cukinia - 18701 przepisów (strona:1043/1247)

Oregano-ziolo ktore leczy 144

ogromne zastosowanie w calej kuchni srodziemnomorskiej.Tam tez wyrosle ziolko ma o wiele intensywniejszy aromat niz wyhodowane w naszym umiarkowanym klimacie. Stosowane jest do przyprawiania potraw z pomidorow,pizzy oberzyny,cukinii,zup ziemniaczanych i duszonych mies,glownie jagnieciny i cieleciny.Dodaje sie do farszow i zapiekanek.Swieze liscie podkreslaja smak owocow morza.Harmoniuzje z wiekszoscia ziol  srodziemnomorskich.Wchodzi w sklad mieszanki ziol prowansalskich. Jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie w delikatnej marynacie octowej z cebulą 176

nawet do dwoch tygodni. Sledzie sa bardzo delikatne w smaku,lekko kwasne ze smakowicie zrownowazona slodycza,po prostu pyszne.Ta zalewa to moja najlepsza marynata,ktorej uzywam rowniez do marynowania cukinii,swietnie nada sie rowniez do ogorkow czy tez grzybkow Przepis na marynate: 3 szklanki wody 50 ml octu 25% 5 lyzeczek cukru 1 lyzeczka soli przyprawy:2-3 listki laurowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb pszenno warzywny 154

letniej wody 5 łyżek oleju rzepakowego 50 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 3 szczypty chili 3 szczypty pieprzu 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 5 rzodkiewek 1 czerwona cebula 10 cm pora Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szaszłyki drobiowo - warzywne 125

jest, że jak pada to końca nie widać. I wtedy sprawdzi się patelnia grillowa. składniki na 2 szaszłyki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 cebula 1 pomidor 8 plasterków cukinii 1 łyżka mieszanki przypraw do grilla sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 szk sosu sojowego jasnego Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Surówka z pekińskiej kapusty 136

kapusty pekińskiej 1/2 średniej cukinii 1 marchew 1 czerwona cebula 1/3 szk posiekanego szczypiorku 25 g kiełków brokuła 3 duże rzodkiewki 1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml ) Do smaku : sok z cytryny cukier sól pieprz kolorowy Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karczek duszony w warzywach 140

przygotuję. W rezultacie z talerza znika wszystko, więc chyba raczej tylko mówi że nie lubi. 500 g karkówki bez kości 3 marchewki 1 cebula ok. 20 cm pora 1/2 cukinii 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz do smaku ostra papryka do smaku ok. 500 ml bulionu ( użyłam rosół ) 3 łyżki oleju Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kotleciki drobiowo warzywne 125

duże udko z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 50 g mozzarelli w bloku 1 duże jajko 1,5 łyżki bułki tartej 100 g cukinii 1 garść świeżego szpinaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Krokiety pieczarkowo - warzywne 140

gazowanej 3 szk mleka 1 łyżeczka soli 2 szczypty cukru 3 szk mąki pszennej typ 450 50 ml oleju 1 łyżeczka kurkumy Farsz 400 g pieczarek 1 cebula 1/2 cukinii 2 garście świeżego szpinaku 1/3 blanszowanego brokuła 100 g sera feta sól do smaku pieprz kolorowy do smaku 1/3 kostki masła Dodatkowo olej do smażenia bułka tarta do panierowania

Ewa w kuchni
Faszerowane pomidory na obiad 162

twardych pomidorów Farsz : 600 g łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1/2 cukinii 1 marchewka 1 saszetka ryżu parabolicznego ( 100 g ) 4 łyżki fasoli mung 150 g żółtego sera ( 75 g salami + 75 wędzonego ) Przyprawy : 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżka pomidorów z bazylią i czosnkiem 1 łyżka płatków papryki sól do smaku pieprz kolorowy do smaku Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Parówkowe alla leczo 178

cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych ) 2 czerwone papryki 1 cebula 1 cukinia 1 duża marchewka 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku 500 ml bulionu ( u mnie rosół ) 2 łyżki koncentratu pomidorowego z czosnkiem 1 płaska łyżka mąki 3 łyżki oleju Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Lasagne mięsno warzywna 146

składnikami. Jednak my lubimy najbardziej z sosem na bazie mięsa i sosem beszamelowym. Sos mięsny : 1 kg łopatki wieprzowej 2 duże cebule 2 duże marchewki 1 średni bakłażan 1 cukinia 300 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 łyżki czosnku niedźwiedziego 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku kilka łyżek

Ewa w kuchni
Alla bigosik kapuściano - cukiniowy 164

Jeżeli lubicie bigos i cukinię to takie połączenie na pewno Wam zasmakuje. Smaczny bigosik z pieczywem lubimy na obiad a nawet kolację. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ryż zapiekany z warzywami, kurkami i skrzydełkami 241

uchwyt, który przytrzymuje nam tarty produkt. I są antypoślizgowe podkładki co zapobiega przesuwaniu sie całej tarki. Tak więc dziś przy okazji przygotowywania dania z ryżu użyłam tarki do starcia cukinii i tarka świetnie zdała egzamin. Ateraz zapraszam po przepis na pyszne danie na ryżu z warzywami, kurkami i skrzydełkami z kurczaka. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem 7221

kremem i również będziecie nim zachwyceni Na blogu również znajdziecie inne czekoladowe pyszności jak np. Ciasto czekoladowe… poczwórnie , Ekspresowe ciasto czekoladowe , Ciasto czekoladowe z owocami , Ciasto czekoladowe z cukinia , Ciasto czekoladowe na twarogu oraz wiele innych… Zapraszam Ciasto czekoladowe z kremem Składniki na ciasto czekoladowe: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej (szklanka o pojemności 250 ml) 2 szklanki cukru

UgotujmyTo.pl