curry - 8456 przepisów (strona:424/564)

.586. (nie)tradycyjny omlet biszkoptowy || współpraca z Polsoja 158

polskim rynku rozpoczęła produkcję tofu i spopularyzowała żywność sojową. Obecnie w swojej ofercie mają ok. 20 produktów. W paczce, którą otrzymałam znalazły się: wege kiełbaski z papryką, wege kiełbaski curry, wege kiełbaski białe, kiełbaski sojowe wędzone , parówki sojowe śniadaniowe, parówki sojowe classic, parówki sojowe chili, wędlina sojowa o smaku drobiowym, wędlina sojowa o smaku wędzonego salami, wędlina sojowa o smaku

breakfast of dreams
.603. muffiny - nie tylko na słodko 141

papryką, pieczarkami i wege paprykową kiełbaską ~ PRZEPIS /1-2 porcje (1 śniadaniowa, 2 'lunchowe' :))/ ~70g mąki (u mnie pszenna razowa) ~jajko ~100ml mleka (u mnie sojowe) ~przyprawy: odrobina soli, pieprz, curry, zioła, czosnek suszony ~kawałek papryki i kawałek cukinii ~2 pieczarki ~ wege kiełbaska z papryką ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~6 listków świeżej bazylii (opcjonalnie) Piekarnik rozgrzać

breakfast of dreams
współpraca z Polsoja // chili&sugar na facebooku! 178

rozpoczęła produkcję tofu i spopularyzowała żywność sojową. Obecnie w swojej ofercie mają ok. 20 produktów. W paczce, którą otrzymałam znalazły się:  wege kiełbaski  z papryką, wege kiełbaski curry, wege kiełbaski białe,  kiełbaski sojowe wędzone ,  parówki sojowe  śniadaniowe, parówki sojowe classic, parówki sojowe chili,  wędlina sojowa  o smaku drobiowym, wędlina sojowa o smaku wędzonego

chili & sugar
Ziołowe ślimaczki z boczkiem 131

Wspominałem o tych ślimaczkach w poprzednim wpisie, przy okazji wpisu o kurczaku curry. A pomysł to powstał już dawno temu. Ale jak to zawsze u mnie bywa - musiał poleżeć i nabrać mocy urzędowej :) A wziął się mianowicie stąd, że Karolina będąc kiedyś gdzieś-tam została poczęstowana takim ślimaczkiem przez ekipę "Kuchennych rewolucji". Wzięła więc i jednego dla mnie

Marder&Marder Manufacture
Bułki do hamburgerów 191

wystarczą 2 łyżki każdego z tych składników. Możemy też barwić bułki na różne kolory. Przydadzą nam się do tego: - 2 łyżki sepii do bułek czarnych - 1 łyżeczka kurkumy albo curry do bułek żółtych - 1 łyżka sproszkowanej papryki lub 100 g pokrojonych drobno suszonych pomidorów lub 1 spora szczypta pieprzu kajeńskiego do bułek czerwonych W każdym przepisie na burgery będziemy informować

Marder&Marder Manufacture
Bułki tradycyjne 173

sera camembert pokrojonego w małą kostkę - 100 g kiełbasy chorizo, drobno pokrojonej - 80 g suszonych pomidorów, drobno pokrojonych - 80 g drobno potłuczonych orzechów włoskich - 1 kopiasta łyżka sproszkowanego curry Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel "Burgery! (hot dogi i bajgle)" --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture
Batatowa zapiekanka z burakiem, gruszką, wędzonym tofu i czerwonym pieprzem. Pod wegańskim serkiem cebulowym. 201

pieprz podprażone orzechy włoskie (opcjonalnie) Na górną warstwę batatową 1 średni batat 5-6 kulek pieprzu czerwonego* (można zastąpić szczyptą chili lub 1/3 łyżeczki papryki ostrej, ewentualnie 1/3 łyżeczki curry – potrzebne jest coś ostrego by zabić mdły posmak) 5 łyżek mleka kokosowego szczypta gałki muszkatołowej świeży estragon/lubczyk lub inne świeże zioło 40-50g wędzonego tofu *kulkami pieprzu posypujemy górną

Fill The Bowl
Krem z batatów z mlekiem kokosowym, limonką i odrobiną masła…oczywiście orzechowego! 159

gruby plaster ugotowanego selera (grubość ok. 3 cm, wielkości śródręcza) 1/3 szklanki + 2 łyżki mleka kokosowego 1,5 łyżki soku z limonki 3 łyżeczki masła orzechowego 1/2 łyżeczki przyprawy curry (bez soli) 1/3 łyżeczki słodkiej papryki szczypta gałki muszkatołowej szczypta imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżeczka octu winnego białego sól 1/3-1/2 szklanki wody Sposób wykonania: Bulion

Fill The Bowl
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 196

autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com PIECZONA KARKÓWKA W ZIOŁACH autorka: JestesmyTymCoJemy | blog: Jesteśmy tym, co jemy... Pieczone kotlety schabowe autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl pieczona karkówka autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Curry z kurczakiem na ostro autorka: Kulinarne Inspiracje | blog: Kulinarne Inspiracje Łopatka pieczona po staropolsku autorka: Aneta S | blog: Sprawdzone Przepisy Misiaczka Jednogarnkowe, kurczakowe i pomarańczowe. autorka: Angie123 | blog: I adore

Kuchenna Kontrrewolucya
Fit- Wraps! 235

czas nagli ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: -pierś z kurczka - serek Arla Apetina Tapas - tortilla 4szt - endywia - sałata masłowa - botwinka młoda - ogórek zielony - papryka czerwona - cebula - awokado - świeża bazylia, pietruszka - przyprawa harissa, curry - 2 łyżki masła Na rozgrzaną patelnię włóż masło i pokrojonego kurczaka.  Posyp przyprawą i ciągle mieszając smaż równomiernie z każdej strony po 3 minuty.  Dodaj serek Tapas. Wymieszaj

SMYKWKUCHNI
Brokułowy pasztet z ciecierzycy 136

mała cukinia 2 cebule 2 jajka 3 łyżki ziaren dyni lub słonecznika  2 łyżki sezamu 2 ząbki rozgniecionego czosnku Przyprawy szczypta gałki muszkatołowej  szczypta curry 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki tymianku sól i pieprz do smaku Przygotowanie (bez pieczenia 30 minut): - brokuł i cukinię ugotować o osolonej wodzie (nie rozgotować) - cebule pokroić w dużą

Pora na pora i pomidora
Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu 162

składniki dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin przed podaniem. Jest on rewelacyjnym dodatkiem do mięs z grilla. Wykorzystując go do drobiu polecamy dodać odrobinę curry aby jeszcze bardziej podkręcić jego smak. Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu is a post from: naRuszcie.pl The post Biały sos majonezowy

naRuszcie
Pieczone falafele szpinakowe 134

humusem paprykowym primavika wymieszanym z jogurtem i bazylią, świetnie smakują również z sosem tzatziki. Składniki :  - paczka ugotowanej ciecierzycy  - paczka szpinaku  - 2 ząbki czosnku  - przyprawy ( curry, słodka papryka, czosnek, pieprz, sól) Na sos  - humus paprykowy primavika - kilka łyżek jogurtu - kilka listków posiekanej bazylii - kilka łyżek sezamu Przygotowanie :  Szpinak podsmażyć z czosnkiem, zmielić (blenderem, maszynką

zdrowa vege kuchnia