przyrządziłam FIT kokosanki z erytolem, które właśnie się suszą, a przepisem podzielę się z Wami w późniejszym terminie. :)) Przepis na 4-5 porcji. Składniki na szaszłyki warzywne: – 2 cukinie – 1 żółta papryka – 1 czerwona papryka – 1 bakłażan – 1 czerwona cebula – 3 łyżki wody – 3 łyżki oliwy – 2 łyżki soku z cytryny(...)pieprz Dodatkowo: patyczki do szaszłyków Przygotowujemy marynatę: łączymy wodę, oliwę, sok z cytryny, czosnek, suszoną cebulę, koperek, sól i pieprz. Cebulę kroimy na ósemki i ponownie kroimy na pół. Cukinię i paprykę kroimy na duże kawałki. Bakłażana kroimy w półplasterki i posypujemy solą, a gdy puści sok, odsączamy go na papierowym ręczniku. Warzywa namaczamy lub smarujemy w marynacie i pozostawiamy
Be Fit Be Stronggulaszowego smaku to omińcie tą przyprawę, ale dodajcie na pewno koncentrat pomidorowy, bez niego danie może być mdłe. Składniki dla 2 - 3 osób : 1 torebka ryżu 150 g 1/2 cukinii 1 papryka 1/2 główki cebuli 1 mała pierś z kurczaka 4 łyżki groszku konserwowego 4 łyżki kukurydzy konserwowej 800 ml bulionu 2 łyżeczki koncentratu 1 płaska łyżeczka przyprawy do gulasz(...)Smaki Natury - dla mnie najlepsza kompozycja przypraw olej/oliwa do smażenia 1. Na patelnie wylewamy trochę oleju/oliwy i przesmażamy na niej cebulkę wraz z warzywami pokrojonymi w kostkę (cukinia, papryka). 2. Pierś kroję w drobną kostkę i także przesmażam na tej samej patelni (zazwyczaj zsuwam na bok przesmażone warzywa). 3. Kiedy pierś jest gotowa, wysypuje ryż z torebki
Gotowanie...to proste !nawet chlebem - co kto lubi 😀 Ja dziś akurat postawiłam na ryż. Gulasz drobiowy - przepis na 4 porcje Do przygotowania gulaszu będziesz potrzebować: 500g piersi z kurczaka, 2 marchewki, 150g cukinii, paprykę, 400g przecieru pomidorowego, 3 ząbki czosnku, łyżka oleju, szczypta gałki muszkatołowej, 1/3 łyżeczki cynamonu, sól i pieprz do smaku. 1. Czosnek posiekaj. Warto zrobić to chwilę wcześniej(...)móc w pełni wykorzystać jego właściwości . 2. Mięso pokrój w kostkę. 3. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 4. Cukinię pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. 5. W garnku rozgrzej olej i przesmaż na nim chwilkę przyprawy. Następnie dodaj mięso i obsmaż ze wszystkich stron. 6. Do garnka dodaj przygotowane wcześniej warzywa i chwilę przesmaż
Z notatnika dietetykasmaczny i treściwy posiłek dla całej rodziny. Świetny przepis dla osób które lubią dobrze zjeść przy małym nakładzie pracy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 600 gram karkówki 1 średnia cukinia 1 większa marchewka 1 duża cebula ok 600 gram ziemniaków 4 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki oleju przyprawy: majeranek, tymianek, słodka papryka ostra papryka (opcjonalnie), sól, pieprz , ulubiona mieszanka przypraw(...)miski, dodajemy ketchup, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Mięso mieszamy, odstawiamy na chwilę do zamarynowania, obrane ziemniaki kroimy w połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości, cukinię kroimy w kostkę takiej samej wielkości jak ziemniaki, obraną marchewkę w mniejsze słupki a cebulę w piórka, warzywa przekładamy do miski, dodajemy olej, sól oraz przyprawę do warzyw, dokładnie mieszamy
Blog kulinarny S9.PLtego że próbowałam go jako pierwsze, za to na pewno weszło na stałe do naszego menu. Polecam , szybkie, proste i bardzo smaczne składniki: 1 duży bakłażan 1 mała cukinia ( ja użyłam pół żółtej i pół zielonej) 2 duże papryki szpiczaste w typie Ramiro 2 mięsiste pomidory, dość duże, najlepiej typu pasta, żeby się nie rozgotowały 6-7 pieczarek 1 duża(...)Małe zrobią się paćkowate. Na mocno rozgrzanym oleju najpierw przyrumień cebulę, wyciśnięty praska czosnek i paprykę. Jak lekko się zrumienią dodaj pieczarki, znowu chwilkę podsmaż, a następnie wrzuć bakłażana, cukinię, świeże chilli . Dopraw cukrem,pomidory, chmeli-suneli, dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż jeszcze chwile aż warzywa zmiękną ale jeszcze się nie rozpadną . Jakieś około 10 minut co jakiś
Ogrodnik w podróżymusi się tu znaleźć. W zasadzie można wybrać 7 albo i więcej warzyw, w zależności od tego jakie się najbardziej lubi lub jakie się ma w lodówce z puli: cukinia, marchewka, seler, seler naciowy, pietruszka, ziemniaki, rzepa, cebula, czosnek, batat, dynia... Cous Cous aux sept légumes Składniki (2-3 porcje): - 125 g kuskusu - szklanka bulionu - 75 g ciecierzycy z puszki(...)kawałek selera - kawałek rzepy - 1 pietruszka - 1 cukinia - 1 ziemniak - 1 marchewka - 1 cebula - pół opakowania pomidorów z puszki - ząbek czosnku - łyżeczka imbiru - łyżka kurkumy - łyżka cynamonu - łyżeczka papryki - sól, pieprz - 2 szklanki wody - łyżka oleju Przygotowanie: 1) W garnku rozgrzewamy olej. Kroimy czosnek i cebulę w grubsze kawałki i wrzucamy na rozgrzany olej. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy
Roślinożerni urlopowiczechyba jedna z najsmaczniejszych potraw na świecie! Niestety, wygląd tym razem nie idzie w parze ze smakiem... Locro Składniki (2-3 porcje) - puszka kukurydzy - 1 cukinia - 1 mały batat - pół dyni piżmowej - ząbek czosnku - łyżeczka oleju - 1 łyżka koncentratu pomidorowego i pół opakowania pomidorów z puszki - pół szklanki bulionu i pół szklanki wody - po łyżeczce papryki wędzonej, słodkiej i ostrej(...)sól, pieprz Przygotowanie: 1) Dynię piżmową i batata kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i wstawiamy na mały ogień. 2) Cukinię kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i dorzucamy do garnka.. Dodajemy około 1/5 opakowania kukurydzy, pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy. Dokładnie mieszamy. 3) Do kielicha blendera wrzucamy pozostałą cześć kukurydzy, olej i bulion
Roślinożerni urlopowiczehumoru w czystej postaci. Najwyraźniej mój organizm tego potrzebował, więc zaprosiłam go na warzywa z estragonem... (bo ładnie pachnie) Warzywa z estragonem Składniki: cebula 2 papryki czerwone 2 małe cukinie bakłażan czosnek oliwa świeży estragon suszone oregano sól świeżo mielony pieprz *dodaj swoje ulubione warzywa :) Warzywa z ziołami z patelni - sposób przygotowania: Warzywa umyj i pokrój na cząstki (pamiętaj, żeby(...)wpływem temperatury na papkę). Czosnek posiekaj i rozgnieć. Na patelni rozgrzej oliwę z czosnkiem, po chwili dodaj cebulę. Następnie dodawaj warzywa w kolejności od najtwardszych do najbardziej miękkich - papryka, cukinia, bakłażan. Posyp oregano i pieprzem po czym przykryj, żeby zmiękły i zarumieniły się. Kiedy będą już miękkie - dopraw solą. Posiekaj estragon i posyp obficie całość.... Podziel się z kimś
Gary Bez dna