curry - 8956 przepisów (strona:281/598)

Pasztet z ciecierzycy 88

sosu pomidorowego czy koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju do smażenia 3 ząbki czosnku 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki słodkiej papryki Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na noc (12 godzin). Następnie wodę z moczenia ciecierzycy zlać. Do garnka wsypać ciecierzycę, zalać zimną wodą, 3 cm powyżej poziomu

moj przepis na
Pasztet z ciecierzycy 89

sosu pomidorowego czy koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju do smażenia 3 ząbki czosnku 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki słodkiej papryki Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na noc (12 godzin). Następnie wodę z moczenia ciecierzycy zlać. Do garnka wsypać ciecierzycę, zalać zimną wodą, 3 cm powyżej poziomu

moj przepis na
CHICKEN KORMA I TEST NOWEGO GARNKA MARKI FLORINA ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 82

się do moich ukochanych, palących słońcem Indii. Na naszym stole zagości jedno z najbardziej popularnych dań w Indiach i Pakistanie, a mianowicie Chicken Khorma. Chicken Korma jest to rodzaj curry , w którego skład wchodzi dowolny rodzaj mięsa ( może to być kurczak , wołowina , jagnięcina ), jogurt i spora ilość cebuli. Chicken Korma jest niesamowicie aromatyczny, a zawdzięcza to przede wszystkim kolendrze

Ostra na Słodko
Surówka z białej kapusty z papryką i szpinakiem 143

białej kapusty, marchew, czerwoną paprykę, garść świeżego szpinaku, 2 łyżki natki pietruszki. Do przygotowania sosu będziesz potrzebować: łyżeczkę syropu klonowego, 3 łyżki jogurtu naturalnego, sok z połowy cytryny, łyżeczkę curry, sól i pieprz do smaku.   Marchew obierz, wszystkie warzywa posiekaj, polej sosem, posyp natką pietruszki i dokładnie wymieszaj. Gotowe

Z notatnika dietetyka
Kozieradka – zdrowa przyprawa 93

kuchni hinduskiej, tajlandskiej i perskiej. Przyprawa ta jest znana od wieków. Nasiona kozieradki mają wiele właściwości w tym również zdrowotnych. Posiadają intensywny nieco gorzki smak. Wchodzą w skład curry . Żółte nasiona kozieradki można mielić lub używać w całości. Właściwości zdrowotne kozieradki Nasiona kozieradki można stosować w różnych celach. Dzienne spożywanie żółtych nasion kozieradki w postaci dodatku do potraw czy nawet

codojedzenia
Curry z mięsem mielonym 158

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 400 g mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowego) duża świeża papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku pełna łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 płaskie łyżeczki curry płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej pól łyżeczki ostrej papryki mielonej lub nieco mniej pieprzu cayenne (ostrość dostosuj do gustu) sól 2 łyżki oleju 200 g gęstej śmietany 18% opcjonalnie natka

Kulinarny S.O.S.
Pierś drobiowa w sosie z pora i mleka kokosowego 190

bulionu, 100g brązowego ryżu (ostatecznie może być zwykły), 2-3 ząbki czosnku, 2-3cm imbiru, 1 łyżeczka mielonego imbiru, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka curry, 1 łyżka masła (opcjonalnie), solidna garść natki pietruszki, świeżo mielony pieprz.   Wykonanie: Dzień lub co najmniej 2-3 godziny wcześniej kroję mięso w paski, posypuję solą i mielonym imbirem

Saganek
Curry z kalafiorem i cukinią 121

Polecam! 1 mały kalafior 2 cukinie (np zielona i żółta) 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka rozdrobnionych pomidorów 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 płaska łyżeczka curry 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu ok 1/4-1/3 łyżeczki chili pieprz cayenne sól, pieprz 200 g ryżu garść świeżej kolendry do posypania olej

Smaki Na Talerzu
Szwedzkie klopsiki wegańskie 181

mrożonego zielonego groszku 200 g kukurydzy 200 g marchewek 100 g liści jarmużu 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Bułka tarta 1 płaska łyżeczka curry 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 płaska łyżeczka kuminu Olej Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i zmusimy ją zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Następnie również jarmuż

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Curry z batatów 118

Curry z batatów to prosty i pyszny wegeteriański obiad do przygotowania w niecałe 30 minut. Potrawa jest pożywna, zdrowa i syta. Smaczne warzywa i kremowy sos kokosowy to posmakuje wszystkim

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Delikatny dhal z fasoli mung i szpinaku 173

Dhal to ogólne określenie w kuchni indyjskiej na strączki i potrawy z nich ugotowane. Ten dhal z fasolki mung nazwałabym Comfort food, bo jest niezwy;le

greenscarf
Curry z soczewicy zielonej, zdrowo i pysznie 108

Uwielbiam te smaki. Soczewica jest bardzo zdrowa warta zadbać, żeby była w naszym menu. Bardzo Was zachęcam. Można to danie zrobić bez mięsa będzie równie dobre

Kuchnia Pokoleń
Buddha bowl z kaszą gryczaną i tofu 150

warzywami. Uwielbiam tego typu posiłki, ponieważ są bardzo sycące i możecie je przyrządzać z dowolnym miksem dodatków. W tym przepisie buddha bowl przygotowałam z tofu marynowanym w curry. Zaś z warzyw miałam ugotowane buraki, więc również je dodałam. Jak przygotować marynowane tofu w ... Czytaj dalej Buddha bowl z kaszą gryczaną i tofu Artykuł Buddha bowl z kaszą gryczaną i tofu

Pink Envelope
Indie - Shahi Tofu-Paneer 149

staje się bardzo podobne do sera paneer. Do tego kremowo-korzenny sos, znacznie różniący się od tych, które znamy z bardziej popularnych indyjskich potraw, jak na przykład aloo gobi (curry ziemniaczano-kalafiorowe). Składniki (2-3 porcje): Tofu-paneer - 2 łyżki oleju - 200 g tofu - 1 łyżeczka garam masali  - 1/4 łyżeczki kuminu - 1/4 łyżeczki soli  - sok z połówki cytryny

Roślinożerni urlopowicze
Wegetariańskie curry, pycha 104

Wyszło pyszne, polecam. Gdyby ktoś miał ochotę dodać mięso lub krewetki to będzie również super. Ja zdecydowałam się zrobić w wersji wegetariańskiej, ponieważ po świętach chcieliśmy

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania