cytrynowa - 1500 przepisów (strona:53/100)

Najlepsze pączki 7626

Gotowe wyjmujemy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się resztek tłuszczu. Gorące szprycujemy dżemem malinowym, konfiturą różaną, powidłami, lub czym kto lubi. Z cukru pudru, wrzątku, esencji pomarańczowej i soku cytrynowego robimy gęsty lukier. Pączki zanurzamy w lukrze (tylko wierzch) i odstawiamy do zastygnięcia, ale w zasadzie… to już można jeść. R A D Y: - W ostateczności można użyć tylko

mojewypiekiinietylko
PYSZNE HERBATKI , TEST 128

osób odchudzających się. Po zaparzeniu ma intensywny, ciemny  kolor i pyszny, cytrusowy smak. W skład wchodzi ; czerwona herbata, Pu Erh, jabłko, yerba mate, skórka róży, trawa cytrynowa, aromat. Dla smakoszy herbat polecam coś szczególnego, herbatkę rooibos-superior-long-cut,  Rooibos Super Long Cut, wyróżnia się dłuższymi listkami herbaty, przez co jest bardziej intensywna w smaku. Jest smaczna

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowa Cytrynówka 397

Nalewka własnej roboty na bazie spirytusu i orzeźwiających cytryn to świetny w smaku i mocno rozgrzewający trunek na zimne wieczory. Najlepsza dla zdrowia jest nalewka cytrynowa. Składniki: 4 cytryny 0,5l spirytusu 0,5l wody 1 szklanka cukru Wykonanie: 1.   Cytryny sparzyć, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. 2.  Do garnka wlać wodę, dodać cukier oraz

Szalona Kuchnia Eweliny
Poduszeczki cytrynowe... 92

szybko, nie znaczy nie pysznie. Poduszeczki zniknęły w ciagu popołudnia. Podobnie zreszta, jak wcześniej  p ączusie serowe , oraz nieco bardziej egzotyczne  baci di ricotta . Mocno cytrynowe, obtoczone w drobnym cukrze, idealne do pojadania. A co najważniejsze: gotowe w mgnieniu oka!    Składniki: (mnie wyszło około 50 malutkich) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka

Lejdi of the house
Herbata Rozgrzewająca Wersja II 138

skład. Nie przedłużając zapraszam Was na przepis :-) Ps. Na samym końcu postu będę miała dla Was małą niespodziankę ;-) Składniki na 2 szklanki herbaty: kubek zaparzonej czarnej herbaty (użyłam pigwowo-cytrynowej ) 1 plaster pomarańczy (wcześniej wymytej i sparzonej ) 1 cm obranego korzenia imbiru 6 szt. goździków 1 nieduża laska cynamonu połamana na mniejsze dwa/trzy kawałki do posłodzenia miód 1. Herbatę zaparzamy

Gotowanie...to proste !
Tort Jamajka -tort motyl 155

proszku do pieczenia masa śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% 3 śmietanfixy 25 dag serka mascarpone cukier puder wg smaku ( jakieś 2 łyżki) dodatkowo: dżem porzeczkowy ( lub inny) 2 galaretki cytrynowe banany 4-5 sztuk ozdoby na wierzchu masa czekoladowa i białą czekolada Biszkopt pieczemy i studzimy, zimny przecinamy na dwa blaty. Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec

Takie tam pichcenie
torcik cappuccino na Dzień Babci i Dziadka 164

gorącej wody opcjonalnie: alkohol do smaku wykonanie: Kawy rozpuszczamy w wodzie, studzimy. Dodajemy alkohol, mieszamy. składniki na krem do przełożenia: 375 ml śmietany kremówki 30% 1/2 galaretki cytrynowej ok. 60 ml gorącej wody 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) 1 łyżka kawy cappuccino wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy cappuccino, ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Niebo w gębie -ciasto 130

przez około 12-15 minut. Ciasto powinno być rumiane. Tak samo upiec drugi placek. Nadzienie jabłkowe 1,5 kg jabłek 150 g cukru sok z 1/2 cytryny 1 galaretka cytrynowa Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić je cytryną, wsypać cukier i włożyć do rondla. Wszystko zagotować aż cukier się rozpuści. Gorące zdjąć z palnika

O kuchni z uczuciem
Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka 191

guma guar, glukoza (z pszenicy), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, cukier, sól, substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, środek do przetwarzania mąki: L-cysteina składniki tortilli domowych: 2 szklanki mąki (2 miarki), 3/4 szklanki ciepłego mleka (3/4 miarki lub 180 ml), pół łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki

Niedzielny kucharz
Ciasto cukiniowo-cytrynowe 139

wybór padł na ciasto , które jakiś czas temu sobie upatrzyłam, ale nie było okazji go upiec. Główne składniki to cukinia i cytryna, dzięki czemu ciasto jest lekko zielone, mocno cytrynowe, wilgotne i przepyszne. W dodatku bardzo proste, więc każdy bez problemu je zrobi. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Banany smażone w miodzie z cynamonem i imbirem 185

sparzonej pomarańczy 2 płaskie łyżki miodu 3 łyżki klarowanego masła około 1,5 cm kawałek imbiru pół łyżeczki cynamonu Obrane banany kroimy wzdłuż na pół. Od razu skrapiamy sokiem cytrynowym, by nie ciemniały. Skórkę pomarańczową (bez białej części) kroimy na cieniusieńkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy banany i obsmażamy je na dużym ogniu, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy miód

Smaki Na Talerzu
Nalewka z orzechów laskowych i wanilii ( dobry dodatek do popołudniowej kawy ). 98

miesięcy.  N alewka ta ma orzechowo - waniliowy smak. Doskonale nadaje się jako dodatek do popołudniowej kawy.   D la wyostrzenia smaku możesz dodać do nalewki szczyptę kwasku cytrynowego i 50 ml koniaku.  P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia

Przepisy i porady kulinarne
Drożdżówki z serem. Przepis krok po kroku. 127

masła 3 żółtka 250 ml ciepłego mleka 4 łyżki cukru Masa serowa 500 g mielonego twarogu najlepiej tłusty lub półtłusty. 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki skórki cytrynowej 100 g rodzynek   1 żółtko do posmarowania drożdżówek   Przygotuj rozczyn: Pokrusz drożdże, dodaj łyżkę cukru i 2-3 łyżki ciepłego, ale nie gorącego mleka. Wymieszaj dokładnie

kuron.com.pl
Dorsz pieczony na ryżu z warzywami 102

się przyjemnie łączą.  Składniki (4 porcje) -800 g filetów dorsza -2 woreczki ryżu brązowego -mała cukinia -2 cebule -czerwona papryka -cytryna -3 łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz cytrynowy lub ziołowy Przygotowanie Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. 1 cebulę obrać i posiekać, drugą pokroić w talarki lub piórka. Cukinię

Zielona Kuchnia
Świąteczny keks z bakaliami 149

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 ml rumu 50 g rodzynek 150-200 g mieszanki bakaliowej (orzechy włoskie,daktyle,śliwki suszone,morele suszone,migdały,skórka pomarańczowa i cytrynowa,suszona żurawina itp.) Pokrojone bakalie namoczyć w rumie przez parę godzin.Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę,nadal ucierając połączyć z wbijanymi kolejno żółtkami.Mąkę  przesiać przez sito

Anielskie wypieki