cukinia - 18701 przepisów (strona:1048/1247)

Surówka z pekińskiej kapusty 129

kapusty pekińskiej 1/2 średniej cukinii 1 marchew 1 czerwona cebula 1/3 szk posiekanego szczypiorku 25 g kiełków brokuła 3 duże rzodkiewki 1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml ) Do smaku : sok z cytryny cukier sól pieprz kolorowy Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karczek duszony w warzywach 130

przygotuję. W rezultacie z talerza znika wszystko, więc chyba raczej tylko mówi że nie lubi. 500 g karkówki bez kości 3 marchewki 1 cebula ok. 20 cm pora 1/2 cukinii 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz do smaku ostra papryka do smaku ok. 500 ml bulionu ( użyłam rosół ) 3 łyżki oleju Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kotleciki drobiowo warzywne 118

duże udko z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 50 g mozzarelli w bloku 1 duże jajko 1,5 łyżki bułki tartej 100 g cukinii 1 garść świeżego szpinaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Krokiety pieczarkowo - warzywne 133

gazowanej 3 szk mleka 1 łyżeczka soli 2 szczypty cukru 3 szk mąki pszennej typ 450 50 ml oleju 1 łyżeczka kurkumy Farsz 400 g pieczarek 1 cebula 1/2 cukinii 2 garście świeżego szpinaku 1/3 blanszowanego brokuła 100 g sera feta sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 kostki masła Dodatkowo olej do smażenia bułka tarta do panierowania

Ewa w kuchni
Faszerowane pomidory na obiad 155

twardych pomidorów Farsz : 600 g łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1/2 cukinii 1 marchewka 1 saszetka ryżu parabolicznego ( 100 g ) 4 łyżki fasoli mung 150 g żółtego sera ( 75 g salami + 75 wędzonego ) Przyprawy : 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżka pomidorów z bazylią i czosnkiem 1 łyżka płatków papryki sól do smaku pieprz kolorowy do smaku Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Parówkowe alla leczo 169

cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych ) 2 czerwone papryki 1 cebula 1 cukinia 1 duża marchewka 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku 500 ml bulionu ( u mnie rosół ) 2 łyżki koncentratu pomidorowego z czosnkiem 1 płaska łyżka mąki 3 łyżki oleju Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Lasagne mięsno warzywna 141

składnikami. Jednak my lubimy najbardziej z sosem na bazie mięsa i sosem beszamelowym. Sos mięsny : 1 kg łopatki wieprzowej 2 duże cebule 2 duże marchewki 1 średni bakłażan 1 cukinia 300 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku kilka łyżek

Ewa w kuchni
Alla bigosik kapuściano - cukiniowy 157

Jeżeli lubicie bigos i cukinię to takie połączenie na pewno Wam zasmakuje. Smaczny bigosik z pieczywem lubimy na obiad a nawet kolację. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ryż zapiekany z warzywami, kurkami i skrzydełkami 232

uchwyt, który przytrzymuje nam tarty produkt. I są antypoślizgowe podkładki co zapobiega przesuwaniu sie całej tarki. Tak więc dziś przy okazji przygotowywania dania z ryżu użyłam tarki do starcia cukinii i tarka świetnie zdała egzamin. Ateraz zapraszam po przepis na pyszne danie na ryżu z warzywami, kurkami i skrzydełkami z kurczaka. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem 7205

kremem i również będziecie nim zachwyceni Na blogu również znajdziecie inne czekoladowe pyszności jak np. Ciasto czekoladowe… poczwórnie , Ekspresowe ciasto czekoladowe , Ciasto czekoladowe z owocami , Ciasto czekoladowe z cukinia , Ciasto czekoladowe na twarogu oraz wiele innych… Zapraszam Ciasto czekoladowe z kremem Składniki na ciasto czekoladowe: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej (szklanka o pojemności 250 ml) 2 szklanki cukru

UgotujmyTo.pl
Domowa bulionetka warzywna. 165

Małopolski Apetyt Bulionetka warzywna. Składniki: 600 g marchewki 200 g pietruszki pęczek natki 200 g selera 50 g selera naciowego 100 g pora 200 g obranych pomidorów 200 g cukinii 2 ząbki czosnku pęczek lubczyku 1/3 pęczka koperku 4 listki laurowe 3 gałązki rozmaryny 10 ziaren ziela angielskiego 2 suszone borowiki 20 ziaren czarnego pieprzu 200 g gruboziarnistej soli

Miksturownik
Polędwiczki wieprzowe z konfiturą pomarańczowo-jabłkową zaprawione cydrem lubelskim 202

domowego ), 4 łyżki cydru lubelskiego, ½ łyżeczki pieprzu Cayenne, sól i świeżo mielony pieprz do smaku. Sos: ½ czerwonej cebuli, 1 łyżka oliwy, sos owocowy pozostały po grillowaniu polędwicy. Dodatki: Grillowana cukinia, grillowane jabłko, mix sałat i świeży tymianek. Warzywa skropić oliwą, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Przygotowanie: Polędwiczkę położyć na foli aluminiowej, w rondlu zagotować składniki marynaty, polać

SzczyptaSmaQ
Dwaj łakomi Włosi - Recenzja 194

Przemysław Zasieczny *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z książki: Roladki z cukinii Królik duszony w cytrusach Sałatka z bobu

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka warzywna 115

Składniki zapiekanki: 1 por 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 mały kalafior 2 papryki: czerwona i żółta 2 cebule 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów z puszki pół opakowania makaronu penne ok. 200-300 g sól, pieprz oliwa z oliwek bądź olej 200 g fety Sos do zapiekanki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 500 ml mleka

upichcic
Przecier pomidorowy z bazylią 167

Jeszcze jest czas na ostatnie przetwory. Warto wykorzystać fakt, że w tym roku sezon przetwórczy trwa wyjątkowo długo :) W mojej piwnicy najwięcej przetworów jest z cukinii i z pomidorów. Jednym z moich ulubionych jest przecier pomidorowy z bazylią. To świetny pomysł na zupę pomidorową  pachnąca latem  w środku zimy. Przygotowanie takiego przecieru jest łatwe, a doznania

Codzienna kuchnia niecodzienna