cytrynowa - 1500 przepisów (strona:47/100)

Rustykalna tarta z gruszkami 93

ciasto, które idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy. Ciasto świetnie pasuje na spotkanie w gronie znajomych. Szybko je przygotujemy. Jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. Sprawdź przepis: Orzeźwiająca tarta cytrynowa Składniki 225g mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 150g masła jajko Dodatkowo 4-5 gruszek cynamon jajko szczypta mąki Szybki przepis na Tarta na kruchym cieście z brukselką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka z czekoladą i bakaliami 147

ciasteczka jest bardzo prosty. Wystarczy przestrzegać podanych proporcji i zasad pieczenia. Pieczemy najpierw w wyższej temperaturze, by zachować kształt ciasteczek, a później w niższej do zarumienienia. Błyskawiczny przepis: Muffinki cytrynowe Składniki 160 g mąki pszennej 100 g masła 70 g cukru 1 jajko klasy L 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z malinami 65

Prosty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Polecam również pyszny Sernik z borówkami ! Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (najlepszy ser wiaderkowy 1 kg z Piątnicy) 150 g cukru 3 jaja 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej

Moja Delicja
Proste ciasto z agrestem i migdałami 60

Proste ciasto z agrestem i migdałami. Ciasto szybkie do przygotowania. Świetne w sezonie na agrest. Delikatne, miękkie o lekkim posmaku cytrynowym. Koniecznie wypróbujcie! U mnie 3/4 ciasta znikło zaraz po upieczeniu 🙂 Składniki ciasta z agrestem: 150 g drobnego cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 3 duże jaja (L) 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Moja Delicja
Tarta z porzeczkami i truskawkami 76

owocami, to zapraszam do działu “ Ciasta z owocami “. Polecam również przepyszne, proste ciasta bez miksera – ciasta łyżką mieszane, takie jak: “ Ciasto z truskawkami “, “ Ciasto z rabarbarem i kruszonką “, “ Ciasto cytrynowe ” czy najpopularniejsze na blogu “ Ciasto bananowe “. Składniki ciasta kruchego: 240 g mąki pszennej 40 g cukru pudru 120 g zimnego masła (82% tłuszczu) 1 jajo 1/4 płaskiej łyżeczki soli (używam

Moja Delicja
Naturalny Zielony Koktajl od BlendyGo - 5 przepisów + recenzja 143

produkt bezglutenowy bez GMO odpowiedni dla wegan 10 kcal na porcję opakowanie zawiera 50 porcji bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie lub soku ma naturalny smak, o lekko słodko-cytrynowym posmaku Aby się cieszyć kompleksową kompozycją roślin i warzyw w jednym koktajlu zamów już dziś Naturalny Zielony Koktajl ze zniżką -10%! -10% zniżki na kod rabatowy*: MAGDALENA Link do strony

Kuchnia MagdaLeny
Deser mocno owocowy 74

bazie jogurtu naturalnego, mus pomarańczowo-bananowy z cynamonem, kokosowy pudding chia, czekoladowy deser z komosą ryżową, domowe pieguski, zdrowe monte, pieczona gruszka z pysznym farszem , tarta kokosowa, zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe, fasolowe brownie, mocno czekoladowe ciasteczka na maślance, brownie z bananami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają

Natka Pietruszki
Budyniowiec z bananem na zimno 108

możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń.  Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 2 banany dosłodzić wedle uznania na spód  wedle uznania: naleśnik/biszkopty/herbatniki Przygotowanie: Mleko musimy podzielić na dwie warstwy czyli jedna warstwa to 1 szklanka do gotowania

Zdrowie i pysznie na talerzu
Budyniowiec z bananem na zimno 92

możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń.  Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 2 banany dosłodzić wedle uznania na spód  wedle uznania: naleśnik/biszkopty/herbatniki Przygotowanie: Mleko musimy podzielić na dwie warstwy czyli jedna warstwa to 1 szklanka do gotowania

zdrowo i aktywnie
Zupa krem z selera naciowego 92

rondlu rozgrzałem oliwę z oliwek i zeszkliłem na niej cebulę. Wrzuciłem pokrojony seler i dusiłem do miękkości. Ostudziłem , zmiksowałem. Do masy selerowej wlałem gorący wywar warzywny i sok cytrynowy. Zupę zagotowałem i wrzuciłem do niej rozdrobniony ser. Podgrzałem na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuścił .Doprawiłem do smaku. Po zdjęciu z ognia dodałem posoloną śmietanę. Każdą porcję

R'n'G Kitchen
Szarlotka z lukrem 114

Witajcie kochani, dzisiaj przepis na szybką szarlotkę z cytrynowym lukrem. Jeśli macie dużo jabłek do wykorzystania to pakujcie je do słoików na zimę, bo cena jabłek idzie w górę w bardzo szybkim tempie. Jeszcze tak wysokiej ceny to nie widziałam, a co dopiero będzie w zimie... Składniki blaszka 23/33: Ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier 100 g, margaryna

kulinarne odsłony pati
Jagodzianki 76

Przepis na delikatne, puszyste jagodzianki. Słodkie bułeczki wypełnione jagodami i oblane pysznym cytrynowym lukrem. :) moje ulubione. Zapewniam Was, że na jednej się nie skończy. Chyba większość z nas lubi jagodzianki, a te zrobione samodzielnie smakują najbardziej. Spróbujcie koniecznie, u mnie to już kolejna partia w tym roku. Zimą możecie zrobić je z mrożonych jagód. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jagodzianki Czas

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z galaretką na biszkopcie 73

truskawkowy) Składniki na masę serową: 500 g sera białego z wiaderka 500 g śmietanki 30 % lub 36 % 3 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 galaretki owocowe (agrestowa i cytrynowa) Dodatkowo: owoce do dekoracji Instrukcje Galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i wstawiamy do lodówki. Białka ubijamy na sztywną pianę i pod koniec ubijania łyżka po łyżce dodajemy cukier

To co lubię - gotuję i polecam
Babka gotowana 91

szklanka cukru 0,5szklanki mąka pszenna tortowa 0,5 szklanki mąka krupczatka 1szklanka mąka ziemniaczana 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1 cukier waniliowy ze skórką cytrynową Przygotowanie: W misie miksera utrzeć masło z cukrami oraz żółtkami. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i wszystko razem dokładnie

W garach u Gosi
Drożdżowa gwiazda z makiem 104

piekarnika. Piekarnik włączamy na 180 C i pieczemy około 30-40 minut. Należy pamiętać, że każdy piekarnik piecze inaczej dlatego czas pieczenia należy dostosować indywidualnie. Gotowe ciasto polewamy lukrem cytrynowym. LUKIER: Sok z cytryny dodajemy stopniowo do cukru, mieszamy i w miarę potrzeby dodajemy sok. Artykuł Drożdżowa gwiazda z makiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania