cytrynowa - 1500 przepisów (strona:45/100)

Babka cytrynowa bez margaryny 126

Kupiłam foremkę na babkę wielkanocną więc dziś ją pierwszy raz używam -Babka cytrynowa bez margaryny składniki bardzo proste i dostępne w każdym domu . składniki 1 1/2 szklanki mąki basia cukier kryształ3 kopiate łyżki 1 /2 szklanki mleka 3 jajka ,szklanka jogurtu gęstego 1 łyzeczka proszku do pieczenia 2 łyzki mąki ziemniaczanej ,1 cała cytryna sok z niej wycisnąć .180st

Moje Wyroby
Ciasteczka brownie 49

wystudzeniu, powinny zastygnąć. Wtedy też będzie łatwiej zdjąć je z blaszki. Zobacz też inne przepisy na ciasteczka Kanelbullar Ciasteczka imbirowe Ciasteczka migdałowe Pączki serowe Całuski miętowo-czekoladowe Cytrynowe krążki w czekoladzie Zobacz też nowe przepisy Ciasteczka brownie Wieniec drożdżowy z pesto Deser z musem orzechowym Sałatka z tortellini i awokado Szarpana wieprzowina Artykuł Ciasteczka brownie pochodzi z serwisu Okolice Palnika

okolicepalnika.pl
Deser z musem orzechowym 104

płatkami owsianymi lub wiórkami kokosowymi. Zamiast nich możesz też postawić na owocowe nuty w postaci dżemu lub konfitury. W tym wypadku moimi faworytami są przetwory z cytrusów (np. cytrynowe lub pomarańczowe) oraz porzeczkowe. Deser z musem orzechowym Przepis na deser z musem orzechowym Składniki na deser z musem orzechowym 150 ml śmietanki 30% 3 łyżki masła orzechowego Łyżeczka pasty waniliowej

okolicepalnika.pl
Ciasto Pianka 86

dodatek do tego słodkiego jegomościa. Masę oprócz wspomnianych serków tworzy śmietana 18 % i śnieżka , która nadaje ciastu smaku ciepłych lodów, całość puchatym biszkopcie , na bazie mąki ziemniaczanej nasączona obficie cytrynowym nakropkiem. Ciacho lekkie, najlepiej podawać schłodzone-w sam raz na wiosnę! Blaszka 22 x 25 cm p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align

Domowe ciasta
Orzechowy jagielnik z kremem daktylowym 37

całą noc. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: 229kcal Białko: 7,2g Węglowodany: 29,9g Tłuszcz: 10,2g Błonnik pokarmowy: 4,1g Ładunek glikemiczny: 16,9g Spróbuj także: tarta cytrynowo-kokosowa, proste ciasto pomarańczowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe

Natka Pietruszki
Pieczona makrela 102

Świeża pieczona makrela z dodatkiem czosnku i kilku przypraw to pomysł na lekki, zdrowy obiad lub kolację. Składniki: 2 świeże ryby makrele, łyżeczka masła (może być klarowane), sól, pieprz cytrynowy, majeranek, 2 ząbki czosnku cytryna Przygotowanie: Oczyszczoną i umytą rybę nacinamy z obu stron w 4 miejscach. Czosnek obieramy i kroimy w plastry, wkładamy w nacięcia. Do masła dodajemy szczyptę

Lena Gotuje
Łatwe do zrobienia naleśniki. 72

pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 1 i 1/2 szklanki mleka (czasem 2 szklanki - zależy od mąki) 2 duże jajka 1-2 łyżeczki cukru waniliowego, cukru pudru lub cukru cytrynowego do posypania naleśników 4 łyżki stopionego i wystudzonego masła kilka kropel soku z cytryny masło lub olej do smażenia Przepis na naleśniki: Krok 1. W misce rozmieszać mąkę, sól, cukier

Moja Książka Kucharska
Tarta z kruchych ciasteczek z dżemem 48

mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 2 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 12 lub 18% nadzienie: ok. 150 g ulubionych konfitur/marmolad (użyłam cytrynowej, z czerwonych pomarańczy, morelowej i korzennych powideł) dodatkowo: 2 białka Obie mąki przesiewamy z cukrem pudrem, po czym siekamy je z masłem. Dodajemy żółtka i śmietanę i zagniatamy na gładkie ciasto

Mienta blog
Sernik warzony 103

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2l mleka (użyłam 2%, ale najlepsze jest mleko tłuste) 500ml śmietany 18% 5 jajek 0,5szkl. cukru pudru 200g masła sok z cytryny lub olejek cytrynowy ulubione ciastka na spód 2 galaretki (u mnie truskawkowe) Sposób przygotowania: Mleko przelałam do dużego garnka i zagotowałam. Śmietanę w tym czasie zmiksowałam z jajkami na jednolitą konsystencję i przelałam

Waniliowe Improwizacje
Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi 56

starych książek. W spadku po babci dostałam parę takich perełek. Sama przyjemność grzebać w takich książkach, to jest naprawdę ogrom ciekawej (dla mnie) wiedzy. Już tam pal licho kwaski cytrynowe, tony cukru, masła i śmietany, takie były kiedyś czasy. Ostatnio natknęłam się np. na przepis na murzynka, w którym były dwie szklanki cukru. Obłęd. Na szczęście mamy w tej chwili

Kardamonovy
Stollen 74

czas całkowity: 20 min Składniki: Ciasto 100 g złotych rodzynek 100 g rodzynek sułtańskich 100 g suszonej żurawiny 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100 g kandyzowanej skórki cytrynowej 100 g mielonych migdałów 50 g migdałów bez skórki 125 ml ciemnego rumu 50 g świeżych drożdży 700-750 g mąki do ciast drożdżowych 2 jaja 150 ml mleka 200 g miękkiego

Pełny talerz
Suszone jabłka i kompot z suszonych jabłek 54

beta-karotenu, witaminy B, a przede wszystkim potasu, błonnika, węglowodanów i wapnia? Podczas suszenia tracimy sporo witaminy C, ale zostają w nich kwasy organiczne takie jak kwas jabłkowy czy cytrynowy. Suszone jabłka to wysokoenergetyczna przekąska, dlatego idealnie nadaje się dla zwykle aktywnych ruchowo dzieci i osób uprawiających sport. Pamiętajcie także o kaloryczności. W 100 g suszonych jabłek znajduje się

nietylkopasta.pl
Ciasto jabłkowo-makowo-orzechowe 105

mąki krupczatki 150 g masła 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 ml oleju szczypta soli Warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek 110 g cukru 1 op. galaretki cytrynowej Warstwa makowa: 250 g mielonego maku 200 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kaszy manny 150 g cukru 3 łyżki masła 2 jajka 200 g bakalii Warstwa orzechowa

Smaki Na Talerzu
CYTRYNOWIEC Z SEREM I JABŁKAMI 85

DOMOWA CYTRYNOWA SZARLOTKA Z SEREM. Wszystkie smaki doskonale się łączą. Ciasto :mąka pszenna 500 g margaryna 250 g 1 jajko drobny cukier 110 g śmietana 18 % 5 łyżek proszek do pieczenia 2 łyżeczki ( 10 g ) szczypta soli skórka otarta z 1 cytryny Masa jabłkowa : jabłka kwaskowe 1400 g ( obrane ) masło 20 g cynamon 1 łyżeczka Masa serowa : twaróg z wiaderka

Smaczne moje
Serowiec z masą rabarbarową 44

biszkoptów. Całość wygładzamy i znów wkładamy do lodówki. Gdy czekolada stwardnieje, wykładamy mus rabarbarowy, wyrównujemy jego powierzchnię. I znów do lodówki. W między czasie rozpuszczamy jedna galaretkę - pomarańczowa lub cytrynową. Lekko tężejącą wylewamy delikatnie na mus. I teraz czas na kilkugodzinne chłodzenie w lodówce. Powodzenia, pomimo wielu etapów, da się to cudo ogarnąć, nie denerwując się. Muszę o tym pamiętać

Kronika Piekarnika