Syrop z kwiatu czarnego bzu, tym razem odmiana purpurowa.

Syrop z kwiatu czarnego bzu, tym razem odmiana purpurowa.

Syrop z kwiatu czarnego bzu, tym razem odmiana purpurowa.

Pyszny syrop, polecam. Tym razem zrobiłam z kwiatu czarnego bzu ale koloru purpurowego. Myślę że ten gatunek jest bardziej aromatyczny no i kolor super. Smak rewelacyjny. Ostatni moment żeby znaleźć kwiat czarnego bzu. Zebrać kwiaty czarnego bzu w słoneczny dzień. Oczyścić z ewentualnych gości ( robaczków ), nie myć. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać kwasek cytrynowy, wymieszać. Odstawić, syrop musi ostygnąć. Następnie dodać kwiaty czarnego bzu i cytrynę pokrojoną w plasterki. Przykryć naczynie i zosta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

syrop

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.