cukinia - 18701 przepisów (strona:465/1247)

Makaron z sosem pesto i grillowanymi warzywami - obiad w mniej niż 30 minut 32

pesto  i grillowanymi warzywami to doskonała kombinacja włoskich smaków z nutą śródziemnomorskiego aromatu. To danie charakteryzuje się bogactwem smaków i prostotą wykonania. Grillowane warzywa, takie jak papryka, cukinia i bakłażan, wnoszą różnorodność tekstur oraz są źródłem cennych witamin i minerałów. Makaron z pesto przepis Ten przepis na makaron z pesto i grillowanymi warzywami to doskonała opcja na szybki obiad(...)smak dania i nadają mu wyrazistości. Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania makaronu z pesto: 250g ulubionego makaronu 150g zielonego pesto ze słoiczka 500g świeżych warzyw (np. papryka, cukinia, bakłażan), pokrojonych na kawałki 2 ząbki czosnku, posiekane oliwa z oliwek sól i świeżo zmielony pieprz do smaku starty parmezan (opcjonalnie) Przepis na makaron z pesto Krok 1. Pokrojone

Moja Książka Kucharska
Sałatka z kasza bulgur, cukinią i ciecierzycą 30

Sałatka z kasza bulgur, cukinią i ciecierzycą to fantastyczny i pyszny pomysł na naprawdę szybki obiad lub dodatek do niego, który przygotujecie błyskawicznie. Sałatka ta jest doskonałą propozycją na zakończenie lata. Kasza bulgur, grillowana cukinia i doskonałe, dojrzałe pomidory w towarzystwie gotowanej ciecierzycy i bardzo prostego sosu winegret. Wbrew pozorom, sałatka ta jest naprawdę treściwa ... Artykuł Sałatka z kasza bulgur(...)cukinią i ciecierzycą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Placki z cukinii z mozzarellą 27

Placki z cukinii z mozzarellą – klasyczna, sezonowa propozycja (wzbogacona u mnie o doskonale pasujący tutaj dodatek mozzarelli), której nie mogło zabraknąć na blogu! Placki z cukinii z mozzarellą - klasyczna, sezonowa propozycja (wzbogacona u mnie o doskonale pasujący tutaj dodatek mozzarelli), której nie mogło zabraknąć na blogu! Artykuł Placki z cukinii z mozzarellą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Gulasz drobiowy 22

dania obiadowe.  Przepis na domowy gulasz drobiowy jest bardzo prosty, a całą recepturę znajdziecie w dzisiejszym wpisie. Poniżej dokładnie opisałam, jak przygotowałam mój gulasz drobiowy. Wzbogaciłam go o cukinię, marchewkę i pietruszkę, dzięki czemu jest jeszcze smaczniejszy. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis na pyszny domowy gulasz drobiowy! PRZEPIS NA GULASZ DROBIOWY Składniki 700 g fileta z indyka/ kurczaka(...)cukinii 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki zwykłej 2 łyżki oleju sól pieprz szczypta chilli Wykonanie Mięso umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką. Do garnka wlewamy

Alle Dobre!
Ryba pod warzywną pierzynką 29

pyszna, delikatna i całkiem szybka w przygotowaniu.  Składniki:  300 g świeżej ryby (u mnie dorsz)  1 mała cebula  1 mały por  1 marchewka kawałek cukinii  sól, pieprz zioła prowansalskie olej  parmezan 2 łyżki śmietany (kwaśnej) Sposób przygotowania:  1. Rybę poporcjować, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju na rozgrzanej patelni(...)stron.  2. W międzyczasie pokroić cebulę i pora, a marchew i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej.  3. Jak ryba będzie gotowa, to wyłożyć ją do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni rozgrzać jeszcze trochę oleju, zeszklić cebulę i pora. Następnie dodać marchewkę i cukinię i smażyć jeszcze chwilę. Na koniec dodać śmietanę, sól, pieprz, zioła prowansalskie i dusić

Kuchnia domowa Ani
Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej 32

volaille pieczone w panierce z komosy ryżowej możesz podać z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Z warzyw pasuje tu właściwie wszystko, ale do moich ulubionych dodatków należą makaron z cukinii , prosta sałata z młodych liści z winegretem, surówka coleslaw , jarzynka z buraczków i gratin ze szpinakiem. Sprawdź też inne pomysły na obiad na niedzielę: Łosoś z ryżem kalafiorowym z cukinią Pieczone(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztopionym masłem klarowanym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C Piecz przez 30-35 minut, aż będą rumiane. Podawaj z makaronem z cukinii lub gratin ze szpinakiem. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku! The post

Na-talerzu.pl
Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów 97

szybką kolację na ciepło – na pewno znajdziesz coś dla siebie. Poniżej znajdziesz 20 przepisów na szybkie kolacje na ciepło, a wśród nich: makaron z ajvarem, pizza z cukinii, ciasto francuskie ze szpinakiem, placki z gotowanych ziemniaków, ryż w pomidorach, pieczona fasolka szparagowa. Zobacz również przepis na domową pizzę włoską: Najlepszy przepis na ciasto do pizzy włoskiej! PRZEPISY – SZYBKA(...)pizza Chleb faszerowany to pomysł na pyszną przekąskę na imprezę, ale także na kolację oraz obiad. Chleb zapieczony jest z nadzieniem… ZOBACZ PRZEPIS Pizza z cukinii – lekka domowa pizza na warzywnym spodzie! Pizza z cukinii to pyszna alternatywa – pizza na warzywnym spodzie jest lekka i szybka w przygotowaniu. Taki sposób na… ZOBACZ PRZEPIS Kulki ziemniaczane

Via Gusto
Gulasz z fasolką szparagowa 39

window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: około 1,2 kg. łopatki lub szynki wieprzowej około 800 g żółtej fasolki szparagowej ookoło 500 g kielbasy ( u mnie Śląska) 1 średnia marchewką 1 średnia cukinia 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 700 g passaty pomidorowej 250 ml wody ( do gotowania fasolki) 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej mielonej(...)kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Czisnek przeciskamy przez praskę lub drobniutko siekamy. Marchewkę również kroimy w półplasterki lub kostkę. W papryce usuwamy gniazda i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w półplasterki. W fasolce odcinamy końce i kroimy ją na mniejsze kawałki. Do garnka przekładamy fasolkę, zalewamy około 250 ml wody ( 1 szklanka) i gotujemy ją około 7 minut

Olcia gotuje!
Makaron z kurczakiem, cukinią i kurkami w sosie kurkowym 26

zimowo - wiosennym bardzo często robimy zupy, ale jak nie ma czasu, to ratunkiem są dania do przygotowania w kilka chwil. Tym razem taki obiad był z makaronem, kurczakiem, cukinią i kurkami, oraz pomocnik, którym okazała się nowość od marki Knorr Fix kurczak w sosie kurkowym.  Składniki dla 4 osób: 300 g makaronu 3 mniejsze filety z kurczaka 1 cebula(...)ząbki czosnku 200 g kurek 1 średnia cukinia 150 ml śmietanki 12% natka pietruszki Fix kurczak w sosie kurkowym Knorr 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy. 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do kurczaka, tak samo przepuszczony przez praskę czosnek. 3. Kurki myjemy, cukinię kroimy

kruche babeczki
Kotleciki wołowe z bakłażanem, cukinią, papryką, ogórkiem i makaronem 41

diety. Z całym sercem polecam wykorzystać mięso mielone wołowe od Highland Beef z dodatkiem warzyw i makaronu! Składniki: 200 g mięsa mielonego wołowego   150 g bakłażana 150 g cukinii 150 g papryki zielonej 100 g ogórka gruntowego 50 g makaronu suchego przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, zioła prowansalskie 20 ml oleju do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody(...)opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić. Mięso mielone wołowe doprawić, wymieszać i odstawić na ok. 10-15 minut. Po upływie czasu uformować w kotleciki. Warzywa umyć, paprykę oczyścić z nasion. Bakłażana, cukinię, ogórka pokroić w plastry, a paprykę w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć kotleciki 4-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu kotlecików, smażyć doprawionego bakłażana oraz cukinię - smażyć

Truskawkowa Fiesta
PLACKI CUKINIOWE Z BOCZKIEM 34

Placki cukiniowe z chrupiącym boczkiem i cebulką. Pyszne sezonowe śniadanko lub wczesna kolacja. Teraz są najlepsze. SKŁADNIKI młode cukinie 650 g cieniutkie plasterki boczku 110-120 g 2 jajka 2 spore szalotki, lub 1 większa cebula mąka 4 lekko czubate łyżki sól, pieprz Boczek i obrane szalotki pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni, do lekkiego przyrumienienia. Cukinię zetrzeć(...)dużych oczkach tarki, bezpośrednio na sitko. Posypać odrobiną soli i odstawić na 10-15 minut. Potem cukinię odcisnąć, przełożyć do miski. Dodać boczek z cebulką, jajka, mąkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem do przyrumienienia

Smaczne moje
Bób – przepisy na 6 potraw z bobem w roli głównej 25

kuchnią azjatycką. Mocno wyrazisty, z nutą imbiru, z kawałkami chrupiących orzeszków. Idealnie łączy się z mieszanką letnich warzyw. 150 g bobu 3 młode ziemniaki Parę strączków młodego groszku 1/3 cukinii 2 ząbki czosnku Sos Pół łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów (może być też wersja smooth) Łyżeczka sosu sojowego Pół łyżeczki miodu Łyżeczka startego imbiru Łyżeczka octu ryżowego (może być(...)cukru, młody potrzebuje około 6 minut, starszy do 10 minut. Na około 5 minut przed końcem gotowania do wody dorzucić też groszek. Następnie odcedzić, a bób obrać z łupinek. Cukinię pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Warzywa połączyć i polać sosem orzechowym. Warzywa z sosem orzechowym 4. Kasza bulgur

Healthycreations.pl
Pasta jajeczna z cukinią 30

Pasta jajeczna z cukinią ma delikatny smak i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Artykuł Pasta jajeczna z cukinią pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 42

różnej pojemności. Sposoby na wykorzystanie warzyw Co można przygotować na zimę z warzyw?  Poza pysznymi klasykami, takimi jak warzywa kiszone i sałatki, warto także przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też(...)stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować na zimę domowy przecier lub ketchup. I to nie tylko z pomidorów! W tym celu warto wykorzystać także cukinię – jest niskokaloryczna, a przy tym bardzo zdrowa! Ketchup na bazie cukinii, z dodatkiem pomidorów, smakuje równie pysznie, jak klasyczny. Letnie warzywa i owoce warto jeść, póki są świeże i soczyste

Kuchnia MagdaLeny
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 42

różnej pojemności. Sposoby na wykorzystanie warzyw Co można przygotować na zimę z warzyw?  Poza pysznymi klasykami, takimi jak warzywa kiszone i sałatki, warto także przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też(...)stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować na zimę domowy przecier lub ketchup. I to nie tylko z pomidorów! W tym celu warto wykorzystać także cukinię – jest niskokaloryczna, a przy tym bardzo zdrowa! Ketchup na bazie cukinii, z dodatkiem pomidorów, smakuje równie pysznie, jak klasyczny. Letnie warzywa i owoce warto jeść, póki są świeże i soczyste

Kuchnia MagdaLeny