Bigos inaczej, czyli kapusta z mięsem mielonym i ryżem...Drobno poszatkowana, biała kapusta.Podsmażone z cebulą mięso mielone.Ziarna ugotowanego, białego ryżu.Całość razem podduszona i dobrze doprawiona.Pyszna odmiana tradycyjnego bigosu.Smacznego! Składniki:1 średnia główka białej kapusty (waga ok. 1,35 kg);500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);200 g białego ryżu (u mnie 2 woreczki);2 średnie cebule;200 g koncentratu pomidorowego;1/2 łyżki vegety;1 płaska łyżeczka curry;1 czubata łyżeczka słodkie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...