoskich na tzw. mąkę orzechową – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia – szczypta sody – szczypta(...)soli polewa czekoladowa: – 25g gorzkiej czekolady – 8 łyżek mleka roślinnego lub krowiego bez laktozy – graść malin i garść jagód najlepiej świeżych ale mogą być również mrożone Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w ¾ szklanki mleka. Mieszać co chwila aż powstanie gładka czekoladowa, lejąca się masa. Orzechy zmiksować i przełożyć do miseczki. To samo zrobić z siemieniem lnianym

I LOVE LIFE
Ciasto czekoladowe z malinami, borówkami i kremem 242

Dzień dobry :-) Dzisiaj zostawiam Was na kilka dni z pysznym ciastem z kremem czekoladowym, malinami i borówkami i kremem śmietanowym, na to starta gorzka czekolada. Przepis syn wypatrzył na blogu  I love bake . Jest naprawdę pyszne, polecam Wam go bardzo. Przepis trochę zmodyfikowałam pod siebie. Ja jadę na kilka dni naładować baterie, a Wam życzę miłego dnia :-) Blaszka 23x33(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy. Składniki krem: 700 ml śmietanki 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady 70% 1,5 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki gorącej (nie wrzącej wody) owoce (maliny, borówki około 500 g) Dodatkowo: starta gorzka czekolada do dekoracji 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

kruche babeczki
KRUCHE TARTY Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ / IDEALNY KREM PATISSIERE 124

ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość i stworzyłam genialne babeczki, które podbiły serca znajomych. ( ps. gdybyście widzieli ich minę przy próbowaniu! #bujawobłokach ) Krucha tartaletka wypełniona kremem patissiere z białą czekoladą i dodatkiem borówek amerykańskich jest świetnym pomysłem na każdą okazję! Zachwycą(...)kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko 3,2% – 600 ml * żółtko – 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 40 g * mąka ziemniaczana – 40 g * laska wanilii – 1 szt * biała czekolada – 80 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie

Ostra na Słodko
Czeko - jeżyna 179

roku pierwszy raz w życiu, przerabiałam jeżyny. Zrobiłam dżem, galaretkę i czeko-jeżynę. Ta ostatnia, to eksperyment. Udany eksperyment! Lekko kwaskowata z nutką czekolady. Coś pysznego! Już żałuję, że zrobiłam jej tak mało. Niestety nie mam już w planach, ponownie przerabiać jeżyn w tym roku. Pora na coś innego. Czekają wiśnie, jabłka, brzoskwinie ;) Ale wróćmy do czeko-jeżyny- będzie(...)idealna na jesienne śniadania, przy kubku gorącego kakao. O ile coś do tej jesieni zostanie ;) Warto zainwestować w dobrej jakości czekolady (gorzka min 70%), dzięki czemu czeko-jeżyna będzie jeszcze lepsza w smaku. Składniki (na 2 słoiki po 200ml): - 1kg jeżyn - 30g gorzkiej czekolady - 10g mlecznej czekolady - 200g cukru - 30 ml wody Jeżyny dokładnie umyć. Wrzucić do garnka i zalać

CookYourself
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4303

masła Marmolada owocowa: 500 g śliwek 3 duże brzoskwinie 5 - 6 łyżek cukru łyżka soku z cytryny 10 g żelatyny w proszku (2 łyżeczki) Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 400 ml śmietany 30% 15 g żelatyny w proszku (3 łyżeczki) Dodatkowo: 300 g małych biszkoptów płatki migdałowe do dekoracji Do odmierzania używam: szklanka(...)wierzch warstwę z biszkoptów. Wstawić na 5 minut do lodówki. Na biszkoptach rozsmarować gęstniejącą wystudzoną marmoladę i wstawić na 5 minut do lodówki. Wierzch ciasta polać polewą z czekolady i udekorować płatkami migdałów. Chłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc, aby masy zastygły, a biszkopty zmiękły. Marmolada owocowa: Śliwki wypestkować, pokroić w bardzo drobną kostkę i gotować z cukrem

Kuchcik gotuje
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 223

ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość i stworzyłam genialne babeczki, które podbiły serca znajomych. ( ps. gdybyście widzieli ich minę przy próbowaniu! #bujawobłokach ) Krucha tartaletka wypełniona kremem patissiere z białą czekoladą i dodatkiem borówek amerykańskich jest świetnym pomysłem na każdą okazję! Zachwycą(...)kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko 3,2% – 600 ml * żółtko – 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 40 g * mąka ziemniaczana – 40 g * laska wanilii – 1 szt * biała czekolada – 80 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie

Ostra na Słodko
Mini serniczki z jagodami 266

500g sera białego zmielonego podwójnie (można użyć dobrego sera z wiaderka) 100g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Szklanka jagód leśnych 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Masło topimy, studzimy. Herbatniki kruszymy np. za pomocą rozdrabniacza, a następnie mieszamy z tłuszczem. Wykładamy po równo(...)składników, by nie napowietrzać zbytnio masy. Nakładamy po równo do każdej papilotki i posypujemy jagodami. Formę z muffinkami wkładamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na ok 22 minuty. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Łączymy z mlekiem i polewamy przestudzone babeczki

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania