cukinia - 18701 przepisów (strona:466/1247)

PLACKI CUKINIOWE Z BOCZKIEM 33

Placki cukiniowe z chrupiącym boczkiem i cebulką. Pyszne sezonowe śniadanko lub wczesna kolacja. Teraz są najlepsze. SKŁADNIKI młode cukinie 650 g cieniutkie plasterki boczku 110-120 g 2 jajka 2 spore szalotki, lub 1 większa cebula mąka 4 lekko czubate łyżki sól, pieprz Boczek i obrane szalotki pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni, do lekkiego przyrumienienia. Cukinię zetrzeć(...)dużych oczkach tarki, bezpośrednio na sitko. Posypać odrobiną soli i odstawić na 10-15 minut. Potem cukinię odcisnąć, przełożyć do miski. Dodać boczek z cebulką, jajka, mąkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem do przyrumienienia

Smaczne moje
Bób – przepisy na 6 potraw z bobem w roli głównej 20

kuchnią azjatycką. Mocno wyrazisty, z nutą imbiru, z kawałkami chrupiących orzeszków. Idealnie łączy się z mieszanką letnich warzyw. 150 g bobu 3 młode ziemniaki Parę strączków młodego groszku 1/3 cukinii 2 ząbki czosnku Sos Pół łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów (może być też wersja smooth) Łyżeczka sosu sojowego Pół łyżeczki miodu Łyżeczka startego imbiru Łyżeczka octu ryżowego (może być(...)cukru, młody potrzebuje około 6 minut, starszy do 10 minut. Na około 5 minut przed końcem gotowania do wody dorzucić też groszek. Następnie odcedzić, a bób obrać z łupinek. Cukinię pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Warzywa połączyć i polać sosem orzechowym. Warzywa z sosem orzechowym 4. Kasza bulgur

Healthycreations.pl
Pasta jajeczna z cukinią 27

Pasta jajeczna z cukinią ma delikatny smak i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Artykuł Pasta jajeczna z cukinią pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 36

różnej pojemności. Sposoby na wykorzystanie warzyw Co można przygotować na zimę z warzyw?  Poza pysznymi klasykami, takimi jak warzywa kiszone i sałatki, warto także przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też(...)stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować na zimę domowy przecier lub ketchup. I to nie tylko z pomidorów! W tym celu warto wykorzystać także cukinię – jest niskokaloryczna, a przy tym bardzo zdrowa! Ketchup na bazie cukinii, z dodatkiem pomidorów, smakuje równie pysznie, jak klasyczny. Letnie warzywa i owoce warto jeść, póki są świeże i soczyste

Kuchnia MagdaLeny
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 36

różnej pojemności. Sposoby na wykorzystanie warzyw Co można przygotować na zimę z warzyw?  Poza pysznymi klasykami, takimi jak warzywa kiszone i sałatki, warto także przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też(...)stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować na zimę domowy przecier lub ketchup. I to nie tylko z pomidorów! W tym celu warto wykorzystać także cukinię – jest niskokaloryczna, a przy tym bardzo zdrowa! Ketchup na bazie cukinii, z dodatkiem pomidorów, smakuje równie pysznie, jak klasyczny. Letnie warzywa i owoce warto jeść, póki są świeże i soczyste

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki cukiniowo-marchewkowe z białkami jaj 33

Szybkie i proste danie z wykorzystaniem białek jaj od Farma Białka . Polecam przetestować!  Składniki: 1 jajo 100 ml białek jaj 50 g maki ryżowej 250 g cukinii 100 g obranej marchewki przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka  20 ml oleju rzepakowego do smażenia Sposób przygotowania: Warzywa dokładnie umyć. Marchewkę obrać. Od cukinii odkroić końce. Marchewkę(...)cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski z warzywami wbić jajo, dodać białka jaj, mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 10 minut. Placuszki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Zapiekanka z patelni po meksykańsku 296

domowy obiad. Robi się ją naprawdę szybko i bezproblemowo. Fajnie smakuje nawet po odgrzaniu, więc śmiało możecie przygotować większą porcję na dwa dni. Do zapiekanki wykorzystałam domowy ketchup z cukinii , ponieważ bardzo lubię go wykorzystywać do tego typu dań. Możecie go zastąpić zwykłym ketchupem lub zwiększyć ilość przecieru pomidorowego. Poniżej w kilku krokach opisałam Wam cały przepis(...)ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu z cukinii sól pieprz 100 g tartej mozzarelli pęczek szczypiorku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ryż ugotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę

Przepiski.pl
Cukinia w pomidorach, pyszny sos do słoików 41

Pyszny sposób na cukinię, a raczej sos z cukinii który zimą będzie idealnym obiadem. Słodko - kwaśny sos w której jest zatopiona robi się naprawdę szybko i nie wymaga dużo pracy. Później zimą wystarczy podsmażyć ulubione mięsko, np. kurczaka i dodać słoik tej właśnie cukinii, podać z ugotowanym ryżem i mamy pyszny obiad w kilka minut. Polecam Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Chłopska patelnia 36

gustu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Danie przygotowałam na bazie bulionu warzywnego, dzięki czemu jest bardzo aromatyczne. Zamiast kiełbasy użyłam mięsa mielonego, które idealnie tutaj pasuje! Pozostałe składniki to ziemniaki, marchewka, cukinia, papryka i oczywiście cebula. Przepis na chłopską patelnię wcale nie jest skomplikowany. Danie można przygotować naprawdę szybko i sprawnie. Jestem pewna, że posmakuje Wam i Waszym domownikom. Zapraszam do zapoznania(...)się z przepisem! Smacznego! CHŁOPSKA PATELNIA – PRZEPIS Składniki 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe) 3 ziemniaki 1 cebula 1 marchewka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku 250 ml bulionu lub wody 200 g pomidorów z puszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego szczypta soli szczypta pieprzu szczypta chilli

Przepiski.pl
Krem z brukselki z fetą 24

większą kostkę i obsmażamy na patelni, na oleju, z wszystkich stron. Zupę podajemy z grzankami i pokruszoną fetą. Podobne przepisy: Krem z groszku z grzankami Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami Krem z kiszonej kapusty Krem z borowików z mascarpone Zupa krem(...)cukinii i pora Krem z cukinii i groszku Artykuł Krem z brukselki z fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Krem z brokułów z grzankami i parmezanem 21

zredukujcie jej ilość poprzez gotowanie bez pokrywki. Zupę wlewamy do misek, dodajemy do niej grzanki i starty parmezan. Całość można jeszcze lekko skropić oliwą. Podobne przepisy: Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brukselki z fetą Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami Krem z groszku z grzankami Zupa krem z cukinii i pora Krem(...)cukinii i groszku Artykuł Krem z brokułów z grzankami i parmezanem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Krem z groszku z grzankami 28

poprzez gotowanie bez przykrywki, jeżeli za gęsta, dodajemy odrobinę wody. Gotowy krem przelewamy do misek, dodajemy do niego grzanki, siemię lniane i odrobinę oliwy. Podobne przepisy: Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brukselki z fetą Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami Zupa krem z cukinii i pora(...)Krem z cukinii i groszku Artykuł Krem z groszku z grzankami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Leczo z kiełbasą, papryką i fasolką szparagową 27

przegryzło się zdecydowanie. Na ostatnią chwilę dodałam koncentrat pomidorowy i wodę, żeby było jeszcze bardziej wyraziste. I jest zdecydowanie. Obecnie jest dobry moment na gotowanie różnego rodzaju leczo. Cukinia (chociaż ja tym razem z niej zrezygnowałam) i papryki smakują tak jak powinny. Fasolka szparagowa też ma się świetnie. A, no i pomidory. Ja do dzisiejszego leczo dodałam te z puszki(...)eksperymenty (mnie można, ja już się uodporniłam). U mnie na blogu możecie spotkać lecza wegetariańskie, te bardzo ostre i mniej, pieczone, gotowane, z fasolką szparagową, oliwkami i te z cukinią. Na dole pod dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę propozycji, może sobie coś podejrzycie. Dziś postanowiłam zrobić w miarę klasyczną wersję, dodałam do niej jedynie żółtą fasolkę szparagową, która świetnie pasuje

Kardamonovy
Kotlety ziemniaczane z białym serem 19

rodzajem kaszy, zobaczę. Pod przepisem wrzucę Was jeszcze parę propozycji na inne wegetariańskie kotlety, gdybyście jednak nie byli fanami ziemniaków. Moimi ulubionymi są chyba te z soczewicy, marchewki i cukinii. Te z kolei świetnie smakowały z sałatką z kiszonych ogórków z marchewką. Bardzo Wam polecam takie zestawienie. A w najbliższych dniach spodziewajcie się przepisów na podrasowane klasyki lub potrawy(...)masy formujemy kotlety, panierujemy je w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron do zrumienienia, na średnim ogniu. Przepisy na inne wegetariańskie kotlety: Kotlety z ciecierzycy i cukinii Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką Pieczone kotlety z soczewicy Artykuł Kotlety ziemniaczane z białym serem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Karkówka wieprzowa duszona w młodej kapuście z pieczarkami i cukinią 43

duet doskonały, a w połączeniu z pieczarkami i innymi warzywami jest wręcz daniem królewskim Co potrzeba: 4 duże plastry karkówki, 500 g pieczarek, 250 g marchewki, 400 g cukinii, 60-70 g pietruszki, 1.5 kg młodej kapusty, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany, Tymianek, Olej, Masło Wykonanie: Karkówkę myjemy(...)każdej strony po 1 minucie, przekładamy na talerz bez tłuszczu. Do garnka dajemy 1 łyżkę masła, dodajemy marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki, smażymy do delikatnego zrumienienia, dodajemy cukinię oczyszczoną z pestek i miękkich części, pokrojoną w ćwierćplasterki o grubości ok 2-3 mm, dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli, 1 pełną łyżeczkę pieprzu, smażymy co jakiś czas mieszając, żeby się

Bułka z Chlebem