rodzinie czy znajomym z dodatkami typu kasza, ryż lub makaron. Jeśli lubicie dania jednogarnkowe to polecam także węgierski gulasz wołowy , gulasz z jelenia , gulasz z dzika czy wieprzowy gulasz curry . — BTW całości: 3680 g, 3574 kcal, B 234 g, T 246 g, W 100 g. Dzieląc na 8 porcji, 1 porcja: 447 kcal
Ola la LCHFczerwone soczewicy 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g śmietanki 30% 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kurkumy 1 łyżka curry 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól do smaku makaron orzo poszatkowana natka pietruszki, bazylia lub koperek Sposób wykonania: W dużym garnku na rozgrzanej oliwie szklimy pokrojoną w drobną kostkę
Qchnia po prostuOrientalny jednogarnkowy kurczak z ryżem Do miseczki wsypać kurkumę, mielony kminek, przyprawę curry, suszone oregano, mielony czarny pieprz, sól. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do przypraw, wlać sok z cytryny, wymieszać. Udka z kurczaka przekroić na pół, włożyć do woreczka strunowego wsypać wymieszane przyprawy do kurczaka i potrząsać woreczkiem tak, aby mięso pokryło się przyprawami. Odstawić
ememe kitchenPalak chicken czyli curry z kurczakiem w sosie szpinakowym charakteryzuje sie lekko pikantnym smakiem oraz egzotycznymi aromatami. Każdy wielbiciel szpinaku będzie zachwycony tym przepisem, w którym zieleni nie brakuje. Chociaż tym, którym nie po drodze ze szpinakiem, także będzie im smakował, ze względu na swoje nietypowe połączenie smaków. Palak chicken jest potrawą pochodzącą z północy Indi. Dania z tego rejonu
PanGotujeokoło 3 mniejszych sztuk) 1 puszka ciecierzycy (240g po odsączeniu) 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka cebuli prażonej 1 czubata łyżeczka curry 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 200°C, blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Cukinie kromy wzdłuż na pół i układamy skórką do dołu
Qchnia po prostuzielonej) 1 litr przecieru pomidorowego ( przepis ) lub 400 g passaty 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżeczki curry sól natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Do dużego garnka wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy surowe mięso z indyka. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny
Qchnia po prostuprzygotowaniu oraz pełna automatycznych przypraw. Zupa cieszy się ogromną popularnością. Przepis pochodzi od sympatycznej Moniki. Dziękuję bardzo za przesłanie przepisu. Składniki łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 pojedyncza pierś kurczaka 1/2 cebuli 1 cukinia … The post Zupa tajska z kurczakiem appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawypapryczki chilli 200ml- mleczko kokosowe 250g- ryżu 15g -posiekanej kolendry 1/2 łyżeczki- soli 1/2 łyżeczki-pieprzu 1/2 łyżeczki-przyprawy curry lub kurkumy 1/2 łyżeczki-imbiru mielonego 1/2 łyżeczki- papryki słodkiej 25 gram- oliwy z oliwek do smażenia Sposób Przygotowania: Podsmażamy na patelni WOK( najlepiej) naszego kurczaka, kroimy w kostkę wszystkie nasze warzywa a czosnek trzemy
pichcisztopapryka czerwona 1 mała cukinia 1 mały słoik marynowanych pieczarek Marynata: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy sok z ½ limonki 80 ml oliwy ( ¼ szklanki) 1 łyżeczka curry 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego Przygotowanie: Pierś pokroić w kostkę. Marynata: Składniki na marynatę wymieszać i dodać kawałki kurczaka. Odstawić do lodówki
KuchniaWeDwoje.plpowinno zabraknąć ryb. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 5 małych kawałków Składniki: 400 g fileta z dorsza (5 niewielkich kawałków) 5 łyżek natki pietruszki ½ limonki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Skórkę z limonki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii aluminiowej, polać sokiem z limonki i doprawić. Rybę posypać skórką z limonki i natką
KuchniaWeDwoje.plsoli pół szklanki chłodnej wody (125 ml) możliwe dodatki łyżka czarnego sezamu (7 g) łyżka białego sezamu (10 g) łyżka czosnku w proszku łyżeczka papryki słodkiej / papryki ostrej łyżeczka curry łyżeczka ziół prowansalskich / oregano / bazylii łyżeczka rozmarynu *siemię lniane należy zmielić, upewnij się, że posiadasz młynek lub blender Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Ilość : około 180 g krakersów
WegePrzepisProsta w przygotowaniu. Rozgrzewająca mniej lub bardziej w zależności od ilości płatków chili, którymi przyprawiam zupę już na talerzach (ze względu na 10-letnią córcię). Zupa z mieloną przyprawą curry, czosnkiem i sporą ilością świeżego imbiru. Tym razem bez mleka kokosowego, ale z odrobiną soku z limonki. Jeśli zupa z soczewicy wyjdzie zbyt ostra dla dziecka (ze względu na dużą
Moja Delicjaprzegryza, tym jest smaczniejsze. Składniki (na 4 porcje): 250 ml zielonej soczewicy 300 + 100 ml wody 400 ml mleka kokosowego (przynajmniej 70% ekstraktu z kokosa) cebula łyżeczka pokruszonych liści curry łyżeczka liści kozieradki pół łyżeczki mielonych nasion kozieradki papryczka (lub dwie) piri piri pół łyżeczki czarnej gorczycy pół łyżeczki nasion kolendry pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki suszonego imbiru
Weekendy w domu i ogrodzie