cukinia - 19049 przepisów (strona:1043/1270)

Krem z kurek 205

litry wody, 1 włoszczyzna, 1 nóżka kurczaka, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 łyżki mąki pszennej, płatki migdałowe, pieprz kolorowy, sól morska.   Polecam też zupy krem dyni , kalafiora , cukinii i brokuła Przygotowanie:     Kurki dokładnie myjemy, podsmażamy na rozpuszczonym masełku. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dusimy ok. 10 minut. W garnku gotujemy

Aga w kuchni
Krem z dyni 156

Składniki: 2 szklanki dyni pokrojonej w kostkę, 0,5 szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka gęstej śmietany. Polecam też zupy krem z cukinii , kurek , kalafiora i brokuła Przygotowanie:      Miąższ dyni odkrawamy od skórki i kroimy w kostkę. Wkładamy do rondelka, zalewamy 1/3 szklanki wody i gotujemy ok 15 minut. Gdy dynia będzie już miękka miksujemy

Aga w kuchni
Zupy 176

Grochówka Grochówka na żeberkach Krem z dyni Krem z kurek Pomidorowa z ryżem Rosół z przypalaną cebulą Zupa buraczkowa Zupa krem kalafiorowa Zupa krem z brokułów Zupa krem z cukinii Zupa wiśniowa

Aga w kuchni
Przetwory 206

Dżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie Syrop z pigwy do herbaty

Aga w kuchni
Makarony 210

brokułami Lazania z sosem bolońskim i szpinakiem Lazania ze szpinakiem Makaron w sosie pomidorowym Makaron wegetariański Makaron z łososiem Makaron z kurkami Makaron z borowikami Makaron z łososiem i cukinią Makaron z pesto Makaron z rukolą i szpinakiem Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron z tuńczykiem Pappardelle z brokułami Pappardelle ze szpinakiem Penne di pomodoro Penne z bakłażanem Penne

Aga w kuchni
Kluchy, pierogi, naleśniki, krokiety,placki, pizze itp 207

oliwkami, pomidorem i groszkiem    Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2  Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placuszki dyniowe Pyzy Pyzy z kurkami Tortille Tortille z kurczakiem i warzywami

Aga w kuchni
Zupa krem z brokułów 199

Składniki: 1 brokuł, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1 ząbek czosnku, pieprz, sól, płatki migdałowe Skworcu .       Polecam też zupy krem z cukinii , dyni , kurek i kalafiora .  Przygotowanie:     Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i selera. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki brokuła i gotujemy

Aga w kuchni
Zupa krem kalafiorowa 217

kalafior, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1/3 małego pora, 1/4 cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, czarny sezam Skworcu .     Polecam też zupy krem z dyni , kurek , cukinii i brokuła . Przygotowanie:    Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki kalafiora

Aga w kuchni
Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami. 192

dodatku przepyszny sos z śmietany i majonezu. Na prawdę warte wypróbowania. Składniki: 5 pomidorów 20 pomidorków koktajlowych 15 szparagów 0,5 marchewki 0,5 główki sałaty lodowej Cukinia 3 łyżki  śmietany 2 łyżki majonezu łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz Przygotowanie:  Od szparagów odłamujemy końcówki. Kabaczki kroimy w pół talarki. Do wrzącej wody

Kuchnia Łukasza
Wilgotne ciasto marchewkowo-kabaczkowe. 214

marchwi i różnych przypraw. Dzięki dużej ilości składników płynnych, a małej suchych ciasto po upieczeniu jest bardzo wilgotne i przyjemne do jedzenia. Składniki: 3 marchewki 0,5 kabaczka lub cukinii 200 g mąki 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli  łyżeczka proszku do pieczenia szklanka mleka 2 jaja 100 g cukru 100 g roztopionego masła lub oleju Przygotowanie:  Kabaczka

Kuchnia Łukasza
Sałatka sycylijska nr 2 226

szklanki oleju 3 płaskie łyżki soli 3 łyżki pieprzu listki mięty ziarna kolendry,pieprzu Ogórki umyć, obrać i pokroić w talarki. Cebulę i paprykę pokroic w paski bądz piórka. Cukinię umyć, NIE OBIERAĆ i poszatkować w plasterki.Marchewkę obrać i pokroić w julienne lub jak ktoś nie ma takiej nasadki w robocie czy malakserze, to po prostu zetrzeć na tarce

Z Kuchni Do Kuchni
Minestrone 231

Najpierw zacznijmy co to jest minestrone. Najlepiej Wam to wytłumaczy ...Wikipedia ! Minestrone -  zupa  na bazie  warzyw , głównie  cukinii , fasolki szparagowej,  marchwi , zielonego groszku oraz  szpinaku . Jest podawana na różne sposoby: z drobnym  makaronem , ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa  minestra  (zupa). Najbardziej popularna i najczęściej

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami 221

blogu znajdziecie też zupy np. z czerwoną soczewicą i porem ,   grochową ,  z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym ,  z kalafiora z chili ,  z dyni ,  z cukinii z lubczykiem ,  z kapusty ,  z pomidorami ,  z porem . Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g marchewki

Kulinarne przygody Gatity
Łososiowa piramida 186

Składniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sok z cytryny, koperek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy

Moniki Smakołyki
Pljeskavica, czyli serbskie mielone 283

niewielkie kotlety, które smarujemy olejem i układamy na patelni. Smażymy z obydwu stron 3-4 minuty, w zależnosci od grubości naszych kotletów. Pjeskavicę podałam z grillowanym bakłażanem i cukinią

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania